G4Media.ro

Evenimente și ceremonii private ar putea fi organizate în complexul istoric Palatele…

Sursa foto: palatebrancovenesti.ro

Evenimente și ceremonii private ar putea fi organizate în complexul istoric Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia / Proiectul va fi dezbătut marți de Consiliul General al Capitalei

Consiliul General al Capitalei va dezbate marţi un proiect prin care vor fi actualizate tarifele practicate de către Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” și care prevede și posibilitatea organizării de evenimente și ceremonii private în incinta complexului, transmite Agerpres.

Tariful de vizitare va fi de 15 lei pentru adulţi şi de 8 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Pentru copii mai mici de 7 ani şi persoane cu handicap, intrarea va fi gratuită. Ghidajul în limba română va fi de 8 lei/vizitator.

Se stabilesc o serie de noi tarife:

– utilizare temporară Sala Marin Preda (incintă Vila d’Elchingen) – 2.500 lei/zi;
– utilizare temporară Sala Scoarţelor (incintă Palat Brâncovenesc) – 5.000 lei/zi;
-utilizare temporară salon evenimente Domniţa Bălaşa (restaurant, 314 mp) pentru organizarea de evenimente/ceremonii private – 2.000 lei/zi;
-utilizare temporară a terasei aferente salonului de evenimente Domniţa Bălaşa (100 mp) – 600 lei/zi;
– utilizare temporară salon evenimente Vila d’Elchingen (restaurant, 432 mp) pentru organizarea de evenimente/ceremonii private – 2.450 lei/zi;
– utilizare temporară a terasei aferente salonului de evenimente Vila d’Elchingen (215 mp) – 1.215 lei/zi;
– tarif cazare apartament Vila e’Elchingen – 300 lei/noapte;
– tarif cazare cameră dublă Vila e’Elchingen – 275 lei/noapte;
– tarif cazare camera twin Vila e’Elchingen – 250 lei/noapte;
– tarif cazare camera single Vila e’Elchingen – 225 lei/noapte.

Se propun de asemenea tarife pentru filmări în incinta Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti. Cuantumul acestora variază în funcţie de locul unde se desfăşoară filmarea şi destinaţia acesteia (filme, seriale, ceremonii de absolvire, lansări de produse, videoclipuri) între 3.000 şi 6.200 lei/zi/locaţie.

Tariful pentru desfăşurarea unor evenimente culturale sau de divertisment (spectacole în aer liber, concerte, festivaluri, manifestări promoţionale, târguri de locuri de muncă, evenimente sportive şi altele asemenea) poate varia de la 2.550 lei/zi pentru suprafeţe de până la 1.000 mp până la 10.000 lei/zi pentru suprafeţe mai mari de 5.000 mp.

Tariful pentru organizarea jocurilor de artificii în spaţiul exterior al Centrului va fi de 500 lei/minut.

Robert Hristea, director administrativ al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, a declarat luni, în cadrul Comisiei de cultură a CGMB, că în prezent restaurantele sunt închise, dar că urmează să fie scoase la licitaţie, spre închiriere. Până ce va fi organizată licitaţia respectivă, spaţiile ar putea fi folosite temporar, pentru evenimente private.

„În baza unor solicitări venite de la diverse părţi interesate, la nivelul instituţiei s-a creat o nouă listă de tarife pe care o supunem dezbaterii, o listă care cuprinde tarife pentru activităţi precum folosirea temporară a sălilor, a restaurantelor, filmări de spoturi publicitare, servicii de cazare sau chiar utilizarea spaţiilor exterioare pentru evenimente sau festivaluri şi aşa mai departe. (…) La cele două restaurante care acum sunt închise – nu funcţionează – vom veni cu o propunere în viitorul foarte apropiat, pentru scoaterea lor la licitaţie, spre închiriere, însă dorim ca până atunci, pe baza solicitărilor, să avem nişte tarife pentru o folosinţă temporară de o zi, maxim două zile, pentru diverse evenimente; deci nu de restaurant”, a spus el.

Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” este o instituţie publică de cultură de interes local aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Complexul monumental istoric, cultural, turistic şi de agrement de la Mogoşoaia reprezintă unul dintre cele mai căutate şi atractive locuri datorită valorosului patrimoniu arhitectural situat într-un cadru natural pitoresc în imediata apropiere a Municipiului Bucureşti. Centrul de conferinţe şi rezidenţe, fost vilă d’Elchingen (sec. XVII, refaceri 1927 – 1936), în prezent găzduieşte un centru de conferinţe şi rezidenţe cu 2 săli de conferinţă (cu o capacitate de 50, respectiv 75 locuri), un restaurant – 120 locuri şi 16 camere de cazare – 25 locuri, potrivit site-ului instituției .

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează