G4Media.ro

Eurostat: România este în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață două…

Eurostat: România este în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață două limbi străine. Care sunt cele mai studiate limbi străine în UE

România se află în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a. Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Faptul ca li se preda doua limbi straine e una ; faptul ca putini le si invata e alta .
    Poporul roman plateste profesori cu sume imense pentru cantitate nu pentru calitate .
    Pe linga faptul ca in sistemul public de invatamint au patruns toti neavenitii , economic nu se justifica sa platim profesorii decit pentru elevii care performeaza . Sa duci la bun sfirsit un ciclu gimnazial cu 100 de elevi din care 70% sint mediocri si submediocri , platind salarii foarte mari profesorilor este antieconomic . Dar o guvernare socialista e prea batuita in cap ca sa nu accepte asta .

  2. Afla mai multe despre acest subect aici https://germankulturhaus.ro inscrierile continua in luna Octombrie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.