G4Media.ro

Europarlamentarul Dragoş Tudorache propune crearea unor programe finanțate de UE pentru sprijinirea…

Europarlamentarul Dragoş Tudorache propune crearea unor programe finanțate de UE pentru sprijinirea jurnaliştilor de investigaţie

Europarlamentarul Dragoş Tudorache pledează pentru crearea unor programe de sprijin pentru jurnaliştii de investigaţie, cu susţinere financiară din partea Uniunii Europene.

„Trebuie să ne gândim la crearea unor programe de sprijin al jurnaliştilor de investigaţii, de impact şi cu susţinere financiară din partea Uniunii, iar lor trebuie să le asigurăm garanţii suplimentare de protecţie juridică şi siguranţă fizică. Munca pe care ei o desfăşoară este în interesul întregii Uniuni”, a arătat preşedintele executiv al PLUS într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, în cadrul unei discuţii în Comisia LIBE, la care a participat şi ministrul Justiţiei al Republicii Federale Germane, Christine Lambrecht, a subliniat că adeseori „cei mai sensibili senzori de avertizare cu privire la corupţie, fraudă, încălcarea legii” sunt jurnaliştii de investigaţie.

„Salut întărirea bugetului Biroului Procurorului European; avem nevoie de o instituţie puternică pentru a preveni frauda cu fonduri europene şi, implicit, asigurarea unei mai bune funcţionări a statului de drept. În Comisia LIBE, am avut-o invitată pe Christine Lambrecht, ministru al Justiţiei al Republicii Federale Germane. I-am subliniat doamnei Lambrecht că, adeseori, cei mai sensibili senzori de avertizare cu privire la corupţie, fraudă, încălcarea legii sunt jurnaliştii de investigaţie – şi tocmai ei au de suferit de fiecare dată când se apropie de a descoperi adevărul în cazul marilor fraude, după cum am văzut în Malta, Slovacia şi, frecvent, la vecinii noştri din Est. Şi acestea sunt doar cazurile de care ştim”, a menţionat Tudorache.

Foto: Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Tudorache. Sursa: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. un ziarist „adevarat” e cel care hotaraste ce e de interes public si ce nu.
  ca de exemplu activitatea neconforma a unor institutii si nu fata directorului care conduce acea institutie

 2. E o idee buna, dar Orban deja mituieste jurnalisti sa minta pentru el, programul ar fi imediat pervertit de romanii din conducerea tarii, fiindca la stat nu se face nimic cu bune intentii.

  • eh, merge filtrat, cu un sistem de rating. eventual niste reguli stricte pt a fi dati afara jurnalistii care derapeaza.

 3. Finanțatorii fac politica editorială. Pt. mass- media independente suținerea financiară nu cred că poate fi realizată decât prin abonamente

 4. Va mai face USR+ un ONG de investigatie.
  Bani buni !

 5. O sa creasca si numarul asasinatelor/santajelor …

 6. Asta mai lipsea, finantare UE pentru investigatii de presa cu patroni infractori sa duduie hotia in Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.