G4Media.ro

Europol: Criminalitatea organizată se extinde rapid în toate zonele Uniunii Europene, mai…

Europol: Criminalitatea organizată se extinde rapid în toate zonele Uniunii Europene, mai ales pe fondul pandemiei de coronavirus

Criminalitatea organizată se extinde în toate zonele Uniunii Europene, iar ameninţarea pentru UE şi cetăţenii săi nu a fost niciodată atât de mare, indică un raport al organizaţiei europene de poliţie Europol, dat luni publicităţii la Lisabona, transmite dpa.

Raportul relevă că există un mare pericol ca infractorii să exploateze, de asemenea, pandemia de COVID-19 şi efectele sale economice şi sociale pe termen lung. Acestea ar putea fi ”condiţii ideale” pentru infractori pentru a viza cetăţeni, companii şi entităţi publice.

Pe baza a mii de cazuri şi informaţii de la anchetatori şi servicii de securitate de pe teritoriul Uniunii Europene, experţii Europol au realizat o analiză cuprinzătoare.

Una dintre concluziile raportului este aceea că 70% din bandele şi reţelele infracţionale sunt active în cel puţin trei state membre UE. Cel puţin 40% dintre bandele infracţionale sunt implicate în traficul de droguri, de departe cea mai răspândită activitate infracţională în UE.

Studiul arată în mod clar un grad ridicat de organizare a bandelor infracţionale şi modul strâns în care lumea interlopă se împleteşte cu aspectele legale ale vieţii.

Bandele infracţionale sunt organizate aidoma companiilor, cu diferite niveluri de management. Peste 80% din reţelele infracţionale au folosit structuri de afaceri legale şi cel puţin 60% dintre bande au utilizat mita ca mijloc de a-şi continua afacerile.

Spălarea banilor a fost organizată în mod profesionist şi a fost creat un sistem financiar interlop, menţionează raportul, care adaugă că bandele infracţionale vor profita de toate posibilităţile pentru a submina economiile europene.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si voi urmariti cu atentie si ingrijorare..

  2. De aceea sunt actiuni de diversiune in toata Europa prin care vor sa sadeasca neincrederea in autoritatile statului. Cu cat terminam mai repede cu pandemia si economia isi revine cu atat mai binee. Tinerii vor avea joburi si nu se vor lasa atrasi in activitati infractionale. Singura sansa este vaccinarea s-a vazut ca doar restrictiile nu aduc nimic bun

  3. UE este ingrijorata de ce se intampla in Rusia, Iran, China, Belarus etc. dar de mizeria din propria-i ograda nu pare deloc preocupata.

  4. Pai normal ca miltienii mUE se uita daca ai masca pe mecla, asta e ocupatia lor mai nou, si se mira ca va creste infractionalitatea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.