G4Media.ro

Europarlamentarul Cătălin Ivan o reclamă pe Cosette Chichirău la CNCD și o…

Europarlamentarul Cătălin Ivan o reclamă pe Cosette Chichirău la CNCD și o acuză de ”umilirea” unor vârstici cărora le-au fost aruncate bancnote de 1 leu la mitingul de la Iași

PRODEMO o reclamă la CNCD pe deputata Cosette Chichirău pentru „umilirea” unor vârstnici la mitingul de la Iaşi

Europarlamentarul Cătălin Ivan şi PRODEMO au sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la „umilinţele” la care au fost supuse unele persoane în timpul mitingului electoral din 9 mai de la Iaşi, cărora le-au fost aruncate bancnote de 1 leu, precum şi cu privire la „încurajarea acestor discriminări” de către parlamentarul USR Cosette Chichirău, transmite Agerpres.

„Umilirea persoanelor vârstnice sau care aparţin anumitor categorii sociale ori profesionale nu are niciun fel de justificare, în nicio circumstanţă şi cu atât mai puţin în circumstanţe politice. Opţiunile sau simpatiile politice sunt libere. La acest drept au acces toţi cetăţenii europeni, indiferent pe cine votează, dacă votează. Nu sunt mai europeni cei care aruncă, în batjocură, bancnote de 1 leu decât cei care le strâng de pe jos, în amuzamentul celor dintâi! Ruşinea ar trebui să acopere obrazul celor care doar se consideră superiori”, se afirmă într-un comunicat transmis de PRODEMO duminică AGERPRES.

PRODEMO aminteşte că dreptul la demnitate este unul fundamental, înscris în Carta drepturilor omului.

„Reprezintă, de altfel, şi prima valoare dintre cele asumate de Uniunea Europeană: ‘Demnitatea umană este inviolabilă. Trebuie să fie respectată şi protejată şi constituie baza propriu-zisă a drepturilor fundamentale’. La fel, libertăţile individuale, cum sunt respectul faţă de viaţa privată, libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informaţie şi libertatea de exprimare, sunt protejate de Carta drepturilor fundamentale a UE”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, „asemenea comportamente trebuie sancţionate pentru a nu deveni exemple pentru societate, cu atât mai mult când vin din partea unor oameni politici”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

47 comentarii

 1. Pai umilirea celor varstnici e exact ce face PSD-ul!

  Dar am mai intalnit noi din astia care sa dau mielusei!

  • De ce sunt bătrânii atât de săraci?

   PSD vorbea de legea pensiilor, unde sunt pensiile mărite? La PSDişti, bineînţeles, nu la prostimea care votează PSD.

 2. PSD le incalca demnitatea. Ii aduce ca pe vite iar ei nici nu stiu pentru ce sunt acolo.

 3. Hai ca n-au aruncat bancnote de 1 leu unor virstnici ci unor psd-isti. Si oricum, intre pomenile psd-iste si pomana asta nu e nici o diferenta.
  Dar asa-i, rea Chichirau, rea!

  • Kinkirau, da’ kinky rau!!! Ba da iuti is PSD-istii astia nu rateaza nicio ocazie, acuma de unde stim noi ca erau userei cei ce aruncau banutii, poate erau pesedei sub acoperire, regizezi o mica sceneta ca sa ai dupa aia cum improsca cu rahat, povestea asta e din manualul KGB/FSB legat de demonizarea dusmanului.

 4. Ivane, pana la urma, esti un nemernic.

 5. Dar demnitatea celor care se aplecau sa ridice bacnotele,unde era?

 6. poti scoate ivanul din psd, dar nu poti scoate pesedismul din catalin ivan…

 7. Ce e psdist tot psdist ramane…asa cum musca va trage mereu la kakat.

 8. Pai si cine i-a umilit bai Zdreanta Ivan? I-au fortat cumva sa se aplece? Ia verifica matale mai bine daca nu cumva au fost amenintati ca sa se suie in autocare

 9. Hai sa recunoastem ca e umilitor sa arunci bancnote de 1 leu. Trebuia macar 5 lei.

 10. Dragi comentatori, in cazul de fata X isi bate joc de Y, iar voi spuneti ca nu conteaza ptr ca Z(psd) isi bate joc de Y (si de X).

  Iar Catalin Ivan e membru psd + psd isi bate joc de oameni, nu inseamna nici ca Catalin Ivan nu poate sa vorbeasca si nici ca nu poate sa aiba dreptate cind spune ceva.

  Mai ginditi-va putin cum judecati cazul asta.

  • Iar pentru cei care se intreaba unde e demnitatea celor care adunau banii de pe jos: puteti sa oferiti o definitie a demnitatii din care sa reiasa ca a aduna bani de pe jos e nedemn?

  • Daca nu e nedemn, n-a existat nici macar vreo farâmă de umilire. Q.e.d.

  • Sanitarul, si dvs. faceti o eroare logica in argumentare; se numeste echivalenta falsa. Nu am sa intru in detalii, va spun doar ca puteti intreprinde multe activitati care sa nu va puna demnitatea la indoiala si totusi sa fiti umilit – in cazul femeilor poate fi chiar mersul pe strada.

  • Ok. Accept ca am facut greseala respectiva, desi aici sunt de parere ca asta era acuza: i-a umilit prin afectarea demnitatii.

   Torusi, nu poate sustine X ca Y l-a umilit pe Z, atat timp cat umilinta e un sentiment, si singurul care poate ŞTI daca a existat umilinta sau nu este doar Z (al lui si doar al lui este sentimentul respectiv! Nu este interpersonal transmisibil.) . X si Y au doar opinii – probabil false.
   Deci doar Z ar putea sustine si reclama faptul ca a fost (sau nu) umilit. Dar X si Y au, fara indoiala, dreptul la opinie.

  • Da, bineinteles ca umilinta este un sentiment intim. Dar in cazul acesta, demnitatea umana este afectata indiferent daca subiectii constientizeaza sau nu. Vorbim totusi de categorii sociale care pur si simplu nu au beneficiat de acest drept niciodata. Vinovat este psd-ul. Problema e ca nu prin stigmatizare se rezolva situatia lor. Iar dna Chichirau, prin comentariul sau, nu face decit sa stigmatizeze si sa aduca noi prejudicii demnitatii umane a acelor oameni. Iar ptr asta nu e vinovat psd-ul.

  • Cădem de acord cu necesitatea evitarii stigmatizarii. Cadem de acord si cu afectarea demnitatii umane in intelesul kantian. Cadem de acord si cu intentia bătăii de joc.

   Nu cădem de acord cu existenta umilirii in cazul de fata, dar de fapt nici nu conteaza, pentru ca sunt judecati de valoare, nu de existenta. Doar cei care au adunat banii stiu adevarul.

   Deci cădem de acord! 💡

  • Ca sa fiu mai exact: cred ca menirea unui politician este sa modereze si nu sa potenteze discursurile discriminatorii. Cu atit mai putin sa incurajeze actiuni discriminatorii (care aduc atingere demnitatii umane). Ma intereseaza ca politica pe care o propune, spre rezolvarea acestei probleme, un politician Usr+Plus sa fie putin mai elaborata decit public shamingul. Cu asta se ocupa comentatorii de aici, de pe facebook, etc.

  • Cu siguranta cadem de acord.

  • PS: CNCD-ul n-are ce sa caute in aceasta speță, si nu are ce cauta in general in relatiile intre persoane particulare, pentru ca ia deciziile fara a se baza pe judecati de existenta, pentrul simplul fapt ca nu poate verifica „dincolo de orice indoiala rezonabila” .

   Pe de altă parte, CNCD-ul poate constata doar discriminarea unui cetatean de catre un functionar public. Odata ce iti asumi functia publică, implicit trebuie sa-i tratezi pe toti egal.
   Dar intre persoane particulare, discriminarea poate fi doar necooperare, ceea ce nu e intemeiat sa fie sanctionabil.
   [Lucru recunoscut chiar de catre Stat, in cazul refuzului cererilor in casatorie. 😆 ]

  • Dna. Chichirau e deputat.

  • In privinta Dnei Chichirău am cazut deja de acord ca ce a facut a fost gratuit, neetic si mult sub asteptarile noastre de la „noii oameni politici”.
   Are si ea, insa, ca orice om, dreptul la cateva greseli, inainte sa se descalifice.

  • Inseamna ca nu am inteles ultimul comentariu.

  • Iată! Inca o data aveti dreptate astazi: ca deputat, reprezinti pe absolut toti cetatenii (asa zice Constitutia, nu?), indiferent din ce partid faci parte.
   E cam greu sa distingi ce face deputatul de ce face persoana (cu exceptia, poate, a existentei dublei personalitati 🙂 ), deci este sanctionabil ce a facut.

   Ma opresc aici pentru azi, sa nu mai spun si alte prostii. :win:

 11. Iar pentru cei care se intreaba unde e demnitatea celor care adunau banii de pe jos: puteti sa oferiti o definitie a demnitatii din care sa reiasa ca a aduna bani de pe jos e nedemn?

 12. Toti pareolologii de aici , HALITI , (mancati ) caca . Muuuullltttt CACA .

 13. Cu teoria văd că PRODEMO sta foarte bine.
  Prin urmare, ținând cont și de definiția dată de d-l Ivan : ”Demnitatea umană este inviolabilă. Trebuie să fie respectată şi protejată şi constituie baza propriu-zisă a drepturilor fundamentale’. La fel, libertăţile individuale, cum sunt respectul faţă de viaţa privată, libertatea de gândire, libertatea religioasă, libertatea de întrunire, dreptul la informaţie şi libertatea de exprimare, sunt protejate de Carta drepturilor fundamentale a UE”, îi solicit să-i facă la CNCD (cel puțin) o plângere penală lui dragnea liviu nicolae și alianței psd-alde-udmr, care prin tot ce face de 2 ani, calcă în picioare exact cele susținute de d-l Ivan în plângerea împotriva deputatei USR Chichirău.

 14. Daca ajungi sa faci mitinguri cu boschetari la asta se ajunge! Nici macar asistații nu mai vin la mitinguri, ci boschetarii! Un sărman la țară, este o putoare de om, dar putoare, nu
  …unul care e mai leneș. Am văzut la țară, genul asta de oameni, care își băgau gardul pe foc, dar aveau lemne la pădure, încercau să „muncească” pe la unu’și pe la altul pe băutură, dar ei aveau bălării in curte, samd. De altfel, cine dracu ar pleca teleleu in mai(cu porumbul răsărit, trebuie săpat, erbicidat) la miting pt Dragnea, să piardă o zi, decât boschetarii?!

 15. Ce naste din Iliescu, rahat mananca. Zi Ivan si trage apa. Astia sunt toti la fel. Nici o speranta de la ei. Toti care au sau au avut legatura cu PSD sunt fara viitor.

 16. De ce nu reclami si PSD-ul pt galeti, faina, ulei? Nu au afectat deloc demnitatea umana a celor defavorizati? Dar amenintarile primarilor PSD ca nu isi mai iau ajutoare daca nu vin la vot sau miting? Demnitatea umana nu mai e inviolabila aici?

 17. 1 leu si 5 lei se arunca in urma mortilor.

 18. Cei care au aruncat bancnotele s-au umilit singuri in momentul cand au facut acest gest, iar ceilalti s-au umilit in aceeasi masura cand s-au aplecat dupa ele. Nu exista nici o instanta care sa poata motiva vreo sanctiune impotriva vreunuia dintre ei. Decat poate CNCD-ul

 19. Despre a cui demnitate vorbiti, domnilor ? Demnitatea este ceva ce tine de atitudinea persoanei. Voi vorbiti despre oameni care se umilesc pentru un leu aruncat de niste protestatari, oameni care , CU DEMNITATE SE APLEACA SA-L IA, CU DEMNITATE SUSTIN SI VOTEAZA NISTE INFRACTORI CARE ISI BAT JOC DE EI. Cat despre Ivan, cineva spunea ca pesedistul tot pesedist ramane. Adevarat a grait !

  • Demnitatea are mai multe sensuri. Unul este acesta pe care il exprimati dvs., care se refera la conduita personala. Altul sens se refera la demnitate ca drept al omului (subiectul articolului). Iar ele sint profund distincte. Astfel ca se pot construi fraze de genul: ”Oamenii adusi gramada la mitinguri de sustinere in demnitati publice a unor infractori si-au pierdut demnitatea la intrarea in autocar, dar au dreptul la demnitate (umana)”.

 20. Așa sunt votanții PSD.ului ,POMANAGII,Se târăsc și votează pentru 1 leu.Obișnuința e de vină.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.