G4Media.ro

EXCLUSIV În 30 de zile, copiii vor primi banii de tichete educaționale,…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

EXCLUSIV În 30 de zile, copiii vor primi banii de tichete educaționale, promite ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, în cazul celor peste 15.300 de elevi ai căror părinți nu au venituri

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat pentru Edupedu.ro că, în cel mult 30 de zile, cei peste 15.300 de copii ai căror părinți nu au venituri o să primească tichetele educaționale de 500 de lei: „Sper eu, în cel mult 30 de zile, să avem rezolvată problema”. Marcel Boloș va solicita de la ANAF datele și va fi utilizată aplicația pe care o folosesc pentru plata voucherelor de energie, după cum a spus ministrul.

„Aseară, am discutat cu colegii de situația pe care o avem de rezolvat. După mecanismul pe care îl avem în implementare, inspectoratele școlare trebuiau să facă această verificare a veniturilor și să prezinte documentele”, a menționat Marcel Boloș.

Acesta a declarat că va fi folosită aceeași aplicație informatică pe care o utilizează pentru cardurile de energie: „Împreună cu colegii, am agreat să facem interogarea bazelor de date și cumva să transpunem ușor mecanismul de pe forma veche pe forma nouă. (…) Noi avem o o aplicație informatică pentru voucherul de energie. Acolo, am interogat bazele de date ale ANAF-ului pentru beneficiarii noștri. Pe același model și cu aceeași aplicație informatică, o să facem și pentru voucherul educațional.”

Inspectoratele școlare vor trimite în continuarea documentele solicitate de Ministerul, deoarece „legea spune clar că aceste documente trebuie prezentate de către inspectoratele școlare”: „N-aș vrea să înțeleagă Ministerul Educației că nu mai are responsabilitatea acestei verificări, de vreme ce legea spune clar că aceste documente trebuie prezentate de către inspectoratele școlare”.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a solicitat inspectoratelor școlare următoarele documente, conform unui document obținut de Edupedu.ro: cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022 din care să reiasă venitul 0.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Gărlă banii pt.consum,doar din împrumuturi cu dobănzi dolofane ! Iresponsabilul ăsta judecă doar electoral ?