G4Media.ro

Evadare spectaculoasă în Nigeria: 300 de deținuți au fugit după un atac…

Evadare spectaculoasă în Nigeria: 300 de deținuți au fugit după un atac atribuit Boko Haram

Peste 300 de deținuți au evadat marți seară dintr-o închisoare de lângă capitala nigeriană Abuja, după un presupus atac al luptătorilor grupării jihadiste Boko Haram, a anunțat miercuri guvernul, citat de BFM TV.

„Înțelegem că este vorba de Boko Haram, au venit special” membrii lor aflați în închisoarea Kuje, a declarat secretarul Ministerului de Interne, Shuaibu Belgore.

„Până în prezent, am recuperat aproximativ 300 (de deținuți) din cei aproximativ 600 care au ieșit din celulele închisorii”, a adăugat el.
Unii deținuți s-au predat, în timp ce alții au fost prinși, a spus el. Un agent de securitate a fost ucis în atac, a declarat purtătorul de cuvânt al închisorii, Abubakar Umar. Oficialii închisorii încearcă încă să determine numărul exact de deținuți dispăruți, a spus el.

Închisorile din Nigeria, adesea supraaglomerate și păzite de forțe de securitate suprasolicitate, sunt ținte frecvente ale atacurilor. Anul trecut, peste 1.800 de deținuți au evadat după ce bărbați puternic înarmați au bombardat o închisoare din sud-estul țării, care este afectat de tulburări separatiste.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter