G4Media.ro

EXCLUSIV Cercetătorii CNSAS Mădălin Hodor și Mihai Demetriade predau la Academia SRI…

sursa foto: Colaj G4Media

EXCLUSIV Cercetătorii CNSAS Mădălin Hodor și Mihai Demetriade predau la Academia SRI / Hodor a absolvit serviciile de informații de orice implicare în legile securității care le sporesc semnificativ puterile/ SIE a admis că a fost consultat de Președinție și Guvern la elaborarea legilor

Cercetătorii CNSAS Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, care au apărat public legile securității și emisiunea TVR care spăla fosta Securitate, susțin cursuri postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, conform unui răspuns oficial al instituției, la solicitarea G4Media. Academia se ocupă de formarea ofițerilor SRI, dar și a ofițerilor din Ministerul Apărării, de Interne sau de Justiție.

 • „Vă comunicăm că domnii Mihai DEMETRIADE și Mădălin HODOR susțin activități didactice în cadrul programului postuniversitar de educație permanentă DEMOCRAȚIE ȘI TOTALITARISM. Programul a debutat în martie 2021”, a transmis SRI marți un răspuns la solicitarea G4Media.ro

Hodor a încercat să elimine în spațiul public orice legătură între serviciile secrete și conceperea proiectelor legilor securității, care sporesc semnificativ puterile serviciilor de informații, amintind de puterile fostei Securități.

Încercarea lui Hodor de a absolvi serviciile secrete de orice implicare în conceperea proiectelor de lege a avut loc în contextul în care Serviciul de Informații Externe a recunoscut pentru UmbrelaStrategica.ro că serviciul a fost consultat de administrația prezidențială și Guvern, iar drafturile sunt tocmai rezultatul acestor consultări:

 • ”În procesul de evaluare, revizuire și actualizare a actelor normative din domeniul securității naționale, Serviciul a fost consultat de Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială și de Secretariatul General al Guvernului, proiectele postate fiind variante de lucru rezultate din aceste consultări, ce urmează a parcurge procesele legislative prevăzute de lege”, transmitea SIE. Detalii, aici. 

Într-un interviu pentru Spotmedia.ro, Hodor spune că nu crede că ”cineva întreg la minte din serviciile secrete românești din zilele noastre poate să pună așa ceva pe hârtie”, dar și că publicarea drafturilor (în exclusivitate de G4Media) ”a fost o operațiune tocmai pentru a stârni scandal și a opri promovarea noului pachet de legi ale siguranței naționale”.

În același interviu Hodor mai spune și că „societatea civilă are atenția și capacitatea de concentrare a unui câine în timp ce aleargă după o pisică și vede un os”:

 • ”Chiar nu cred că cineva întreg la minte din serviciile secrete românești din zilele noastre poate să pună așa ceva pe hârtie/ (Reporter: Nu subestimați tentația puterii?) Să ne gândim un pic logic. Dacă aș fi un șef de serviciu și aș dori să controlez societatea românească prin intermediul unor legi ale siguranței naționale, care să îmi permită toate abuzurile imaginabile, aș fi un pic mai subtil în redactarea textelor, astfel încât să nu-mi sară în cap societatea și să nu stârnesc un scandal întreg. Știut fiind faptul că societatea noastră civilă are atenția și capacitatea de concentrare a unui câine care în timp ce aleargă după o pisică vede un os și uită de ce aleargă, cât de greu mi-ar fi să păcălesc prin niște formulări bine găsite? Și în loc de asta arunc niște aberații care nici Nicolschi nu le-ar fi pus pe hârtie? Nu prea ține. Aș găsi ceva mai subtil decât niște texte efectiv scoase din manualul despre bazele de muncă ale Securității. E mult prea strident pentru ca lucrurile alea să fie într-adevăr niște propuneri serioase de modificare a legilor siguranței naționale. Opinia mea este că a fost o operațiune tocmai pentru a stârni scandal și a opri promovarea noului pachet de legi ale siguranței naționale. (Reporter: A cui?) Nu știu. Dar președintele Iohannis, care a făcut atunci o declarație extrem de tăioasă, necaracteristică, sigur știe. M-am gândit că într-adevăr a fost ceva foarte important din moment ce a fost atât de iritat și a folosit un ton atât de direct. Vom afla peste câțiva ani și noi, sunt sigur”. Interviul integral, aici. 

Mihai Demetriade și Mădălin Hodor au încercat și să decupleze legile securității de emisiunea TVR care spăla Securitatea comunistă. Emisiunea TVR a fost difuzată la patru zile după ce G4Media a publicat integral proiectele de legi. Ulterior, emisiunea a fost sancționată de CNA și scoasă din grila de programe.

Nu în ultimul rând, Mădălin Hodor i-a apărat pe Sorin Cîmpeanu, Lucian Bode și Nicolae Ciucă în scandalurile din presă în care au fost implicați fie din cauza suspiciunilor de plagiat, fie în afacerea BMW.

Programul postuniversitar pentru ofițerii SRI în cadrul căruia predau Hodor și Demetriade a fost lansat de Eduard Hellvig, directorul instituției, la sfârșitul lunii martie 2021 și, conform informațiilor de pe site-ul SRI, printre lectori se află și Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.

Cursul este descris de SRI drept ”o formulă academică de reflecție cu privire la problematica apariției și evoluției regimurilor politice totalitare și de analiză a specificului acestora” și se precizează că este destinat ofițerilor SRI.

Până la publicarea acestui material, nici Mădălin Hodor, nici Mihai Demetriade nu au dat curs solicitărilor G4Media de a exprima un punct de vedere cu privire la statutul lor de persoane care țin cursuri pentru ofițerii SRI, în contextul pozițiilor publice pe care le-au avut referitoare la legile securității.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

70 comentarii

 1. Așa se explică ultimele fumigene și derapaje ale lui Hodor de pe rețelele sociale…bleahhh

 2. Hodor e dovedit de mult timp ca e o mazeta a serviciilor !

 3. Ce rușine bă, p.orcul ăsta vrea să fie și cu ea in c.ur și cu sufletul în rai…De asta e așa tare in gură imparțialul ăsta.

 4. Era avident că există legătură ”ombilicală” dintre cei doi și servicii (recte SRI). Și asta se poate vedea după evoluția acestora (dar și după comportament). Mănâncă și gura lor o pâine albă din troaca serviciilor. Dacă erau băieți deștepți (dar nu sunt decât tupeiști, mai ales Hodor care mai nou se comportă ca un g0lan) ar fi ieșit cu informația asta pe piață încă de la început. Dar au crezut că o pot păstra secretă. Ei uite că nu (felicitări). Să vezi acum ce va fi la gura lui Hodor!

 5. Gunoi mai mare decât Hodor ăla doar Voiculescu și Năstase mai sunt

 6. Mda, ne-am lamurit si cu nenea si motivul pentru care este scos pe ecranele patriei. Doar un pion, ca multi alti pioni si care se crede pion otravit! Adica periculos nene, tare periculos!

 7. Hodor nu a trecut venitul in declaratia de avere de pe situl CNSAS. Ar trebui sanctionat pentru fals in declaratii. De asemenea, seful lui. Directorul de la Investigații, este un fost (actual) ofiter SRI

  • 57.000 lei/ an de la CNSAS: cnsas.ro/documente/declaratii/avere/2022/Hodor%20Madalin%20Vasile.pdf

   Sau are si alte venituri?

  • @Diana, mi-e greu sa cred ca el a avut doar acel venit de la CNSAS de 4800 de lei lunar… (poate solar are mai mult)
   La academie predau pe gratis?

 8. S a descalificat total în momentul în care a folosit cuvântul trotinetist! Asta arata ca tipul este limitat intelectual.

 9. Ce glumite spui ! Hodor nu a tinut partea USR niciodata !

 10. CEI DOI pupă PSD si PNL pentru privilegii si bani.Opozanta Sercan e prafa,altii sunt trotinetisti,iar ei sunt curați ca lacrima,adică Ciucă,Bode,Câmpeanu,Rusine de aratā pupături.

 11. Asa se cumpara oamenii, mai un curs, mai o functioara, mai o consiliere, nici nu stii cand ajungi de partea securicilor care distrug Romanika, desi cu 2-5-10-15 ani nu credeai ca va fi posiibil.
  De la gemenii toxici minirelufenechii cred ca e vorba de Alexandru-limba de lemn, deputat, consilier, profesor, profesor de securici etc etc etc, de toate pentru toti, doar sa parvina, nu de Andrei-selfisor, mare ambasador degraba consumator de bani publici pe porcarele,

 12. Iată securiștii, ăia adevărați. Academia SRI e pepinieră de hoți.

 13. Haurarii rusofili in fruntea statului ! 🤮🤮🤮

 14. Pi buni?

 15. De fapt au lansat petarde in spatiul public ca sa testeze „climatul informational” si sa vada cat se pot intinde cu atributiile serviciilor fara supervizarea Parlamentului, la fel cum se procedeaza in cadrul orcarei negocieri: cei intai mai mult ca sa obtii ceva mai putin.

 16. Cică Fudulu’ ăsta o face Mamaie Biciclistă pe doamna Sercan când doamna este mult mai tânăra decât boșorogul vanitos din el “aflat intr-o relație” toxica si abuziva cu toate alter-ego-urile lui darwiniste. Dumnezeule 🤦🏻‍♀️ #byefelicia

  • Să mă pupi în cur Karen și nu uita să ask to talk with the manager! :)))))

  • Acolo sa te poop.e ra.p.andula di.forma in a carei coor păros si beșinos ti-ai băgat tu nasul lung si bubos! #flatology_God, pârțar_profesionist.

  • Duduie iar ești capsată pe jamaică?
   Da’ știu că mă pricep să te tachinez și să-ți apăs pe butoane! :)))))

  • Pai da! Cu cine sa mai exersez si eu limbajul colorat dacă nu cu tine cand mi le ridici la fileu?

   Anyway, re-reading just now THE LITTLE MATCH GIRL story made me cry.

   Poate îți investesti si tu skills-urile si timpul sa dezvolți un start-up, sa-l vinzi pe milioane de euro la capitaliști, sa redistribui din miliardele lor in conturile tale si sa folosești averea si timpul in sprijinul oamenilor si copiilor vulnerabili nedreptăți, discriminați si exploatați … in loc sa irosești bunătate de energie mentală doar pe gepatru.
   Trollul meu preferat pe g4m oricum tot Tree Fitty rămâne – dovada ca o persoana poate fi isteață, culta si sarcastica fără sa fie inutil (si dăunător) de nesimțita! Si 👽 s-a dat mult pe breasla!
   Deci…inspirație!

  • Karen, mi se fâlfâie. Get laid and relax! :)))))

  • Ființă fără suflet!

  • Ființă fără suflet! Tu ai la id Satana, celălat nick al tău, darwine.

  • Karen tu așa de comic te stropșești de parcă ai fi fix hașerița din filmul Teambuilding! :)))))

  • In mintea ta, ho(ld the) door sau mare producător / manager media, orchestrator de campanii penale de denigrare in online.
   Dacă am o problema te raportez direct autorităților, nu ma mai obosesc cu “managerii”. Asta ca sa vezi cât de netalentat esti la profilling.
   *Singura Karen asociata existentei mele este Millen. La rochii.

 17. Asta, ca și celebra nutriționista birlic(sa ma scuze marele actor), își detoneaza întreaga cariera și bruma de credibilitate pentru ceva avantaje!

 18. Costică, la textul tău, un individ care a trecut prin şcoală ar fi scris „Ce-l mai pupaţi”. Tu ai scris „Cel”, din cauză că n-ai trecut. Dar faptul că n-ai trecut nici nu mai miră la cei din lumea ta.

 19. iata ca acesti 2 sunt „c.a.c.a.t.ii cu ochi”, si nu studentii inchisi la pitesti in anii ’50.

 20. HAHAHAHAHA oau, asta explică multe, merci G4. De ce există Academia SRI?

 21. Doi kk-ti….

 22. ⭐Salariaţii⭐ noştri zic de bine de noi! 😉

  Senzaţional! Cine-ar fi crezut? Wow!

 23. Am gasit linsaj mediatic la g4 si o sleahta de habarnisti care comenteaza 🙂 nicio pierdere baieti si fete

 24. cercetatori CNSAS de la SRI !!!! halal cercetare ce fac astia! la ce tupeu au, nu cred ca se-ndoia cineva de unde provin.

 25. hodorica, nu mai bea, baiatul meu

 26. Iar rasplata nu a intarziat sa vina. Anul acesta au fost primiti amandoi la doctorat. Marire de veni, deci. La Universitatea din Cluj, unde si-a luat doctoratul si doctor Bode. De mirare, din moment ce lucreaza la CNSAS de 20 de ani, in cercetare, dar pana acum nu i-a vrut niciun coordonator. Colegii lor sunt doctori de mult. Ii coordoneaza un anume domn Nastase Kovacs, care l-a aparat si el pe Bode, pe facebook. Fratia SRI.

 27. Marlaniile la adresa Emiliei Sercan si insistenta aproape maladiva cu care il apara pe Bode, in sirul de postari, arata caracterul mizerabil: ,,Mamaia Biciclista baga tare pe conspirații și vede numai SRI peste tot, deși hei, mamaie verifica și matale cronologia”. Evident ca il apara pe Adrian Ivan, angajatorul lui, insistand ca se afla la UBB cand si-a dat Bode doctoratul. De fapt, inca din 2017 Ivan vorbea de un parteneriat cu Academia SRI, asa ca nici el nu mai stia unde e.

 28. Ce mizerie – ceri pusi sa cerceteze dosarele securitatii (cu s mic), pactizeaza cu obiectul cercetarii lor = un fel de sindrom Stockholm.

  Hodor, prin luarile sale de pozitie recente pe te miri unde, isteric si cam transpirat, este un fel de Alina Mungiu-P. la masculin.

 29. Bă g4media! Asta este presă? NU! Când Hodor și Demetriade făceau Experimentul Pitești o afacere de legionari vă bucurați. Acu’ când arată spre USR că nu sunt cu nimic deosebiți de ăilalți, ba câteodată mai rău și voi care le lingeți tălpile și buzunarele useriste ați sărit de cur în sus.
  Fiți mai jurnaliști, nu folositi ventilatorul cu căcat ca să împroșcați pe cei care nu vă convin.
  Vă citesc ca să îmi fac o idee despre cum unii sunt mercenari!

 30. Cum sa nu-i disculpe pe plagiatori? Oare nu aceasta Academie Nationala de Informatii era campioana la productia de plagiatori? Oare chiar atat de greu este sa-ti dai seama cand ai de-a face cu un plagiat si cand nu ai? Nici nu cred ca trebuie sa fii cercetator ca sa-ti dai seama singur cand un text este plagiat.
  Si uite asa isi submineaza singuri credibilitatea. Or avea ei LOGOS si PATOS, dar ETHOS nu mai au deloc…
  Pacat de munca lor.

 31. Hodor e al celor activi din servicii. Cei în rezervă au partid și gazete. După avertismentul lui Helvig, va fi distracție. Pop corn și bere, un fotoliu comod. Desigur, Hodor, când a publicat lista aia cu cei propuși pentru racolare de securitate și i-a numit informatori, ați umectat de emoție. Publică un funcționar, fără a avea o decizie, o listă și pentru că erau nume incomode pentru voi, v-ați umezit de emoție , acum ați descoperit că Hodor e … acoperit.😀 Atitudine de Pristanda.

 32. Iată, așa se explica de ce domnul Hodor ia apărarea securiștilor. Sunt colegii și șefii domniei-sale.

 33. nu iese helvig sa ne explice cu depolitizarea si cum altfel de indivizi iau apararea unor politruci?

 34. G4 trebuie oprit pentru fake news. Hodor nu a luat partea Securitatii in acea emisiune, insa cine nu a inteles mesajul lui, trambiteaza fake.

  • jay, mars la latrine … alea trebuia de mult inchise pt fake

  • Zici că aici este ceva grup watsup USR….Plin de analiști și parerologi care știu toate dedesubturile….Cat despre gazeta g4m….

  • fanii G4 sunt mai ceva decat fanii USR, nu ai voie sa ii contrazici, doar ei detin adevarul absolut si liderii lor gazetari sunt infailibili. Doamna asta prinde fluturi in mai toate articolele ei, dar cine sa mai si gandeasca…

 35. Până la urmă, nimic nu este întâmplător, sau dacă tăcea, filozof rămânea, sau mă rog, ISTORIC.

 36. Intr-o zi va veni si lista aia cu toti trompetistii lor din media si atuncea sa vedeti.

 37. Celălalt ardei ,bă tu ești frate cu celălalt hodor sluga serviciilor?

 38. Ăștia sunt ăia de ciugulesc. .riciu ! 🤣😂🤣

 39. Vad ca doamna reporter are o pasiune sa il urmareasca pe Hodor si sa il unga cu kk de cand a contrazis-o

  • da, e o campania de denigrare, il trecem prin kompromat ca doar avem toata presa la picioare … penibilule

 40. @Costica, au fost multi epoleti infiltrati in USR nu doar Hodor. Dupa 89 serviciile nu au lasat nimic la voia intamplarii.

 41. S-a trezit domnul invatator de istorie ca l-a facut partidul mare cercetator, si behaie, ca altceva nu stie.

 42. Practic „Hold the door” e pe statu’ de plată al Serviciilor! Treaba e clară, ce dreaq!!!

 43. are francezul o vorba despre d-astia, le zice asa: le coad du topor…

 44. Cam disperaţi sectoriştii dacă ies toţi la iveală să se sacrifice dându-se de gol.
  Se pare că e ultimul lor drum şi vor să moară eroici.