G4Media.ro

Europa devine prima regiune din lume cu peste 500.000 de decese asociate…

Europa devine prima regiune din lume cu peste 500.000 de decese asociate COVID-19

Europa a devenit prima regiune din lume unde numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pragul de 500.000, potrivit calculelor Reuters, în condiţiile în care nou tulpină de virurului descoperită în Marea Britanie pune în pericol măsurile de reducere a îmbolnăvirilor, transmite News.ro.

Informaţiile referitoare la noua variantă a coronavirusului din Anglia au dus la noi restricţii înainte de Crăciun şi zeci de ţări şi-au închis graniţele pentru călătorii din Marea Britanie, în această săptămână.

Italia, ţara cu cel mai mare bilanţ al deceselor legate de Covid-19 din Europa, a depistat duminică un pacient infectat cu noua variantă a coronavitrusului, ca şi Danemarca şi Franţa.

Pentru a reduce răspândirea, ţările europene iau în considerare verificarea pasagerilor care zboară din Marea Britanie şi plasarea în carantină a călătorilor.

Până în prezent, circa 30% din totalul deceselor provocate de Covid-19 la nivel mondial au avut loc în Europa, potrivit datelor analizate de Reuters.

Mortalitatea s-a accentuat în Europa în ultimele luni. De la primul deces raportat în Franţa în februarie, regiunea a ajuns în opt luni la 250.000 de decese provocate de noul coronavirus. În schimb, numărul deceselor a urcat de la 250.000 la 500.000 în numai 60 de zile.

Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie şi Rusia au anunţat sute de morţi pe zi, iar în cele cinci ţări au avut loc aproape 60% dintre aceste decese.

La nivel global au fost înregistrate până în prezent aproximativ 78 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 1,71 milioane de decese atribuite acestei boli, potrivit datelor Reuters.

sursa: News.ro

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Multumiri penteu lectia de geografie. Europa, regiune… asta e noua si scrisa adinc.
    Eu stiam ca e continent, dar probabil cuvantul asta e demodat.
    Analfabetilor…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.