G4Media.ro

Euronews: Învățământul de stat rămâne fără profesori în Ungaria. Lider sindical: “Venitul…

Euronews: Învățământul de stat rămâne fără profesori în Ungaria. Lider sindical: “Venitul mediu al profesorilor din România este mai mare decât în Ungaria. Și muncesc mai puțin”

Învățământul de stat din Ungaria va rămâne fără 30.000 de profesori, scrie Euronews, potrivit Rador. Publicația notează că profesorii își părăsesc profesia din cauza salariilor mici, a condițiilor de lucru și a excesului de muncă.

“Am un prieten care a plecat pentru că, în august, a aflat că va trebui să predea încă două discipline din septembrie“, a declarat Dora Polieckso, profesoară de discipline speciale. Salariul minim în Ungaria este de 132.000 de forinți pentru un profesor debutant, aproximativ 400 de euro.

Totyik Tamás, vicepreşedintele unei asociații de profesori, a declarat că “venitul mediu al profesorilor din România este mai mare decât în Ungaria. Și muncesc mai puțin“.

Liderul sindical a explicat că profesorii merg în sectorul privat.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. f. bine …să le mărească salariile ..educație de calitate costă…..si în romania e cam la fel, nu va avea cine preda …nu mai zicem de calitatea celor care intră în sistem

  2. Sa se scoleasca toti acasa!
    Educatia e prioritate nationala!!! Hahahahahaha!
    Ce ciudat si satanic: cei care-i invata pe ceilalti au salariul mai mic decat fiecare din „educati” ajunsi la maturitate!!!

  3. Oameni needucati = oameni manipulabili
    Orban are tot interesul daca vrea sa-si pastreze puterea.