G4Media.ro

EXCLUSIV Doar 2 din cei 18 candidați au promovat concursul pentru șefia…

EXCLUSIV Doar 2 din cei 18 candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănătate / După trei concursuri, doar 20 de posturi din cele 37 au fost ocupate

Doar doi din cei 18 candidați care s-au prezentat luni la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori ai caselor județene, adică gestionarii din teritoriu ai bugetului de aproape 45 de miliarde de lei al instituției, au promovat proba, potrivit unui document obținut de Economedia. Acesta este cel de-al treilea concurs pentru ocuparea posturilor organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în contextul în care la primele două au promovat doar 18 candidați. Așadar, după trei concursuri, au fost ocupate doar 20 dintre cele 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Cele două case județene de sănătate care vor avea un nou director general prin concurs sunt Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău și Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ). Candidații au obținut 72,2 puncte, respectiv 71 puncte la proba scrisă. Candidații care au obținut minimum 70 de puncte vor trece de asemenea și printr-un interviu.

Ceilalți 16 candidați au fost respinși, având calificative sub 70 de puncte, jumătate dintre ei chiar sub 50 de puncte. Alți cinci candidați au fost absenți la proba scrisă.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ca sa vezi, ce surpriza! Plin de incompetenti pe mana carora se dadeau sute de milioane de euro si apoi aveam pretentia ca sistemul de sanatate sa performeze. Ce convenabil era cand numirile politice se faceau din pix!

 2. Decat sa punem pe oricine nu putem subcontracta niste colonei activi si in Armata?
  Sa vedem daca iubirea de patrie e mai presus de comision.

 3. Ce faceti baieti? Ati scapat de Voiculescu dar tot tre sa dati concurs si sa picati? Ce trist. Foarte trist. Bai Drula!

 4. de ce nu se publica numele candidatilor ? nu poate fi vorba de GDPR cand sunt bani publici , maine poimaine nici cum il cheama pe presedinte nu mai avem voie sa stim?

 5. Ce atita mascaradă cu concursurile astea, dacă pepiniera de cadre a partidelor nu dau marionete capabile sa rezolve un subiect de examen aflat înainte mai bine numiți directorii și gata.

 6. Asa fac, bat cartile pana creste potul mare.

 7. A se citi: doar 2 din 18 au aflat subiectele înaintea examenului.

 8. Pentru cine crede ca nu au luat decat 2 oameni pentru ca toti sunt incompetenti as vrea sa-i vad cate puncte ar obtine ei , examenul nu e usor – sunt mii de pagini de legislatie si contracte , dar daca nu ia nimeni raman in continuare interimarii.

  Daca ia cine nu trebuie exista comisia de oameni numiti politic care te pot respinge cum a fost respins candidatul de la Bacau care desi a luat cel mai mare punctaj la examen a fost „ievaluat” si respins de comisie.

  Alta guvernare aceeasi mizerie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.