G4Media.ro

Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost ales președinte al Comisiei de ocupare…

Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost ales președinte al Comisiei de ocupare a forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European

Europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru a fost ales, luni, în funcția de președinte al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

„Voi conduce o comisie a cărei activitate are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale”, a declarat Dragoș Pîslaru.

Potrivit comunicatului, eurodeputații USR au susținut în Parlamentul European drepturile muncitorilor transfrontalieri români și au militat pentru drepturi egale în relația de muncă pentru aceștia. Dragoș Pîslaru a fost raportor în dosare-cheie, precum Mecanismul de Redresare și Reziliență, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau rezoluția pentru tineri. De asemenea, este și unul dintre liderii intergrupurilor pentru drepturile copiilor și pentru persoanele cu dizabilități.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forței de muncă și de aspecte de politică socială, condiții de muncă, securitate socială, integrare socială și protecție socială; liberă circulație a lucrătorilor și pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătății și securității la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; și toate formele de discriminare la locul de muncă și pe piața muncii, altele decât cele pe bază de gen.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cand o sa se faca la Parlamentul European si „Comisia de furat, ciordit si palmat” o sa fie pusi cei mai buni specialisti: presedinte un pesedist, iar vicepresedinti vor fi de la PNL si UDMR! 🙂

 2. O somitate în materie! Așa a fost și ca ministru in Guvernul Zero din 2016!

 3. Bravo Dragos Paslaru.
  Ca de obicei romanii educati sunt apreciati si promovati profesional in strainatate, iar in Ro sunt huliți.
  Hai si cu hatereala obisnuita prin comentarii ca voi stiti mai bine cum e mersul.

  • Ai dreptate, doar românii educați fură bani din Fonduri Europene, că deh, au educație.

  • Ce surpriza haterel1, te-am invocat in eter si ai aparut.
   Din fonduri europene nu prea fura nimeni in Romania ca alea e grele. Doar cand detii controlul suprem in stat poti face asta ca Orban in Ungaria.
   Nenea asta n-ar fi in stare sa fure nici de la un bebeluş, chiar daca ar fi genul care sa incerce.
   Are fața de geek la fel ca Barna.
   Evident ca nu ai nici o dovada, nu a fost niciodata pus sub acuzare si vorbesti din derriere ca de obicei.
   Cei care sunt cu deturnarea de fonduri nu ar accepta vreodata o pozitie atat de vizibila in EU ca acolo nu e Predoiu, Savonea si Dorneanu sa te scape de primejdie.

 4. M-am uitat in buzunar si am vazut un tunel.Mai incerc peste 3 luni.

 5. Nu sunt buni in Romania usristii, sunt buni insa in institutiile UE. Psdistii si pnlistii isi arata valoarea deosebita de sp(a)gangisti si escr(o)ci doar in Romania, unde pacalesc pop(u)limea de 30 de ani.

  • Sunt buni la gargara, asa cum sunt toti pe la organizatiile EU. Sa „dea bine”, sa faca procentele, sa fie corecti politic, sa nu aiba pareri contrare „liniei”. Pe care il iei de pe-acolo, nu o sa gasesti munca reala in CV-ul lui.

  • Pentru tine munca reala inseamna f(u)rt, la asta se pricep psdistii tai. Pintea cu sacosele pline cu bani de la spital muncea. Dragnea muncea impreuna cu Nastase. La puscarie. Tudorache diamant muncea la primarie. Firea la fel. Asa, astia mai cunoscuti. Ca sunt zeci de mii.

 6. Bine ca suntem apreciati de straini