G4Media.ro

EXCLUSIV Darius Vâlcov conduce un Audi A7 înmatriculat pe numele unei foste…

Sursa Foto: presafarastapani.ro

EXCLUSIV Darius Vâlcov conduce un Audi A7 înmatriculat pe numele unei foste consiliere la Fisc. Cine este Andreea Dumitru, proprietara mașinii

Fostul consilier guvernamental, Darius Vâlcov, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, a fost amendat pe data de 16 octombrie după ce a parcat neregulamentar mașina, un Audi A7, însă din declarație de avere rezultă că nu are în proprietate niciun automobil. G4Media.ro a aflat că mașina este înregistrată pe numele Andreea Elena Dumitru,  consiliera fostei șefe de la Fisc, Mihaela Triculescu. Potrivit declarației de avere, Dumitru raportează venituri mai mici și față de prețul minim al limuzinei Audi, dacă ar fi fost achiziționată second-hand.

 • Andreea Dumitru nu a răspuns mesajelor G4Media.ro, iar numerele de telefon care îi aparțineau lui Vâlcov sunt închise.

Pe data de 16 octombrie, polițiștii locali din Târgu Jiu l-au amendat  Darius Vâlcov cu 290 de lei pentru că și-a parcat neregulamentar automobilul atunci când s-a prezentat la un termen al unui proces în care este acuzat de dare și luare de mită. ”O să plătesc amenda”, a leclarat Vâlcov în timp ce se urca la volanul Audi-ului A7.

Prețul mașinii variază între 19.000 de euro (varianta second hand) și 75.000 de euro (varianta nouă). Însă, Darius Vâlcov nu are niciun automobil în declarația de avere.

Potrivit surselor G4Media.ro, automobilul Audi A7 pe care îl conducea Vâlcov este înregistrat în București, pe numele Andreea Elena Dumitru.

Apropiată a lui Vâlcov

Andreea Elena Dumitru este în prezent membru interimar în consiliul de administrație al OPCOM SA, unde a fost numită în luna august. OPCOM” SA (sau Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale) este o societate de stat deținută de Transgaz și Ministerul Economiei.

Până în această vară, Andreea Elena Dumitru a fost consilier personal al Mihaelei Triculescu, fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Triculescu și Andreea Elena Dumitru ar fi apropiate ale lui Vâlcov, așa cum a susținut de-a lungul vremii presa locală din Olt (despre Andreea Elena Dumitru) sau presa centrală (despre Triculescu).

Sursa Foto: Gorjeanul.ro

Posesoarea Audi-ului A7 condus de Vâlcov a devenit cunoscută în ianuarie 2011, atunci a fost angajată pe post de secretară a ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, membru PDL la acel moment. Atât fostul ministru, cât și Andreea Elena Dumitru sunt originari din județul Vrancea.

La acel moment, Dumitru nu deținea niciun fel de proprietate, vreun bun de valoare, nu avea economii bancare și nici acțiuni în firme, așa cum reiese din declarația de avere completată la numirea în Ministerul Transporturilor. Fostul ministru Nazare și Vâlcov erau apropiați, amândoi fiind la vremea respectivă membri PDL.

În anul următor, odată cu înlocuirea lui Alexandru Nazare cu Anca Boagiu la ministerul Transporturilor, Andreea Elena Dumitru dispare din ministerul amintit.

După ce a ieșit din sistemul public, Andreea Elena Dumitru a fost, conform CV-ului propriu, asistent manager la societatea Trinius Univers Centru de Consultanță Internațional din București, srl deținut de Carmen și Vasilică Dincă.

Înființată în 2012, societatea a avut activitate doar trei ani perioadă în care a înregistrat o cifră de afaceri de doar 22.000 de lei. Andreea Elena Dumitru a lucrat aici doar între iunie și octombrie 2012, adică patru luni.

În 2013, trece junior consulting la Fresh Mint srl, societate de publicitate înființată în 2013 și deținută de Laura Florentina și Cristi Constantin Anghel. Printre cei care au înființat această societate se află și fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare. Aici, Andreea Elena Dumitru a lucrat între octombrie 2013 și aprilie 2014. Așa cum am putut afla de la foști reprezentanți ai firmei, Andreea Elena Dumitru se ocupa de campanii electorale, iar veniturile sale erau sub o mie de euro pe lună.

Între 2014, când a ieșit din sistemul public și 2019, când Andreea Elena Dumitru deține un Audi cu care se plimbă Vâlcov, aceasta și-a încercat priceperea în afaceri.

În 2014, aceasta și-a deschis un PFA care nu a depus bilanțul contabil la Fisc și din propriul CV nu reiese că a realizat activități pentru un client. Tot în 2017, a deschis srl-ul Andreeva Playground, societate radiată în septembrie 2018.

Tot în 2017, deschide firma B-Smart, B-Rich. Firma deținută în acest moment de Andreea Elena Dumitru a avut în ultimii doi ani o cifră de afaceri de 40.000 de lei.

Angajată consilier personal al șefului Fiscului

Andreea Elena Dumitru schimbă în 2019 cariera privată cu una în sistemul public. În martie 2019 este numită consilier personal al Mihaelei Triculescu, numită și ea de curând în fruntea ANAF. Acum, Andreea Elena Dumitru completează o nouă declarație de avere, dupa șase ani de la ultima.

Tatăl Andreei Elena Dumitru este Aurel Dumitru. Originar din Focșani, el a fost numit în 2017, odată cu numirea lui Mihai Busuioc în fruntea Curții de Conturi, consilier în cadrul aceleiași instituții.

La acel moment, Aurel Dumitru era un pensionar care activase în cadrul Direcției Județene de Finanțe Vrancea între 2000 și 2013.

Așa cum reiese din anchetele începute sau finalizate de DNA, Vâlcov se folosea de mai multe persoane ca paravan pentru a-și ascunde afacerile, banii și operele de artă.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat în primă instanță, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

Sursa Foto: Presafărăstăpâni.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Vâr colacul Vălcov, o fi rapit-o pe femeie cu tot cu masina si nimeni nu se auto-seszeaza pentru ca oricum era angajata fictiv. Hahaha

 2. Heheh.. daca i-am cauta pe toti, cum trebuie, am observa ca oamenii arunca cu bani pe care nu ii pot justifica neam… dar ce sa-i faci, FISC-ul la noi e pt fraierii care platesc taxe, sa fie hartuiti, iar nu ca in SUA, cand preferi sa te sune Satana, decat sa te sune FISCul.

 3. Bai frate nu poate omul sa mai fure si el linistit in tara lui

 4. Romania = stat capturat de infractori politicieni, cu prieteni si rude care sug la tzitza adminstratiei de stat, regii autonome, etc. Mufatzi la resurse si cu acces la butoane, mafia conduce Romania!

 5. După ce a fost secretară, asistent- manager, junior-consulting ( ce o mai fi și asta?), ajunge brusc ” consilier personal al șefului Fiscului”. La ce dreak e ea așa pricepută că poate consilia un șef de fisc?? Ocuparea aceastei funcții într- o instituție care e la mintea cocoșului că e un domeniu SF pt ea, nu poate fi egală decât cu șpaga, corupția și nepotismul. Cam la asta sigur e super-pricepută .

 6. „OPCOM este o societate de stat deținută de Transgaz și Ministerul Economiei.”
  No way!

 7. „Gaina batrana face ciorba buna. ” — Mit sau realitate ? —

 8. (mea culpa pentru paranteza de la comentariul anterior, am vazut ca la fotografia din articol creditul e langa imagine, cum e si normal)