G4Media.ro

EXCLUSIV Cine s-a înscris în competiția internă din PLUS pentru europarlamentare: Dacian…

EXCLUSIV Cine s-a înscris în competiția internă din PLUS pentru europarlamentare: Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Alin Mituța, Ramona Strugariu. Ex-miniștrii Vlad Voiculescu și Anca Dragu nu s-au înscris

Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu, Alin Mituța și Ramona Strugariu au confirmat joi pentru G4Media.ro înscrierea în cursa internă din partidul PLUS pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare.

Cioloș a declarat pentru G4Media.ro că, până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor, în cursă s-au înscris 186 de membri PLUS.

Vlad Voiculescu și Anca Dragu, miniștri în guvernul Cioloș, au declarat pentru G4Media.ro că nu s-au înscris în cursa internă, în timp ce Raluca Prună, fost ministru al Justiției, nu a dorit să facă declarații. Oana Țoiu, fost secretar de stat la Ministerul Muncii, s-a înscris și ea în cursă, potrivit unor surse din partid.

Termenul – limită pentru înscrierea în cursa internă a fost azi, ora 12.00. PLUS a lansat pe 22 decembrie competiția la care s-a putut înscrie orice membru din cadrul formațiunii politice până pe 10 ianuarie 2019, la ora 12.00, pe o platformă online.

Ulterior, candidaturile eligibile vor fi supuse unei consultări interne la care vor lua parte toți membrii PLUS, în urma căreia se vor alege 43 de candidați, care vor fi ordonați pe listă de o Comisie de selecție independentă formată din personalități recunoscute din mediul academic, non-guvernamental și al politicilor publice, potrivit unui anunț al partidului.

Între partidul PLUS și USR au loc discuții pentru o posibilă participare pe liste comune la alegerile europarlamentare, dar liderii ambelor partide au declarat că e posibilă și o candidatură pe liste separate pentru fiecare partid.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Shit, deci asta vrea Ciolos, un post cald, platit regeste, de europarlamentar, very dissapointing ..

 2. Doi…, zece…, probă de microfon:
  Să începem:
  „Europa vrem să știi
  Că a furat de la copii…!”

 3. Ce dracu’ o fi fost în capu’ lui Petrică de a trecut prin mijlocul mulțimii, că doar nu se scanda:
  Nu vrem Kent, nu vrem valută…”

  • vrem pe Roman sa ne futa

 4. Sper ca plus și ușor sa aibă noroc, ca cei de stanga sa se regăsească în ei,dar tare îmi e teama ca cloaca PSD miroase mai bine. Dar la dreapta.?Este o naivitate sa credem ca actualul PNL va face fata, dacă se va apropia de guvernare. Administrativ se vor comporta strict ca PSD. Nu înțelegeți ca totul în tara asta, direct sau indirect, s-a raportat la psd-ism? Adică :comunism, hoție, lichelismul, tovărășism, dictate zilnice, adică monarhia de drept dialectic! Trebuie data in tara asta un edict de interzicere a psd-ismului!

 5. Dezamagitor. Un simulacru de competitie, cu toti ”greii” partidului la inaintare si o misterioasa comisie formata din personalitati. Se indoieste cineva care va fi componenta listei de candidati?

 6. Dezamagitor. Un simulacru de competitie, cu toti ”greii” partidului la inaintare si o misterioasa comisie formata din ”personalitati”. Se indoieste cineva care va fi componenta listei de candidati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.