G4Media.ro

Eurobarometru: 53% dintre români susțin că ”virusurile au fost produse în laboratoarele…

Eurobarometru: 53% dintre români susțin că ”virusurile au fost produse în laboratoarele guvernamentale pentru a ne controla libertatea” / 46% sunt de părere că ”există tratament pentru cancer, dar este ascuns”

Prin virusuri suntem controlați de către guverne, tratamentul pentru cancer există, însă ne este ascuns, iar cercetarea spațiului nu ne ajută la nimic. Sunt doar trei dintre afirmațiile în care românii cred cu tărie, conform unui studiu realizat de Uniunea Europeană

Analiza sociologică studiază felul în care este privită știința și tehnologie în statele membre și în câteva alte state din afara spațiului european.

Eurobarometrul „cunoștințele și atitudinile cetățenilor europeni față de știință și tehnologie”, ne arată neîncrezători în știință și cei mai slabi din Europa la cultură generală.

Conform analizei întinse pe mai mult de 300 de pagini, sunt doar 13 state membre ale UE în care majoritatea respondenților spun în mod corect că este fals că „Virusurile au fost produse în laboratoarele guvernamentale pentru a ne controla libertatea”. E vorba de Țările de Jos (84%), Danemarca (83%), Suedia (75%). , Belgia (74%), Irlanda (73%) și Germania (70%).

53% dintre români susțin însă contrariu. Sunt urmați de ciprioți și bulgari (52%)

Există cinci state membre ale UE în care cel puțin trei sferturi dintre respondenți spun în mod corect că este fals că un remediu pentru cancer există, dar este ascuns publicului de interese comerciale: Danemarca și Suedia (ambele 83%), Finlanda (78%), Belgia (76%) și Țările de Jos (75%), arată studiul.

Țările în care cei mai puțini respondenți spun corect că este fals că un remediu pentru cancer există, dar este ascuns publicului pentru interese comerciale sunt Bulgaria (22%), Cipru (27%), Grecia (29%) și România (34%). Aceasta se compară cu media UE de 56%.

La 11 întrebări test de cultură generală, în medie, aproximativ 24% dintre respondenți au răspuns corect la mai mult de opt din 11 întrebări, peste jumătate (56%) oferă între cinci și opt răspunsuri corecte și aproximativ unul din cinci (20%) sunt capabili să oferie mai puțin de cinci răspunsuri corecte

Respondenții capabili să dea mai mult de opt răspunsuri corecte au fost cei din Luxemburg (46%), Belgia și Suedia (ambele 44%), Irlanda și Finlanda (ambele 41%), Danemarca, Țările de Jos și Germania ( toți 39%).

Țările în care respondenții sunt cel mai probabil să dea mai puțin de cinci răspunsuri corecte sunt Bulgaria (56%), România (47%) și Cipru (42%).

Mai mult de jumătate dintre respondenții din fiecare țară din UE cred că explorarea spațiului va avea un efect pozitiv asupra vieții în următorii 20 de ani. Și aici românii au o poziție în opoziție cu majoritatea statelor europene: doar 16% dintre români consideră că explorarea spațiului are un efect pozitiv asupra vieții.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

57 comentarii

 1. Danemarca, Surdia, Finlanda praf. Romania musteste de cunoastere si intelepciune.

  • scoala, media varane, ghitzesti & all AU FACUT CE AU FACUT

  • Bogdane, a fost STUDIAT intr-un laborator, ca multi alti virusi gasiti la animale au fost studiati, tocmai ca sa se alfe gradul de periculozitate la om, sa se stie care cum sunt inruditi intre ei virusii (codul lor genetic, deci si capabilitatile si vulnerabilitatile). Ca e posibil sa fi scapat din laborator, aproape sigur.

  • Tiberius, nu, nu a fost numai studiat. Au fost studiate mai multe virusuri si imbunatatite, mai exact. Si asta de dinaintea sars-cov-2, tocmai in Wuhan. Multe, multe coincidențe. Și mr Fauci are tupeul sa spuna ca cetățenii trebuie constrânși sa ia vaccinul de bunăvoie (nu inventez, chiar a spus asta). Dați-mi voie sa am îndoieli. E dreptul oricăruia dintre noi să ne punem întrebări privitor la integritatea acestui individ dubios

  • @bogdan – Bai, deficientule, tu ai citit barem articolul ala pana la capat? De aia are Romania atatia analfabeti functionali pentru ca nu sunteti dracului capabili sa intelegeti si sa analizati un text! Puneti mana si invatati cu adevarat la scoala ca va scurteaza viata nedezvoltarea creierului, la 60-70 de ani nu o sa mai stiti ce se intampla in jurul vostru.

  • @coco e dreptul tau sa ai indoieli. dar poti sa-mi arati de unde rezulta ca virusul asta a fost facut in laborator? tare sunt curios… pariez ca esti doar prost de bubui

  • Tot pentru bogdan si celalalt deficient coco, ati retinut din intrebarea eurobarometru doar ce ati vrut voi pentru teoriile voastre de analfabeti functionali – intrebarea era daca a fost facut in laboratoare pentru a ne controla libertatea, dar, na, era mai interesant pentru creierul vostru deficient sa comentati doar jumatate de intrebare
   PS am mai scris un raspuns pt deficientul de bogdan dar n a aparut… poate apare pana la urma

  • „EcoHealth Alliance, un ONG din New York care lucrează cu laboratoare din întreaga lume pentru a face cercetări menite să prevină epidemii de boli infecțioase, a finanțat într-adevăr cercetări care au dus la îmbunătățirea unui coronavirus ce infectează liliecii pentru a avea un potențial mai mare de a infecta oamenii.”
   Ce interes avea un ONG să ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ un coronavirus?

  • @Garett „Ce interes avea un ONG să ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ un coronavirus?” tu cum crezi ca sunt studiati patogenii? simulari pe calculator? mda …..

  • @Don, desteptule de bubui, am zis eu ca reiese ceea ce spui? Am zis doar ca acest individ pe nume Fauci, care a negat in trecut ceea ce acum s-a dovedit a fi adevarat, a sponsorizat acele cercetari, care nu au fost numai studii, ci si imbunatatiri are virusurilor. Si am mai zis faptul ca sunt foarte multe coincidente in ceea ce il priveste. Si ca el cauta sa impuna altora vaccinarea, cu agresivitate, el care este atat de dubios. Deci sunt sceptic, tinand cont de atatea potriviri. Citeste si tu in lb engleza mai mult despre el, ceea ce se spune prin Statele Unite, nu zic ce se intampla pe la noi.

  • @ Coco Fauci e chinez? Sau doar salariat la laboratorul din Wuhan?

  • Kafka, han-di-ca-pa-tu-le (uite, eu sunt mai taran, si nu vreau sa iti zic ca esti deficient sau analfabet functional), raspund la ce vreau eu. Eu nu am sustinut ca a fost creat pentru a constrange libertatile. Ci am zis ca nu este exclus ca virusul sa fi fost scapat din laborator. Daca a fost scapat de laborator, macar sa aiba decenta sa nu diabolizeze pe cei care se tem de vaccinare (tinand cont ca sunt unele riscuri dovedite). Sa recomande vaccinare, nu sa o impuna. Voi nu vedeti, CHIORILOR, ca se importa masuri chineze? Nu vedeti ca Fauci e iubitor de chinezi? Si ca ei iubesc masurile luate de comunisti? Vreti asta si in Occident? Eu unul vreau sa ma vaccinez, dar ii detest pe acesti dubiosi pentru ca diabolizeaza oameni care se tem de ei. Pentru ca nu exprima incredere cu afirmatiile lor dubioase

  • Nu e nici chinez, nici salariat. A sponsorizat prin intermediul unui ONG, EcoHealth Alliance, studii pe virusuri, studii efectuate in laboratoarele din Wuhan. Si e un mare fan al masurilor luate de guvernul comunist pentru combaterea pandemiei.

  • Coco, asa cum a spus cineva mai sus, esti prost de bubui. Tu habar nu ai cum arata o pipeta dar stii ce fel de studii s-au facut si cum s-au facut. Ia spune-ne si noua inteligentule, cum se imbunatateste un virus.Lumineaza-ne si pe noi ca sa invatam de la tine.

  • @Apam, taci, ca iti pute gura. Ce imi place de voi, cum va dati voi cu parerea despre studiile/capacitatile intelectuale ale cuiva care nu este de acord cu voi. Citeste, lenesule, sau nu intelegi engleza? Vezi ca exista Google Translate. Nu traduce prea bine, dar poate intelegi cate ceva totusi.

  • @coco – ai macar propietatea cuvintelor din limba romana? Handicapat reprezinta o anumita categorie de oameni de care n ar trebui sa ti bati joc! Pe mine nu ma jigneste ce mi spui pentru ca iti inteleg lipsurile si neputinta, cel mult mi e mila de tine… mai citeste si tu altceva decat presa de scandal…

  • @Kafka Pentru ca tot discutam despre limba romana, banuiesc ca „propietatea” a fost doar o greseala si nu crezi ca asa se scrie. Apropo, stati ca deficient inseamna printre altele si „Persoană lipsită de anumite facultăți fizice sau psihice”? Mai mult, daca citesti in ordine cronologica mesajele scrise de mine vei vedea ca eu nu am jignit pana nu ai zis ca sunt deficient (sau prost de bubuie). Asa ca sa lasam discutia asta deoparte.

  • @coco
   „Tiberius, nu, nu a fost numai studiat.” ce ai vrut sa spui prin asta cap sec?

  • nu e modificat in laborator , e doar lucrat putin …

   curios cum cei care sondeaza dau verdictul de fals /adevarat

   despre suedezi , danezi si finlandezi ? ii apleaca arabii de vreo cativa ani de nu mai stiu ce e bine si ce e rau … aplauda ca focile cand migrantii le ingramadesc adolescentele pe la colturi

  • @Don, tu, cap suculent, ori te faci ca nu intelegi, ori de fapt ai cap sec. Dar am impresia ca nici una nici cealalta, ci doar esti putin cam greoi de cap

 2. Neam prost. La propriu.

 3. „în mod corect că este fals că „Virușii au fost produși în laboratoarele guvernamentale”

  Presedintele SUA si serviciile secrete americane au spus cu totul altceva. Mno, pe cine sa cred, rapoartele comunitatii de intelligence a SUA sau niste barbati nascatori progresisti cu impresia ca sunt functionari la „Ministerul adevarului si propagandei” ?

  • Fostul presedint Trump, care se afla in razboi comercial cu China, a insinuat , nu a spus. Iar insinuarile lui, au fost preluate si de unii numiti politic de prin servicii. pentru a fi credibile.
   Daca esti asa de sigur pe ce spui , pune un link la „rapoartele comunitatii de intelligence a SUA”
   O sa vezi ,ca nu gasesti nici un raport oficial care sa contina un minim de dovezi. Poate pe site-uri de conspiratii niste fake-uri, dar nimic oficial.

  • Dar de ce nu luati toata intrebarea si va legati doar de jumatate din ea? Intrebarea nu era daca a fost creat in laborator ci daca a fost creat pentru a ne controla libertatea… aoleu, greu e nene cu intelegereaunui text la romani. Ne mai miram ca avem asa renume..

  • G4Media de ce alterati înțelesul chestionarului? Din ce înțeleg au fost o serie de întrebări la care se putea răspunde cu Adevărat sau Fals. Atât.

   Nu e un test cu răspunsuri corecte și gresite…

 4. 53% dintre romani, deci, prosti declarati, iar din restul inca jumate sunt pe aproape.
  Stam bine.

  • Cand majoritatea romanilor cred asemenea bazaconii, cum sa nu creada in promisiunile PSD si delirul lui Simion sau Sosoaca?
   Prostia la putere…

 5. Întrebare ? De ce trebuie sa faci toate 3 dozele, ca sa ai schema completă la ffizer de ex.,daca primele 2 a nu m-ai sunt bune că nu protejează de varianta delta ? De ce să nu o faci pe a 3 a și atît ! ¿?

 6. Sigur, e incorect, virusul covrig nu a fost produs în laborator pentru a ne fi controlată libertatea, el a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan din cauza purei neglijențe a chinezilor.
  Dar dacă tot se ivi ocazia guvernele sînt fericite sa-l foloseasca pentru reducerea libertăților.
  Tratamente pentru unele tipuri de cancer există și nu, nu sînt ținute secret.
  Explorarea spațiului cosmic n-aduce foloase? Hmm?

  • Interesant comentariu, adevarul probabil nu-l mai prindem in viata asta. 🙂

  • Cam asa ceva. Asta tot incercam sa explic si eu lui Kafka si Don mai sus, dar dvs ati spus in cuvinte mai putine si mai clar.

  • amice, ai vreo dovada ca acest virus a fost scapat sau e doar o presupumere a ta? nu de alta, dar ai vazut si tu ce s-a ales pana acum de „presupunerile” tale 🙂

 7. 53% dintre romani, deci, prosti declarati si mandri de asta, iar din restul inca jumate sunt pe aproape.
  Stam bine.

 8. Virusul nu a fost facut in laborator, laboratorul care testa virusi de tipul corona din Wuham, exact orasul unde a izbucnit pandemia, testa virusi fictivi, nu reali… nu mai zic de bulibaseala OMSului privind originile virusului.

  Apropo, prin iunie ne spuneau ca Pfizer iti ofera imunitate ani buni, nu 6 luni.

 9. Tratamentul pt. cancer, fantastic de simplu: renuntati la zahar, alcool, tabac si fainoase. Ascuns nu este, doar necesita efort. Primatele n-au evoluat pt. a gandi.

  • Cancer fac si animalele care nu fumeaza si nu beau.

  • @Sa mori tu? lasa-l ca e prost de bubuie

  • Reduci șansele de a face cancer dar nu-l previi. Unii oameni sunt mai predispuși la a face cancer decât alții, depinde de gene. La mine în familie am avut rude care au fumat, au băut la greu, au mâncat nesănătos dar nici unul n-a murit din cauza cancerului. Tata fumează zi de zi de când era adolescent, încă n-are nici o problemă.

 10. Lista asta e asa de sfanta : https://c19early.com Se tot fac ca n-o vad …

 11. Au gresit intrebarea. Daca intrebau daca panatul este plat, romanii erau camioni.
  Un popor esuat.

 12. Ma uit la comentariile anterioare si imi dau seama ca romanii nu sunt in stare sa inteleaga un text dat, ori intradevar, o armata de troli arunca cu comentarii-petarda pentru a impiedica oamenii mai putin inzestrati cu materie cenusie sa se concentreze pe adevar si realitate stiintifica. Intrebarea era daca au fost creati in laboratoare guvernamentale (nu conteza daca accidental sau nu) PENTRU A NE CONTROLA LIBERTATEA!

  • Chiar daca nu a fost creat intentionat, ci scapat, din pacate mai e o varianta: se pare ca unii profita si le cam place sa controleze libertatea. Dovada ca Fauci & OMS sustin masurile comunistilor chinezi: impunere, diabolizare a celor care au dubii, constrangeri etc

  • „……România, stat membru UE, este una dintre cele opt țări, din 79 participante la PISA, unde elevii au susținut testul cu pix și hârtie, nu digital”
   „La Citire, 41% din elevii români se plasează sub nivelul 2, nu reușesc să înțeleagă ce citesc, să facă asocieri și să sesizeze contradicții.”
   „La proba Științe, 44% din adolescenții români nu pot realiza corelații elementare în domeniu. Acești tineri nu pot oferi explicații posibile în situații familiare sau nu pot trage concluzii bazate pe simple investigații”
   „…la Matematică, unde ponderea acestor tineri care nu pot efectua operații matematice de bază este de 47%. Cu 5,7 puncte procentuale peste cea înregistrată la PISA 2012.
   Tinerii din această categorie nu au fost în stare, de exemplu, să transforme într-o valută prețul în lei al unui produs.”
   Cam asta este nivelul la testele PISA 2018. Fara comentarii.

  • Cine naiba ti o contola tie libertatea, coco? Te opreste cineva sa nu scrii bazaconii pe site uri? Se pare ca nu…

  • @Kafka

   te credeam mai istet , in fapt esti doar un neo marxist caruia ii plac impunerile absurde

   peste noapte , toti cei care cred in sfantul vaccin sunt cerebrali , educati si instruiti iar restul sunt plebea cea nestiutoare

  • Conform lui Kafka, daca ai libertatea sa scrii ceva pe g4media nu mai conteaza celelalte libertati din viata reala.

 13. Eu sunt curios daca cei intervievați au înțeles cu adevărat întrebările🤣🤣că la ce specimene avem…că de altfel și unii de aici care comentează wtf

  • Vaccinul contra prostiei s-a inventat? Oricum România nu are nevoie. Aici e tărâmul puilor lui Einstein, patria cipurilor din injecții, a oamenilor hibrizi și a celor dirijați cu tehnologia 5 G. Ce nevoie e de vaccin???

 14. Nu-i adevărat , pangolinul a făcut s.e.x cu liliacul neprotejat. Pentru cancer nu exista tratament am vb cu domnul profesor hudini69oralsexmind 💸💸💸 panamapers nu exista , Pandora Papers nu exista 🤣🤣🤣 toți ne vor binele 🤣 la fel și marele alb 💸💸💸

 15. … voi vă certați ca proștii, pe niste motive de stă mâțu -n coadă, in timp ce PZDe și PNLeprele au întâlnire de taină că să vă pună viețile la cale😈
  Bravos națiune, ne mirăm că „biet rumân săracul/ înapoi dă tot ca racul”