G4Media.ro

Europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe a depus plângere împotriva tăierilor ilegale din…

Europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe a depus plângere împotriva tăierilor ilegale din rezervaţia naturală

Europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe a depus, vineri, o plângere către Regia Naţională a Pădurilor prin care solicită suspendarea tăierii arborilor din Pădurea Snagov. El a cerut suspendarea tăierilor de arbori până la finalizarea unui proces aflat în derulare cu privire la suprafaţa ce aparţine de drept Rezervaţiei Naturale Complexe Snagov.

Plângerea penală depusă de Vlad Gheorghe poate fi accesată AICI.

„Pădurea din Snagov e printre cele mai vechi rezervaţii din ţara noastră. Este o pădure protejată. Există documente şi o lege ce o protejează încă din 1950. Din aproximativ 1200 de hectare în 1950, în anul 2000 s-au pierdut 1000 de hectare şi au rămas doar 100 de hectare de zonă protejată. Ce se întâmplă acolo acum e o nenorocire ecologică, un jaf la drumul mare. Se fură arbori şi buşteni. Până când se lămureşte problema juridică, recunoscută atât de Romsilva cât şi de Ministerul Mediului cu privire la statutul zonei Snagov, solicit oprirea tăierilor. Dacă nu se vor opri, mergem în instanţă”, a explicat europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei.

Mai mult, europarlamentarul USR PLUS a făcut o interpelare către Ocolul Silvic Snagov în care a cerut explicaţii privind motivele ce au stat la baza deciziei de a tăia cei mai vechi arbori. „Au tăiat toţi arborii peste 120 de ani, aşa scrie în actele lor. Explicaţia e halucinantă, aceea că aşa vor face loc altor arbori să crească. Dar în jur e vorba doar de nişte boscheţi şi chiar dacă ar creşte ceva, procesul ar dura 20-50 de ani”.

Eurodeputatul subliniază că Pădurea Snagov este o zonă protejată, iar actele care atestă acest lucru se află atât la Academia Română, cât şi la Ministerul Mediului.

„Există documente care arată că zona trebuie protejată iar pădurea de acum trebuie extinsă să fie cât mai aproape de suprafaţa iniţială. Cât timp există această procedură prin care să se decidă dacă e zonă protejată sau nu, consider că este ilegal ca aceleaşi autorităţi să taie arborii pe care tot ei zic că vor să-i protejeze. În acest moment Romsilva rade toţi arborii care dau valoare pădurii. Îi voi opri”, a conchis Vlad Gheorghe, conform sursei citate.

sursa: News.ro,

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. In sfarsit s-a gasit un politician cu cap desi nu stiu cat forta are el impotriva animalului politic PNL

  2. Romanii nu merita paduri, ei voteaza PSD, PNL, UDMR si apoi se mira ca le moare tara.

    Natie de inteligenti.

  3. Pai cine-i tatuc la Romsilva? PNL-ul? Gelu Puiu si Ata? Costel Alexe al „spelea”? Sica, baga 2-3 acorduri pe coarde!

  4. asemenea oameni si asemenea initiative trebuie sprijinite!

    si ma intreb, de ce alti ( euro)parlamentari nu fac la fel?

    ce ne impiedica sa le trimitem mailuri si sa-i intrebam de *sanatate*?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.