G4Media.ro

Verhofstadt avertizează că Renew Europe va vota împotriva instalării noii Comisii Europene…

Verhofstadt avertizează că Renew Europe va vota împotriva instalării noii Comisii Europene dacă nu se schimbă numele portofoliului ”Protejarea modului de viață european”

Eurodeputatul belgian Guy Verhofstadt, din grupul „Renew Europe”, i-a cerut noii preşedinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să revizuiască denumirea portofoliul propus sub formula „Protejarea modului nostru european de viaţă”, care acoperă atât securitatea, cât şi migraţia, ori să se confrunte cu un vot împotriva echipei sale în plenul PE, relatează dpa şi France Presse.

„Renew Europe este serios în privinţa acestui lucru: ori denumirea portofoliului lui (Margaritis) Schinas se schimbă, ori îşi pierde competenţele sale în materie de migraţie”, a postat Verfhofstadt pe Twitter.

„Altfel asta riscă să pună în pericol aprobarea Comisiei Europene”, adaugă coordonatorul Parlamentului European pentru Brexit, fost lider al grupului ALDE din PE timp de zece ani.

„Dragă Ursula von der Leyen (…), să ne păstrăm valorile, fie scoţând politica migratorie din portofoliu pentru a evita asocierile nefericite, fie modificând numele”, a cerut luni, la rândul său, liderul grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş.

Preşedinta noii Comisii Europene, conservatoarea germană Ursula von der Leyen, a acuzat controversa privind decizia sa de a lega chestiunea migraţiei de protejarea modului nostru de viaţă european, într-un articol publicat luni de mai multe cotidiene.

Ea a reamintit fundamentele Uniunii Europene: respectarea demnităţii umane, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului.

„Trebuie să fim mândri de modul nostru de viaţă european (…) şi trebuie să încercăm constant să-l menţinem, să-l protejăm şi să-l ameliorăm”, scrie ea în editorial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nici nu as numi acesta un „mod de viata”. Este mai degrabă o politica imbecilă care va transforma Europa intr-un imens azil. Ursula are dreptate aici. Europa trebuie protejată de multiculturalismul haotic.

    • esti imbecil, prietene.

    • Adrian, e usor sa lupti pentru o idee minunata dar nu uita ca tu esti cel sacrificat. Tu platesti impozite, tu respecti legile, tu muncesti 11,76 ore/zi, tu platesti chirie si rate, sotia ta nu are timp de sarcina pentru ca pierde job-ul, tu o sa te trezesti cu un catel la 53 de ani cand vei fi concediat … Afro-asiaticii au alta filosofie iar tu ramai doar cu creierul spalat.

    • Ana are mere….stricate.

  2. Ce inseamna protejarea modului de viata european? Am putea lansa si noi in Romania dezbaterea asta, sa protejam si noi modul de viata al romanilor, al caror romani, cei din Cluj sau cei din Teleorman? Comisia asta a fost creata sa satisfaca orgoliile lui Orban si sa -i inchida gura lui Salvini, care se vad deja la treaba, inconjurand UE cu ziduri. Liberalii europeni au dreptate, pt a regulariza migratia exista deja destule institutii europene, n-au decat sa faca reguli. Comisia nou creata ar trebui sa se ocupe de integrarea migrantilor deja prezenti pe teritoriul UE si abandonati in ghetouri, in bratele imamilor radicali sau putem vorbi despre protejarea modului de viata al unor minoritati europene, unele sumise si supuse, altele revendicative, iredentiste. Vom vedea cum vor decurge dezbaterile, dar problema asta a starnit deja un val val de controverse si nemultumiri in toate statele.

  3. Tarile din intermarium trebuie sa se opuna migratiei asa cum o vor astia. Migratia este buna dar trebuie facuta selectiv dupa nevoile tarilor receptoare, nu dupa nevoile „migrantilor”. Oricum migratia din africa de nord si orientul mijlociu este innaceptabila! E haram! Mai bine depopulam tarile, acceptam reducerea ritmului de crestere, decat sa acceptam mai multi de astfel de migranti. UE nu trebuie sa aiba politica de migratie comuna. Aceasta trebuie sa ramana la nivel national. Italia de exemplu este impiedicata sa-si controleze granitele din interior si de la Bruxelles. Nu trebuie decat sa puna granita pe apa sub control militar si sa nu mai permita accesul civililor la informatii despre cum este gestionata problema! Iar pe aia cu barcute sa-i aresteze pur si simplu pentru trafic de persoane si sa-i bage la puscarie asa, cate un deceniu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.