G4Media.ro

Evghenia Guţul anunță că opoziția pro-rusă va avea un singur candidat la…

Sursa foto: Facebook / Evghenia Gutul

Evghenia Guţul anunță că opoziția pro-rusă va avea un singur candidat la președinția Republicii Moldova

Șefa pro-rusă a regiunii autonome Găgăuzia din Republicii Moldova, Evghenia Guțul, a declarat că nu intenționează să-și depună candidatura pentru funcția de președinte al republicii în 2024 din cauza restricțiilor de vârstă. Ea a adăugat însă că opoziția pro-rusă va avea un candidat unic.

„Nu analizez candidatura pentru că în conformitate cu constituția nu pot face asta. Avem restricții de vârstă, adică de la 40 de ani. Este încă prea devreme pentru mine”, a spus Evghenia Guțul, în vârstă de 37 de ani.

Politiciana finanțată de oligarhul condamnat Ilan Șor a adăugat că forțele de opoziție pro-ruse vor anunța în curând numele unui singur candidat.

Reprezentanții unor partide de opoziție din Republica Moldova au anunțat crearea blocului politic „Victorie” în ajunul alegerilor prezidențiale și al referendumului privind aderarea la UE din toamna anului 2024 din Republica Moldova, a declarat în timpul congresului opoziției moldovene de la Moscova politicianul moldovean, președintele partidului „Şor”, Ilan Şor.

Printre participanți se numără șeful Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul și deputata Marina Tauber – ambele fiind jucători politici susținuți de Moscvoa. La congres au mai participat reprezentanți ai partidelor „Renașterea” – Natalia Parasca, „Șansa” – Alexei Lungu, „Victorie” – Vadim Grozavu şi „Forța de Alternativă pentru Salvarea Moldovei” – Alexandru Beschieru.

De remarcat însă absența de la Moscova a Partidului Socialiștilor și a Partidului Comuniștilor, conduse de foștii șefi ai statului Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează