G4Media.ro

Evaluare oficială: Situaţia Germaniei în privinţa gazelor este tensionată şi s-ar putea…

Sursa foto: Ina FASSBENDER / AFP

Evaluare oficială: Situaţia Germaniei în privinţa gazelor este tensionată şi s-ar putea înrăutăţi / Gazprom a oprit livrările prin conducta Nord Stream 1

Aprovizionarea cu gaze a Germaniei este în prezent asigurată, dar situaţia este tensionată şi nu poate fi exclusă o înrăutăţire a situaţiei, a afirmat autoritatea de reglementare a reţelei, după ce grupul rus Gazprom a oprit livrările prin conducta Nord Stream 1, transmite Reuters, citată de News.ro

Rusia a suspendat reluarea livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Strem 1, oprite pe 31 august pentru lucrări de întreţinere, afirmând că a găsit o scurgere de petrol la o turbină.

Grupul rus Gazprom, care deţine monopolul exporturilor de gaze ale Rusiei, nu a menţionat când ar putea relua livrările de gaze prin această conductă.

Vineri, Gazprom a declarat în schimb că va livra sâmbătă 42,7 milioane de metri cubi (mcm) de gaze naturale către Europa prin Ucraina. Livrările prin punctul de intrare Sudzha au crescut uşor în comparaţie cu cantitatea de 41,3 mcm trimisă vineri de Gazprom, dar nu suficient pentru a compensa lipsa gazelor care erau aşteptate să fie pompate prin Nord Stream 1, sâmbătă.

”Defectele la care s-a referit partea rusă nu reprezintă un motiv tehnic pentru a opri operaţiunile”, a afirmat autoritatea de reglementare în raportul său zilnic privind situaţia gazelor.

Comisarul european pentru Economie Paolo Gentiloni a asigurat, sâmbătă, că Uniunea Europeană este „bine pregătită” în caz de sistare totală a livrărilor de gaz rusesc, datorită stocurilor şi măsurilor de reducere a consumului de energie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Este foarte interesant cat de ușor livrează Rusia gaze prin Ucraina fără nici o problema, sabotaj, etc. In schimb ucrainenii nu mai prididesc in a încerca sa cauzeze un dezastru nuclear la ZPP.

    • Da, cu rachete care se rasucesc 180 de grade in aer, inainte de a lovi tinta, ca sa para trase din dinspre Rusia, nu-i asa?