G4Media.ro

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: În pofida opoziţiei Austriei, România are încă 4…

Sursa foto: European Council

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: În pofida opoziţiei Austriei, România are încă 4 posibile soluţii pentru a intra în Schengen

În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină”.

„Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi al preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului European din 15 – 16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens”, a scris Negrescu, miercuri, pe Facebook.

El spune că „varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria”.

De asemenea, conform eurodeputatului, „varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Pesedistul Victor Negrescu, copil si nepot de sekuristi bagati in diplomatie inainte de 1989, sa-si aduca aminte cat rau a facut el Romaniei, cand a aparat in fata europarlamentarilor straini masacrarea justitiei in perioada lui Dragnea, dar si multe alte ticalosii facute de PSD-ul lui!
    O parte din vina neintrarii Romaniei in spatiul Schengen ii apartine!
    https://www.aktual24.ro/noua-stea-a-psd-valeriu-nicolae-dezvaluie-secretul-ascensiunii-fulminante-a-lui-victor-negrescu-bunicul-lui-a-fost-partener-de-negocieri-al-lui-brejnev-iar-tatal-lui-a-ocupat-functii-inalte-in/
    Tocmai pesedistii vorbesc despre altii (USR) ca sunt urmasii sekuristilor! 🙂

  2. Ne pregatim pentru toate solutiile.