G4Media.ro

Europarlamentar bulgar, despre aderarea la Schengen: „Suntem captivii alegerilor dintr-o ţară sau…

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Europarlamentar bulgar, despre aderarea la Schengen: „Suntem captivii alegerilor dintr-o ţară sau alta din UE”

Europarlamentarul bulgar Andrei Kovacev (GERB/PPE) a comentat problema privind admiterea Bulgariei şi României în Schengen, în emisiunea „Bulgaria, Europa şi lumea – în obiectiv”, transmisă de postul de radio Focus. Kovacev a subliniat că, din păcate, „suntem captivii alegerilor dintr-o ţară sau alta din UE, ceea ce nu este corect”.

„Ţările de Jos au alegeri în luna noiembrie, Austria va avea alegeri în primăvara sau toamna anului viitor. Opinia publică, sondajele de opinie arată că partidul cancelarului Karl Nehammer este al doilea sau chiar al treilea, aşa că acum începe o competiţie, cine va demonstra mai mult că se opune migraţiei ilegale şi ce dovezi va oferi societăţii austriece pentru limitarea migraţiei ilegale. Austria a ameninţat că îşi va închide graniţa cu Italia, după valul de migranţi în Lampedusa şi după ce mulţi migranţi din Africa de Nord au trecut pe teritoriul italian. Ministrul austriac de interne consideră că nu este momentul acum pentru extinderea Spaţiului Schengen, dimpotrivă, acum este momentul pentru închiderea frontierelor şi pentru un control mai strict”, a adăugat europarlamentarul.

„Nu Bulgaria şi România sunt problema în ceea ce priveşte migraţia, ci lipsa unei politici europene comune şi a mai multor resurse pentru protejarea frontierelor externe. Instituţiile europene şi-au exprimat punctul de vedere de mai multe ori. Comisia Europeană, recent şi preşedintele Comisiei a precizat că nu trebuie să se amâne mai mult. Parlamentul European a adoptat de mai multe ori cu o majoritate covârşitoare rezoluţii şi apeluri către Consiliu. Dar până când Consiliul European va lua o astfel de decizie în unanimitate, în special statele care fac parte din Spaţiul Schengen, depinde de fiecare dintre aceste ţări. Nu cred că instituţiile europene pot face mai mult pe acest subiect decât să insiste din nou şi din nou, atât faţă de Mark Rutte, care este în prezent prim-ministrul interimar al Ţărilor de Jos, cât şi faţă de cancelarul Austriei, că această decizie nu poate fi amânată mai mult”, a declarat europarlamentarul bulgar.

Sursa: Rador Radio România

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si nu suntem deloc corupți, nu furam fonduri europene, pe teritoriul nostru nu se vând sau se trafichează droguri, nu exista migranți ilegali. Este doar politica din una sau alta țară europeana.

  2. „Suntem captivii alegerilor dintr-o ţară sau alta din UE” Trist.