G4Media.ro

Evaluarea Airbnb a depăşit joi 100 de miliarde de dolari

sursa foto: Pexels

Evaluarea Airbnb a depăşit joi 100 de miliarde de dolari

Preţul acţiunilor Airbnb a crescut de peste două ori la debutul bursier de joi, evaluând platforma pentru închirieri de locuinţe la puţin peste 100 de miliarde de dolari, în cea mai mare ofertă publică iniţială care a avut loc în Statele Unite în 2020, transmite Reuters, citată de News.ro.

Acţiunile Airbnb au început tranzacţiile la bursa Nasdaq la 146 de dolari pe unitate, cu mult peste preţul din oferta publică, de 68 de dolari pe unitate, care a atras 3,5 miliarde de dolari pentru companie. Acţiunile au atins un maxim de 165 de dolari pe unitate şi au închis la 144,71 dolari pe unitate.

Oferta publică iniţială este momentul culminant al unei redresări fenomenale a Airbnb, după ce afacerile acesteia au fost grav afectate de pandemia de Covid-19 la începutul acestui an.

Dar, odată cu relaxarea măsurilor de carantină, mai mulţi călători au optat să se cazeze în locuinţe decât la hoteluri, ajutând Airbnb să obţină profit în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a beneficiat şi de cererea mai mare pentru închirierea de locuinţe în afara marilor oraşe.

”Nu cred că prea mulţi oameni se aşteptau vara aceasta să vadă o IPO a Airbnb anul acesta”, a declarat directorul general al Airbnb, Brian Chesky.

”Plănuiam să ieşim la bursă, am pregătit IPO şi aceasta a fost cea mai incredibilă călătorie. A fost o revenire destul de mare pentru gazdele noastre şi pentru ceea ce sper să fie călătoriile ”, a adăugat Chesky, a cărui participaţie la Airbnb valorează acum aproximativ 11 miliarde de dolari.

Fondată în 2008 ca un site web pentru rezervări de camere în timpul conferinţelor, listarea Airbnb a fost una dintre cele mai aşteptate IPO din SUA din 2020, care era deja un an record pentru listările de pe bursă.

sursa: News.ro

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dau si eu un Univers, la cheie. Careva interesat ?