G4Media.ro

EXCLUSIV Încă un mare proiect de infrastructură sub semnul întrebării din cauza…

EXCLUSIV Încă un mare proiect de infrastructură sub semnul întrebării din cauza impactului de mediu. Comisia Europeană cere clarificări despre centura Bacăului

Comisia Europeană a cerut autorităților române clarificări legate de impactul proiectului centurii Bacăului în regim de autostradă asupra siturilor Natura 2000 pe care le traversează, potrivit scrisorii oficiale consultate de G4Media.ro.

Mai precis, o scrisoare trimisă de Directoratul general regional al Comisiei Europene către Ministerul Fondurilor Europene cere măsuri concrete de conservare pentru cele trei situri Natura 2000 de pe traseul centurii (Siretul Mijlociu, Lacurile de Acumulare Buhuși-Bacău Berești și Piatra Șoimului-Scorțeni-Gârleni).

De asemenea, oficialii europeni se arată îngrijorați că proiectul ar putea afecta pădurile de plop alb și salcie albă din regiune și cere României dovezi că nu va exista un asemenea impact.

În plus, Comisia Europeană a solicitat lămuriri în ceea ce privește procesul de achiziții, arătând că lipsesc indicatorii de progres.

Oficialii europeni au semnalat și neclarități legate de costurile de mentenanță ale autostrăzii, arătând că sumele indicate de autorități diferă semnificativ de cele care apar în alte proiecte similare, precum autostrada Sibiu – Pitești.

Context: Ministerul Transporturilor, prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a transmis în 29 noiembrie 2019 către Comisia Europeană proiectul de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968 milioane de lei, din care contribuția UE este de 689 milioane de lei RON. Proiectul reprezintă practic prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

Foto: Traseul centurii Bacăului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Si tot asa …sa dam explicatii pâna nu vom mai avea voie nici sa tragem apa de la wc…pentru ca se face risipa…
  Cand credeam ca ne vor mai scuti…hop a cazut si guvernul…of…of..

  • Cata vreme dau ei banii…pot sa intrebe orice. Si chiar daca nu ar da ei banii…fiind in UE pot sa intrebe.

 2. De la gândaci au trecut la copaci! 😀
  S-au adunat toți cretinii la Bruxelles!

  • Nu-s cretini, sunt jigodii.

  • Adica noi facem maculatura ieftina (ca doar nu crezi ca documentatiile astea exceleaza de profesionism) cu firmele de casa ale partidelor, o trimitem in bataie de joc la Bruxelles, si ne suparam ca aia spun ca e de rahat ce am facut.

 3. Când este vorba de infrastructură, aceasta are impact asupra mediului. DAR CAND SE TAIE HECTARE INTREGI DE PĂDURE,nu mai are impact asupra mediului? Să medităm puțin la asta va rog

  • Pamflet
   Guvernantii oricate ar fi nu vor sa faca autostrazi si arunca mâța pe bruxelles

 4. Luati legatura cu Austriecii ei o sa curețe pădurea fără nici o intrebare de la Ue?

 5. Care situri mai nebunilor de unde știu ăștia dacă nu iar ,,alimenta’’ cineva tot de aici de la noi și când sa aprobat proiectul nu se știa??

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.