G4Media.ro

Europa Liberă: PSD și PNL pompează în continuare bani în presă pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Europa Liberă: PSD și PNL pompează în continuare bani în presă pentru propagandă nemarcată, la un an după ce au promis că schimbă legea

Pe 12 aprilie 2023, doi lideri PSD inițiau o lege care înjumătățea banii din subvenție plătiți de partide pentru propagandă nemarcată în presă. După un an, într-o perioadă preelectorală cu miză uriașă, legea este abandonată în Camera Deputaților. În schimb, banii de la partide pentru presă sunt și mai mulți, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

Președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și ministrul Economiei, senatorul Radu Oprea, amândoi de la PSD, au depus anul trecut o propunere legislativă care să limiteze cheltuielile cu presa și propaganda la cel mult 30% din subvenție.

Proiectul venea în condițiile în care, în prezent, PSD și PNL cheltuie aproape dublu din banii primiți de la bugetul public pentru a-și cosmetiza imaginea în media.

Modificarea legii urma să rezolve și problema de fond. Asigurarea transparenței cheltuirii banilor.

Cu alte cuvinte, actul normativ impunea partidelor politice să publice „lista furnizorilor și valoarea produselor și serviciilor prestate”.

Formațiunile politice ar fi fost obligate să facă publice contractele cu entitățile media, tipul serviciilor și cât au costat.

Propunerea venită dinspre PSD prelua de fapt un proiect de lege al Autorității Electorale Permanente care a zăcut luni bune la Guvern, fără să se întâmple nimic.

Odată introdusă inițiativa în Parlament, ea a fost îngropată cu totul.

Articolul complet pe Europa Liberă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De aceea se zbat găștile comasate să rămână la butoane, cu tractoriștii la volan; fără să le pese de țară, dar și fără să fie capabile să guverneze în interesul cetățenilor captivi.

  2. Ca să fie clar și în cazul brotacilor useliști: banii de Iași din buzunarele tuturor și sunt dați lui Voiculescu și găștii de securici, pentru a le lăuda furăciunile.
    Acești bani trebuiau să se ducă în proiecte utile.
    Practic, înțelegi și voi useliștilor, România se împrumută ca să plătim astfel de mizerii. Și voi trăiți în această țară și, indiferent cât lingeți usleul, nu veți ajunge in veci in pozitia lor.
    Capisci?