G4Media.ro

Eurodeputatul Rareș Bogdan: Cererea noastră, să aderăm la Schengen în 2024. Se…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Eurodeputatul Rareș Bogdan: Cererea noastră, să aderăm la Schengen în 2024. Se va întâmpla fie la un Consiliu extraordinar între Crăciun și Anul Nou fie în primul JAI din 2024

Euredeputatul liberal Rareș Bogdan spune că e important că s-au redeschis canalale diplomatice cu austriecii și că România va intra în Schengen în 2024, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla la Consiliul JAI de marți. Despre faptul că nu se va dezbate acum acceptarea României în Schengen, Rareș Bogdan a ținut să puncteze că nu e vorba despre un refuz al României, ci de o mișcare strategică, având în vedere că Bulgaria nu ar fi primit un vot complet.

„Nu se va întâmpla la JAI-ul de marți nu pentru că ne temem de un refuz. Este o mișcare strategică a României, având în vedere că trebuie să intrăm o dată cu Bulgaria, iar bulgarii nu ar fi avut acum votul complet în Parlament”, a declarat Rareș Bogdan.

El a precizat că austriecii nu mai au o problemă cu România și că țara noastră va adera la Schengen așa cum a cerut, în 2024, și că s-a înțeles pe deplin că refuzarea României aduce prejudicii Uniunii Europene ca structură.

„Toate eurobarometrele arată că înainte de subiectul Schengen România era în top 3 națiuni pro-europene, după subiectul Schengen românii au devenit eurosceptici, iar acum ne situăm la coada clasamentului. Este o situație care încurajează creșterea partidelor extremiste și nu ne dorim asta”, a comentat Rareș Bogdan.

El a precizat că după controalele efectuate de Comisia Europeana și Europol în Bulgaria, aderarea la Schengen va fi posibilă în cel mai scurt timp, fie într-un Consiliu extraordinar care va avea loc între Crăciun și Anul Nou, fie în primul JAI din anul 2024.

Rareș Bogdan a adăugat că în acest sens au fost expuse de partea României motivații multiple, inclusiv economice și că un lobby puternic a venit tocmai din partea companiilor austriece care au activitate în România și care asigură 7% din PIB-ul Austriei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Rares Bogfan, tu si prietenul tau bun Klaus mi-ati luat bani din salariu penrru speciali, de la 1 noiembrie. Esti un nimeni. Schengen nu vom vedea pentru ca esti un nimeni trimis acolo fix degeaba. Nulitate! Tradator.

  2. Anul trecut dupā eșecul din 8 decembrie același personaj jenibil ne spunea că o să intrăm în Schengen la Consiliul JAI din martie 2023, citez “după ce trec alegerile din Niederösterreich de la sfârșitul lui ianurie 2023, cel mai bogat și influent land”, adică nu putea spune Austria Inferioară acest închipuit și carditor.

    • @Suedezul _ „Anul trecut…”

      Acum este absolut clar, au mințit tot timpul.

      De fapt, România este cea care a retras subiectul de pe ordinea de zi JAI, România este cea care a „închis canalele diplomatice”, în loc să negocieze permanent admiterea României în Schengen!

  3. Nu înțeleg care este motivul rațional pentru care România a solicitat eliminarea de pe ordinea de zi a Consiliului JAI a discuției despre aderarea la Schengen!

    Oricât de mare este inepția, ar trebui să existe o motivație pentru ea! Ce strategie absurdă a existat?!

    Apoi, nu înțeleg ce canale diplomatice s-au deschis, pentru că politicienii români au declarat permanent că negociază cu partenerii europeni pentru admiterea României în Schengen, ceea ce înseamnă că au fost tot timpul deschise canalele diplomatice!

    Se înțelege că oamenii ăștia și-au bătut joc de noi tot timpul, au mințit și de fapt ei nu au avut niciodată chef, din motive absolut obscure, să facă demersurile necesare pentru a convinge Austria și celelalte state europene pentru a accepta admiterea României în Schengen.

  4. Toate declarațiile acestui panglicar mă fac să cred că e o coadă de topor rusească. Tot ce spune e învăluit într un forte bun joc teatral, de scenă, cu multe abilități de a întoarce și deforma realitatea în favoarea lui. PNL ul pierde procente bune pe mâna acestui fanfaron și faptul că nimeni din partid nu l oprește din anunțurile false arată vulnerabilitatea partidului,în ce realitate paralelă respiră PNL ul…Poate ca ăsta a fost scopul lui de la bun început.

  5. R.B. e doar un papițoi frezat. Ciocoliratul înjură și acuză peneleu peste tot unde se duce, iarăși RB linge dușumelele pe unde calcă ăla. E bună oala cu lături pe care vi-a aruncat-o pesedeu? Ia și linge acum. Sper ca in 2024 să dispăreți la fel ca pțcd. Oricum, alături de Klaun, veți rămâne în istorie ca o rușine națională.

  6. A dat copy la declaratia lui din anul trecut. Apropate aceasi cuvinte a folosit. Amuzant om, nu pot imagina cine il mai crede.