G4Media.ro

EXCLUSIV DOCUMENT Ministerul Finanțelor: Romprest trebuie să plătească 243 de milioane de…

sursa foto: Romprest

EXCLUSIV DOCUMENT Ministerul Finanțelor: Romprest trebuie să plătească 243 de milioane de lei Primăriei Sector 1 pentru tarife umflate și servicii care nu există în contract. Ministerul condus de Florin Cîțu a sesizat parchetul

Un raport de control realizat de Ministerul Finanțelor, obținut de G4Media.ro, arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii care nu exista în contractul de salubrizare.

Procesul verbal al controlului este realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, minister condus de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor. Ministerul a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.

Controlul, început încă din noiembrie 2020, mai arată că atribuirea de către Primăria Sectorului 1 condusă la acel moment de Andrei Chiliman a contractului de salubritate către compania Romprest a fost realizată ”în mod defectuos, cu nerepectarea prevederilor legale”.

Procesul verbal arată că Romprest și-a aprobat singură o cerere de majorare a tarifelor cu peste 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului inițial, ceea ce a dus la un prejudiciu din bani publici de 167 de milioane de lei. Un alt prejudiciu, de 76,6 milioane de lei, a fost produs de plata din fonduri publice a unor produse și servicii neînscrise în contract și ale căror tarife/prețuri nu au fost stabilite ca urmare a procedurii de atribuire a contractului.

Echipa de control a Ministerului Finanțelor a dat termen 180 de zile Primăriei Sectorului 1 pentru recuperarea acestui prejudiciu.

Un deznodământ în conflictul dintre primarul Clotilde Armand și Romprest e așteptat astăzi, după ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat propunerea primarului Clotilde Armand de a solicita din nou Prefectului Capitalei declararea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile din cauza gunoaielor neridicate de Romprest.

De notat că în războiul lui Clotilde Armand cu Romprest, liberalii din Sectorul 1, conduși de Sebastian Burduja, au susținut că nu se poate rezilia contractul cu firma, ci cel mult poate fi renegociat. Și premierul Florin Cîțu a declarat că ”este important ca toți cei care au acolo contracte semnate să le respecte și de o parte și de alta – și prestatorul de servicii și primăria și apoi să vedem decizia instanței”.

Documentul este datat 20 iulie 2021.

 

Foto: Nota de control a Ministerului Finanțelor

 

Foto: Controlul arată că încheierea contractului cu Romprest a încălcat legea

 

Foto: Controlul arată că Primăria Sector 1 trebuie să recupereze un prejudiciu de 243,8 milioane lei

 

 • Cele mai importante constatări din procesul verbal încheiat ca urmare a controlului:

Controlul a avut loc în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021. Obiectivul inspecției a fost verificarea respectării obligației Sectorului 1 de realizare a unei bune gestiuni financiare în utilizarea fondurilor publice și în administrarea patrimoniului public, în cadrul termenului de prescripție.

Constatările inspecției:
Contractul cu Romprest a fost atribuit printr-o procedură de licitație deschisă, dar pe care Sectorul 1 a pregătit-o și a derulat-o cu nerespectări flagrante ale prevederilor legale, în scopul explicit de a atribui contractul către Romprest, procedura de atribuire nefiind altceva decât o formalitate
Contractul a fost încheiat și derulat în mod defectuos, cu nerespectarea prevederilor legale, inclusiv în ceea ce provește tarifele facturate de Romprest și achitate de Sectorul 1 din fonduri publice fără bază legală și/sau contractuală
În afara faptului că printr-un act adițional părțile convin modificări/completări ale clauzelor contractuale, Romprest și-a autoaprobat indexarea tarifelor cu 51,5% la doar 4 ani de la semnarea contractului inițial, deși Ministerul Finanțelor susține că nu exista bază legală pentru această indexare.
Majorarea cu 51,5% a tarifelor, după o perioadă de 4 ani de la data atribuirii contractului, a creat un avantaj exclusiv Romprest, ceilalți competitori nefiind informați despre această posibilitate de creștere a tarifelor.
Echipa de control a calculat un prejudiciu pe seama fondurilor publice în valoare de 167 de milioane de lei, calculat ca sumă a produselor dintre diferențele de tarife și cantitatea de servicii.
Totodată, ehipa de control a constatat faptul că în derularea contractului, Romprest a facturat și Sectorul 1 a plătit din fonduri publice contravaloarea unor produse și servicii neînscrise în contract și ale căror tarife/prețuri nu au fost stabilite ca urmare a procedurii de atribuire a contractului și/sau protrivit legii, din care rezultă un prejudiciu pe seama fondurilor publice de 76,6 milioane de lei.
Echipa de control a constatat astfel un prejudiciu pe seama fondurilor publice în valoare totală de 243,8 milioane de lei. Prejudiciul a fost calculat ca diferență între tarifele facturate de Romprest și achitate de Sectorul 1, fără bază contractuală, mult subdimensionate și creșterea de tarife cu indicele prețurilor de consum, precum și contravaloarea unor servicii și produse, neînscrise în contract și ale căror tarife/prețuri nu au fost stabilite urmare procedurii de atribuire a contractului și/sau protrivit legii.

Contractul a fost încheiat și derulat cu nerespectarea prevederilor legale, în sensul că serviciile de salubritate a căror gestiune a fost delegată nu au fost organizare și administrate în respectarea protecției și conservării mediului și al asigurării igienei și sănătății populației, Sectorul 1 atribuind și încheind contractul fără existența unor obligații concrete ale prestatorului în acest sens.
Inspecția Ministerului Finanțelor impune Primăriei Sectorului 1 să recupere creanța bugetară de 243 de milioane de lei de la Romprest și/sau de la persoanele răspunzătoare în 180 de zile.
Raportul mai arată că faptele descrise, care au creat un prejudiciu de 243,8 milioane de lei bugetului Sectorului 1, pot întruni elemente constitutive ale infracțiunilor prevăzute de articolele 242 și 297 din Codul Penal.
În contextul în care Sectorul 1 a plătit către Romprest fără bază legală și/sau contractuală, 243,8 milioane de lei, reclamația Romprest, conform căreia Sectorul 1 nu ar înregistra și raporta ca plăți restante valoarea tuturor facturilor emise, nu poate fi luată în calcul.
Primăria Sectorului 1 a transmis că nu are obicții la procesul verbal de inspecție.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

83 comentarii

 1. Hopa dar ce avem aici

  Mult injurata primarita de la Sectorul1 avea dreptate se pare, unde e CTP si Pandaru sa o rastigneasca cu dreptatea in mana

  • Sper ca Parchetul sa gaseasca vinovati si la cei de la Curtea de Conturi care au facut controalele de mîntuială.
   La ce foloseste Curtea de Conturi daca analizeaza doar ce are seful ei chef?
   E sau nu subordonata Curtea de Conturi PARLAMENTULUI sa execute ce vor ei, temeinic!?

  • Eh, probabil ca Clotilde a inceput sa ia sistematic la puricat documentele si contractele fostei administratii, in speranta ca va gasi o parghie cu care sa poata dizloca capusa Romprest. Probabil ca ce a gasit trece putin in sfera penala. Simtind ca se ingroasa gluma, PNL-ul cedeaza in sfarsit si da drumul la ancheta penala de mult restanta.
   Sunt curios daca si onor consilierii PNL au primit consemnul de schimbare a macazului. Pana acum au fost ocupati cu sarcina existentiala de a eroda, balacari, submina cu orice pret notiunea de primar cu origini intr-un stat UE cu ascendent democratic fata de viesparul mioritic. Va dati seama ca caca conceptul tipic Clotilde prinde radacini, o gramada de atarnache de la noi ar shoma?

  • Nu uita si de stersul ala de prepliceanu, alt innecat…

  • CTP obisnuia sa imi placa, iata ca, a ajuns un stilou vandut intereselor de partid….

 2. Ups, până acum ce au făcut autoritățile în toți acești ani?

  • Vezi mai sus: si majoritatea Parlamentara are parte din vina prin neimplicare.
   Nu e posibil sa lasi Curtea de Conturi sa faca doar ce vrea.
   Cand a cerut Parlamentul un control țintit de la Curtea de Conturi?

  • În răspunsul din 02.02.2021 pe care mi l-a dat Curtea de Conturi la petiția pe care am formulat-o pe tema activității de control al ei la Primăria S1 pe plățile către Romprest, mi se arata că această primărie a făcut plăți nejustificate către Romprest în perioada 2009 – 2020 în sumă de 123 milioane lei.
   Nu mi-au spus și ce s-a întâmplat cu prejudiciul acesta și cine trebuia sa răspundă, dar mie îmi este clar că Primăria a fost vinovată, pentru că ori ești prost, ori ești complice, dacă faci plăti nejustificate!
   Treaba e că nu s-a obosit nimeni din autorități să recupereze banii publici plătiți aiurea și de aceea consider că în toată această poveste este vorba despre caracatița mafiota din Statul Român.
   Ce face Cîțu acum?! Își umflă mușchii doar pentru abaterea atenției de la mizeria pe care o face atât la guvernare cât și în campania internă de partid, că doar nu or fi procurorii mai deștepți decât Curtea de Conturi!

  • Asta spun și acum, angajaților care au aprobat plățile nejustificate trebuie să li se impute prejudiciile!

  • Neinteresandu-ma numele persoanei sau al persoanelor responsabile!

 3. Vă dați seama la nivelul României câte mii de miliarde au furat ciumarosie rusă PSD cu toate instituțiile statului,,șefi din toate ministerele economice,transporturi,sănătate,învățământ,Sri,sie,miliție,magistrați, armată.Toti au super vile,amante,mașini de sute de mii de euroi,conturi în Monaco,Dubai,Elveția,banca lui Putin din Budapesta și giorgia

  • Fix la asta ma gandeam si eu.
   Daca pe un sector de România (sectorul unu), vreme de 10 ani, NUMAI pe gunoaie s-a ciordit un sfert de miliard…
   Păi 30 de ani, flotă, bănci, pensii speciale, caritas, spitale, păduri, etc etc etc…vai vai vai…
   Vai de noi.

  • Romprest. Firma sugaci a lui Adisor Bastase 7 OUA. DACA JUNG procurorii la contractele cu AeroportulnOtopeni. Acolo jale si la Fly Taxi. Talharie aromprest de muls pentru partide.!!! Aici ar mau intra si mitrea, etc. De unde crederi ca le au venit banii prntru avocatii penali?? Iar hoborfasul de chiliman de la PNl!! ACU TACE MALC CA SI PNl ul. Ca el era primar cand s-a contractat Romprestul. La gratii cu totii.!!

 4. In SUA sau RUMBNI, vinovatii sunt pusi pe lista neagra de ministerul de externe. In Romanica, de ministerul de finante. Ce sa ne mai incurcam cu tribunale, procurori, avocati, judecatori?

  Statul de drept e ala care sta drepti in fata noastra.

 5. ia uite unde erau sobolanii!
  ciolacule ai strans semnaturile!? acum poti sa le mesteci!

 6. Clotilde Armand a fost naiva cand a crezut ca obtinerea functiei este totul. Mafia instaurata de PSD peste tot si-a scos coltii imediat cand privilegiile le-au fost amenintate. Inca o dovada ca in tara sunt multi bani dar sunt sifonati de smecherii care fac afaceri in administratie si cu statul. Chiliman a fost un bandit, dar Tudorache i-a desavarsit opera. Sa promovezi un spital macheta ca unul dat in folosinta doar in Romania este posibil. Toti acesti mafioti platesc mass-media sa scrie de bine despre ei, plus ca au sprijinul politicului manjit. Mult hulita primarita nu a avut acces la toate dedesubturile dar ele vor iesi putin cate putin. Actul de blocare si neridicare a gunoiului denota santajul practicat de Romprest pentru a-si pastra privilegiile. Cu ajutorul presi au denigrat-o si amenintat-o pe primarita, cum ca vrea sa isi aduca o firma prietena, insa tarifele percepute ar trebui sa sperie pe toata lumea, de 18 ori mai mari ca la Oradea. Unde mai pui ca este un contract cu dedicatie pe zeci de ani care pagubeste cetatenii onesti platitori de taxe si impozite. Dar flasnetele si vuvuzelele mafiei au creat o poveste siropoasa pentru ca locuitorii sectorului sa o linseze pe primarita pentru a ramane la butoane, pentru a nu fi descoperiti. Stau si ma intreb oare de ce autoritatile, serviciile, toti platiti regeste nu ancheteaza acest jaf generalizat.

 7. Vai de mine, sunt socat, eu nu cred asa ceva! Eu cred ca doar PSD este Partidul calauzitor, coborat pe o raza de diamant, iar frantuzoaica e diavolul reincarnat! Cat despre PNL… la revedere, cale batuta! Va afundati in continuare pe drumul fara intoarcere pe care ati intrat la momentul USL.

 8. Directia asta fantoma de unde a mai aparut :))

  • Băi gunoierilor, nu v-a ajuns?

  • E o directie care controleaza agenti economici (adica nu autoritati publice gen primării , alea sunt la curtea de conturi), prin structurile teritoriale. Există pe net reglementările despre direcția asta.
   Observăm că ăștia au făcut inspecție la o instituție numita Sectorul 1 al Municipiului București (S1MB), nu primărie, nu consiliu local. Interesant. Foarte Interesant.

  • bai, goe, tu stii ceva drept?! aceasta directie si-a depasit atributiile, perioada la care se refera a fost paracontrolata pana si de curtea de conturi pana acum cu alte concluzii, au avut loc zeci de procese, au trecut aproape zece ani…ma asteptam la dna, dar nu s-a gasit niciun procuror se pare sa sara la ordin…asa ca se merge la parchet :))

  • Jeane, gunoiule,
   Nu te deranjeaza ca licitatia prin care Romprest a castigat contractul a fost ilegala, anulata definitiv de 2 ori in justitie, nu te deranjeaza ca au crescut unilateral tarifele cu 50% si au facturat servicii neprevazute in contract, pe tine te intereseaza de unde au aparut inspectorii care au prin hotii !
   Esti un deseu demn de pubelele Romprest !

  • Lasati-l pe bietul jean ca e cu state vechi la postaceala maro… chiar ma gandeam cand or sa apara si postacii de serviciu pesedisti

  • Nici ANAF Antifrauda nu e ceea ce se credea a fi…

  • @Monte Cristo daca are CUI – oricine poate fi controlata chiar si de ANAF.
   doar ca nu se vrea.
   secretul fiscal trebuie aparat si e mai presus de legea 544

 9. Le-a dat Armand la operatie! Deci, pana la urma, Romprest are de dat bani primariei Sectorului 1, nu invers! 😀
  Au lasat S1 plin de gunoaie, nesimtitii, desi au furat sute de milioane de lei.
  PNL-ule, Burduja, Chilimane, PSD-ule, Tudorache etc, voi astia care v-ati aliat ca sa jefuiti Sectorul 1, recunoasteti ca sunteti niste ticalosi si ca Armand a avut dreptate? Slabe sperante, in Romania niciun mafiot nu recunoaste ca e ticalos…

  • ati luat fenta. un raport politic al unei directii fantoma care va merge la cosul de gunoi al istoriei, adica va fi anulat in contencios iar noi vom ramane cu „pr-ul” lui citu-clotilde, cu gunoiul in tomberon si cu penalitatile care se adauga zilnic…

  • Nu ba Jeane, daca te duce capul ajungi sa iti pui niste intrebari si sa intelegi ca ROMPREST a umflat facturile, ca in prima instanta au semnat un contract ilegal (oare de ce). Tu esti genul care zice „merge si asa”, sa-mi fie mie bine acum, ce conteaza ca platesc ca prostu’ in plus, ce conteaza ca fac compromisuri… asta esti tu Jeane, si noi astia mai prosti ne-am cam saturat de oameni ca voi.

  • Jeane, oamenii incep sa își dea seama că ne trebuie mai mulți primari de la usr+ . Grupul infracțional organizat numit PSD a inceput sa piarda teren si sunt disperați că cei de la USR fac si treaba si în același timp se lupta si cu încrengăturile de mafioți lăsate in urma de cei cate îți plătesc ție salariul de postac. Daca alegerile pentru primari s-ar desfășura in 2 tururi, PSD si UDMR ar dispărea de pe scena politică.

 10. Burduja ar trebui scuipat in piata publica. Chiar de la PNL aflam ca este un borfas care sustine borfasii

 11. Trolii pluseristi juiseaza prematur. In document se mentioneaza ca persoana responsabila pentru prejudiciu este primarul sectorului 1. Adica Clatita la puscarie 😂

  lasand la o parte spiritul de gluma, nu e o intamplare ca UM G4M nu a publicat documentul in integralitatea lui, ci doar fragmentele pe care le-a considerat a fi favorabile Clatitei. Dar la publicatiile total independente astfel de lucruri sunt inevitabile. 🤣

  • te-ai ratacit tare, pe aici, baiatule. Schizo

  • Ma scuzati, nu stiam ca aici au voie doar fanaticii pluseristi 😁

  • daca ai ceva scris contra, adu argumente pe subiect. trollezi ca Ghita de la A3. Ai citit stirea? Te ajut eu.
   In baza actului de control Ministerul deja a sesizat Parchetul din oficiu pentru fapte penale.
   Si da, pe parte civila, Ministerul o obliga pe primarita sa recupereze prejudiciul de la Romprest. Ca e obligatia Primariei sa initieze demersurile pe baza actului de control.
   Bine..mai trebuie sa te duca si mintea sa pricepi chestii juridice

  • Prietene, tragi concluzii in baza unui articol facut la comanda. Corect ar fi fost din partea UM G4M sa publice INTEGRAL documentul MF. E atat de simplu, dar poate ca trebuie sa-ti desenez.

  • @Gigi .Păi și crezi că mai scrie tovarășe in document? Crezi că pe de o parte au găsit fragmente favorabile franțuzoaicei pe de altă parte favorabile romprest????

  • Gigi, chiar ca semnalizezi degeaba. Eu zic sa parchezi mintea, s-o odihnesti.
   Nu ti-a dat tie textul integral al actului de control. Ce sa faci cu el? Il intelegi
   dar lasa..cum sedintele de judecata sunt publice, vei avea sansa sa participi la dezbateri si sa intebi si tu in stanga si dreapta dupa ce vorbesc avocatii, judecatorul..”ce-a zis, ce-a zis?..da?..adica, ce inseamna asta?”

  • gigi,sper ca nu te-ai si reprodus, dumbo!:)))

  • Claudiule, mai fa o labuta baiatule. Vad ca securicii se excita tare la stirile cu Clatite. 😁

  • nea Gigi Emoticoane ar trebui sa iti faca astia un emoticon special cum te pishi pe tine de râs ca astea standard plangacioase nu iti ajung.

   Asa cum au zis si altii mai sus tu esti trollul aici si o dovedesti prin toate dejectiile pe care le scrii la fiecare articol legat de mafia si coruptia care ne guverneaza de 30 de ani.

   Chiar in primul paragraf nu pare ca ai minima intelegere necesara:

   „persoana responsabila pentru prejudiciu este primarul sectorului 1” – Adica fostul primar al S1 trollache – stii tu, pretenarul tau cu diamantele si buletinele de vot furate.

  • Rintintinica, ia-o incet taticule, sa se topeasca ciubucul in gura. 🤣

  • Mai bine ca pluseristii: monotoni si limitati.

  • Lautarule, vino pe strada Lamaitei, sa-ti dau la muita si sa-ti umplu coorul cu niste virusi modificati genetic.

  • Nu raspund lui Gigi, pentru ca nivelul este prea jos, dar pentru alti cititori care poate au crezut fenta lui, raspunderea consiliului/primarului curent este sa initieze recuperarea prejudiciului determinat, nu pentru prejudiciu in sine. Pentru asta trebuie instrumentat dosarul de catre organul penal, in vederea determinarii culpei si a faptuitorilor, nominal. Ce se va întampla până mâine sau luni este o plângere penală, în baza acestui PV de inspecție.
   „S1MB va recupera creanta bugetara in valoare de 243.896.931,56 lei, de la Romprest si/sau de la persoanele raspunzatoare.
   Raspunde: Consiliul local, primarul S1MB
   Termen: 180 zile”

  • Domnu’ Stoica, chiar dumneavoastra sunteti? Ce onoare, nu m-as fi asteptat sa raspundeti la modestul meu mesaj. Dar de unde fenta, eu am zis cu subiect si predicat ca e o gluma. Ramane insa problema publicarii notei MF in integralitatea ei, pentru a spubera suspiciunile ca ati facut „cherry picking”.

 12. Daca paguba e din perioada lui Budeanu ramane chilotista fara casa si fara pensie alimentara…
  Poate ca inteleg si prostii de ce Dana Budeanu facea o campanie violenta pro Firea si-i denigra cu minciuni ordinare pe Nicusor Dan si Clotilde Armand. Sute de milioane de euro praduiti ca sa-si permita niste cazaturi umane o viata de lux…

 13. Furacioasa de voturi mai este in functie?

  • Dar ma ta o mai suje ??

  • Cand nu mai sunt argumente, atac la persoana. A iesit un politician si a zis ca s-au furat voturi. Avand in vedere faptul ca politicienii nu mint niciodata, nu mai e necesara pronuntarea unei instante.

   Politicianul ala (Ciolacu) a iesit la rampa cu declaratiile ca sa dea munitie ignorantilor ca tine. Iar tu o folosesti dejectia Ciolacului cu bucurie. Ce altceva sa si faci. Atata se poate.

  • buna intrebare, frate andrei
   Noroc ca fratele Diamante a reusit sa rezolve problema cu sacii la timp, nu degeaba si-a plasat oamenii fix langa sectia de votare. Pacat totusi ca pluseristii i-au prins cu procesele verbale masluite, am fi repetat scenariul de la alegerile anterioare si am fi avut toti mult mai multe diamante in banci

 14. Mergand pe principiu asta, sper ca sa se recupereze banii de la firmele care au vandut masti, la suprapret, in pandemie.
  Ma intreb oare, dupa meseriasul care a facut documentul asta, Romprest ar trebui si acum sa adune gunoiul la pretul de cand s-a semnat contractul?
  Oare tarifele de plata la utilitati, servicii nu au crescut deloc in anii astia? Au crescut numai milogii astia de la Romprest.

  • Problema nu e ca s-a majorat tariful ci ca s-a facut ilegal. Daca e sa se lupte pe clauzele contractului, atunci acestea nu s-au respectat la majorarea tarifului. Inca o dovada ca contractul ala a fost facut de amatori care ar trebui sa raspunda pentru pagube. Daca nu ii convenea Romprestului faptul ca nu pot sa majoreze tarifele prin clauzele contractuale, erau liberi sa sisteze contractul. Oricum doar ei puteau face asta, primaria nu are parghia respectiva.

  • Domnule Dani, va faceti ca nu intelegeti?!Supraevaluarea si umflarea tarifelor fara baza legala nu inseamna ca ele nu au crescut. Doar ca aceste majorari trebuiau negociate, aprobate , trecute in acte aditionale semnate de catre parti, cuantumul lor fiind necesar sa se coreleze cu indicii de crestere a costurilor companiei Romprest.
   Ca sa nu mai spunem ca o instanta s-a pronuntat deja definitiv in ceea ce priveste legalitatea contractului si un anumit prejudiciu, sentinta nefiind pusa in executare pentru ca n-a vrut fostul primar Tudorache prin departamentul juridic.

   Ce o fi asa de greu de inteles?!

  • o directie fantoma din mf nu se poate substitui instantei. ea emite doar pareri, in cazul asta hazardate, cu privire la legalitatea tarifelor practicate din facturi.

  • @florian te rog sa mentionezi data si numarul de dosar precum si un link de pe portal.just.ro cu decizia care mentioneaza ce spui tu aici

  • @jean valjean

   Decizia de ilegalitate a contractului a fost data de Curtea de apel Brasov in 22 martie 2011.Practic, contactul trebuia anulat, dar nu avrut fostul primar Chiliman.
   In ce priveste recuperarea prejudiciului de circa 90 milioane lei constatat de Curtea de Conturi, nu exista, intr-adevar, o sentinta favorabila Primariei. Asta pentru ca Tudorache a fost bine indrumat de juristii institutiei cum sa faca plangerea impotriva Romprest in asa fel incat Primaria sa nu aiba vreo sansa, respectiv in numele entitatii PRIMAR si nu al entitatii PRIMARIE.
   In mod normal, nerecuperarea prejudiciului constatat de CC atrage oricum dupa sine raspunderea penala.In situatia de fata, primarul Tudorache si consilierii juridici au actionat evident in favoarea companiei Romprest.

 15. Asa, Citule! Fa-te ca lucrezi! lupta cu hidra coruptiei, poate mai dregi din busuiocul ala facut praf! La finante cand puneti ministru? O fi preferabil sa fii tu ala care manareste banii fara sa stie nimeni cum, dar pana cand?

 16. Trollișori,
  Să vină nenea cu coarne să vă zică de deochi sau vă descurcați singurei comandând un Uber pentru tămăduitoarea Vanessa, că doar n-o costa o avere deplasarea in Kiseleff10 ?

 17. Iarasi ati pus poza din Rm Vilcea, cu colegiul Alexandru Lahovari in fundal…. ce legatura are cu sectorul 1?

 18. Frecție la picior de lemn. Se fac și cei de la finanțe că lucrează. Până la urmă instanța are ultimului cuvânt nu câțiva palmasi din minister. Iar parchetul sesizat se va pronunța…până la viitoarele alegeri. Mult zgomot pentru nimic, procesul verbal de control nu e titlu executoriu, iar noi continuam să stăm în gunoaie

  • Nea,
   Să nu uit să-i trimit la plimbare pe cei de la Anaf, dacă, Doamne fereste!, mă trezesc cu ei la ușă:”Control? Ce control, măi, baieți?! Mergeți voi cu Domnul, că nea Nae zice că Instanța are ultimul cuvând in cazul ingineriilor financiare ! Auziti: dați frumos fuguța până la șaormeria din colț, că așa o poftă m-a luat după una cu „de toate” ! PS. Vedeți să aibă si patrunjel tocat, că are vitamina C și ajută in lupta cu Coviduț 19! Hai, luați viteză !”

 19. @Gica, după R. Mucchielli, tehnicile de manipulare clasică a informației sunt:

  1. Selectarea informațiilor adevărate, una câte una, alese în aceeași intenție, acumulate spre a crea un efect nou.

  2. O jumătate de informație, parțial adevărată, prin amputarea unui fragment de adevăr.

  3. Melanj bine dozat de informații adevărate și informații tendențioase false, astfel ca adevărul unora să facă ca și celelalte informații să pară adevărate.

  4. Comentariul schimbat sau orientat, pentru a schimba semnificația unei informații adevărate.

  5. Contextul orientat sau schimbat pentru a denatura sensul unei informații adevărate.

  6. Informația incidentă cu scop tendențios, folosită fără a părea că i se atribuie o importanță deosebită, în cursul unei informări generale având cu totul alt obiect.

  7. Amplificarea până la superlativ a unei informații minore favorabile diminuând la minim efectul informațiilor nefavorabile.

  8. Repartiția inegală a lungimii și punerii în valoare a două informații complementare, în avantajul celei pe care se vrea a fi promovată.

  9. Cosmetizarea unei informații tendențioase cu un fapt real, care este făcut să reliefeze un cu totul al aspect față de cel inițial.

  Acum intelegi?

  • Asta e zilnic la televizor indiferent de canalul de știri!

  • Pai daca e cum zici tu si adevarul e altul , Lumineaza-ma!!! Unde e dovada ca in documentul corpului de control scrie si altceva care sa o incrimineze pe Armand??? Eu vad negru pe alb ca diamante si cu chiliman si cu toata cohorta de hoti de la psd si pnl m-au prejudiciat pe mine ca si contribuabil. Si apoi eu nu sunt amnezic si ma informez si din alte surse si ce crezi? Surpriza! Acelas lucru : banii mei din taxe sifonati de romprest si camamrila(trebie sa fii rau voit=postac sau sa fii prea prost sa nu vezi tarifele enorme din S1 pentru salubrizare vis-a-vis altor tarife din toata tara ).
   Si hai sa iti mai zic ce mai vad toata mafia media(Romania tv, Realitatea , Digi, Antena 3, DCnews, Ziare, Stiripesurse,GoldFM ,B1, Newsweek, Metropolatv etc patronate de infractori sau in stransa legatura financiara cu PSD si in mica masura si PNL-Orban) vaneaza cu ardoare , inventeaza , jignesc cu tot felul de elucubratii ca usristii ,ca rezistii ,ca progresestii ,ca nazistii, numai minciuni si mizerii(aici prietene ai cea mai josnica manipulare de care faci tu vorbire) Si apoi sa ma ierte atotputernicul astia deabia au gustat politica in Romania spre deosebire de PSD (60% din condamnarile de coruptie) PNL, UDMR care sunt la fraiele puterii de 30 de ani. De ce e vanatoarea asta de vrajitoare pe FB , in comentariile de pe G4 in mafia media daca junii astia din politica nu derajeaza BUBOIU DE CORUPTIE?!
   Nu trebuie sa vii la mine cu definitii din Roger Mucchielli sa ma inveti ce e manipularea.
   Asta e obiect de studiu la grupurile de postaci sau la grupuri PSD de manipulare, eu cred ca imi pot forma o parere informata.

 20. Nu. Dar tu ai înțeles ce ai scris sau ai dat, așa, un copy paste..

 21. Spune documentul ala ca primaria trebuie sa recupereze in 180 de zile. Si… a recuperat? A pus cineva botul la balivernele alea?

 22. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa ne rugam lui Dumnezeu sa faca el lumina in acest caz, eu nu cred ce spune aceasta mafie controlata de Catu, cel mai bine ar fi sa dati acesti bani lui Dumnezeu, sa dati aceste milioane bisericii si Dumnezeu se va ocupa sa gaseasca adevaratii vinovati si sa faca lucrurile asa cum trebuie.
  Eu cred ca daca ar guverna biserica nu am mai avea atatea nenorociri.

  Romani 12:17-19 Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor. 18 Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. 19 Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul.

 23. Burdujiel Jr. o să ia bătaie măr de la senior. De aia l-a pus clanul de la Monaco chef la penele Sector 1? O să între peste ei să le ia borcanul cu caviar și lingurile lor aurite. Burdujielibus Nemernicus Est.

 24. Hai, toată mafia cu măturile-n aer în faţa Guvernului şi cîntaţi în cor Jerusalema!

 25. EXCLUSIV: gargara

  In instanța Romprest câștiga proces după proces. 😂

 26. A invins Clotilde ! Acum sa vezi schisma in PNL pt ca a ajutat-o aripa Catu !

 27. Afară cu gunoaiele portocalii, galbene și albastre din țară. Mizeria occidentală se află în expansiune. Votați America, Germania și Franța 🤣🖕🏿

 28. Țineți guvernul pardon gunoiul în casă că vă luați amendă dacă vă prinde cu 😼 nsac

 29. Bine bine, da’ gunoiu cine-l strange?

 30. Ușor ușor psdisti ling gunoiul si muntele Venus al frantuzoaicei 🤣.Când va cădea caracatita de la s1 mulți beliți o sa vedem.Inversunarea cu care lupta cilolacu sa denigreze spune multe despre căpățânile ce vor cădea.
  250 mil lei!!!Aveți habar cat inseamna cacastufilor care țineți steagul psdist sus?

 31. Breeee românilor,,,,va certați între voi,,,,frantuzoIca sa plece la cratita,, a furat poporul român destul la Bectellll(sau cum șe scrie),,,sa lase breee pe alti avizați sa gestioneze Bucureștiul,,,nu-i ajunge mititica,,,,a furat voturile caci nu știa de camerele de vedere,,,,in Franța as se fura,breee,,,iar voi toți locuiti în casele făcut pe timpul ciumei roșiii,,,e bine că mai aveiacum cu USR,,,veți dormi la comun,,superEVOLUTIE