G4Media.ro

Ex-președintele Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul președinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, condus la audieri de forțele speciale ale Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Sursa: Igor Dodon Facebook

Ex-președintele Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul președinte Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă și de acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu, transmite Radio Chișinău.

Decizia a fost luată vineri, 18 noiembrie, de către magistrații Curții Supreme de Justiție. Fostul șef de stat a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara. Decizia va intra în vigoare duminică, 20 noiembrie, precizează Ziarul de Gardă.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții pe mai multe adrese, cadrul dosarului numit ”kuliok” în care fostul șef de stat este învinuit că ar fi primit o sacoșă neagră cu bani de la Vlad Plahotniuc.

Igor Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada mandatului. Din acest motiv, cauza penală a fost transmisă pentru examinare la CSJ, care, potrivit legii, are competența să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. gata, liber la plecare la mama rusia?