G4Media.ro

Eugen Tomac: Trăim vremuri de război, iar statul pare depășit, pare că…

Eugen Tomac: Trăim vremuri de război, iar statul pare depășit, pare că și-a atins limitele / Nu lăsați spațiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenție pentru că lipsiți voi

Liderul PMP, Eugen Tomac, a scris, marți, pe Facebook, că oamenii care au protestat în București și marile orașe împotriva noilor restricții ”sunt victimele perfecte ai celor care, cu bună știință, deformează realitatea și construiesc teorii ale conspirației” și că sunt ”dispuși să creadă orice mai puțin adevărul”. Liderul PMP mai susține că statul ”pare depășit, pare că și-a atins limitele” și crede că românii vor ”mesaje clare” și ”măsuri serioase” legate de testre și vaccinare.  ”Nu lăsați spațiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenție pentru că lipsiți voi, cei mandatați democratic să apărați libertățile și sănătatea noastră”, mai scrie lierul PMP.

Redăm mai jos integral postarea lui Eugen Tomac

”În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare și dreptul de a protesta pașnic sunt valori care definesc democrația și este vital să le apărăm cu orice preț. Mai mult, libertatea de mișcare este una dintre libertățile ce stau la baza Uniunii Europene.

Este esențial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate și îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetățeni deturnează sensul cuvântului libertate și îl pun în slujba teoriilor conspirației?

În mod normal, oamenii sunt îndreptățiți să-și exprime nemulțumirea că nu au soluții pentru a-și păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare și de subvențiile acordate celor afectați de criza de sănătate. Chiar și în vreme de pandemie, statul are obligația să fie transparent și să comunice cât mai mult.

Nu pot însă să-i înțeleg pe oamenii care ies în stradă și protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi și avem peste 23 000 de morți din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetățeni au fost infectați cu virusul ucigaș.

A scoate masca și a-i da foc, a încuraja nesupunerea în această perioadă, precum și nerespectarea regulilor sunt totuna cu a dezerta și a te transforma într-un agent al dezinformării.

Acești oameni sunt victimele perfecte ai celor care, cu bună știință, deformează realitatea și construiesc teorii ale conspirației. Așa pot mult mai ușor manipula mase de oameni, dispuși să creadă orice mai puțin adevărul.

Trăim vremuri de război, iar statul pare depășit, pare că și-a atins limitele. Îmi pare rău că nu vrea nimeni la vârful său să comunice convingător zi de zi cu cetățenii așa cum ar trebui să facă adevărații lideri care apără democrația, libertățile și luptă în prima linie pentru sănătatea românilor. Au obosit și românii să audă discursul tehnic și fără vlagă al medicului de serviciu Arafat.

Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare și vaccinare, așa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană. Nu lăsați spațiul public să fie confiscat de contestatari mediocri care se bucură de atenție pentru că lipsiți voi, cei mandatați democratic să apărați libertățile și sănătatea noastră.”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Bogdan Buda

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cine plm e tolomac asta…

 2. Cine mai e si asta, Tomac!!??

 3. Tolomac, parca imi spune ceva numele, da’ nu stiu de unde sa-l iau.

 4. are opinii și basarabeanul ăsta? băh săgeata lui băsescu, du-te înapoi în rep moldova și toarnă cafele lui maia sandu, poate înveți ceva

 5. Disparut in ceata alegerilor! Umbra lui Petrov !

 6. Atacuri la persoana, specifice suburbanilor, dar nici o discuție a ideilor, fiindcă suburbanii nu reușesc să înțeleagă o idee, oricât de simplă ar fi, ce să mai așteptăm să și raționeze.

 7. Mediocritatea a străpuns in toate instituțiile statului și tot mediocritatea este la rang înalt in învățământ, cu mici excepții.

 8. tolomac zi de 3 ori:
  – te lepezi de petrov?
  – ma lepad de petrov

  – te lepezi de petrov?
  – ma lepad de petrov

  – te lepezi de petrov?
  – ma lepad de petrov

  si dupa aia deschizi gura .. da, pacatosule?

 9. ”Vor mesaje clare, măsuri serioase legate de testare și vaccinare, așa cum se întâmplă în toată Uniunea Europeană.”

  Omul este total depășit de situație și pare că nu știe deloc pe ce lume trăiește. Românii nu mai vor să audă nici de testare, nici de vaccinare, nici de vreo altă ”măsură serioasă” de combatere a p(l)andemiei. Li s-au ros urechile de atâtea ”măsuri serioase” și nu mai au încredere în niște autorități bezmetice care îi tratează ca pe niște copii cu capacități reduse de gândire.

  Românii vor pur și simplă să fie lăsați în pace și să înceteze și batjocura, și insultarea inteligenții lor de către un grup organizat de profitori care a înțeles să folosească p(l)andemia ca pretext pentru a-și umfla, până la refuz, conturile bancare.

  • Ba pare ca stie foarte bine pe ce lume traieste si tocmai asta ti a cauzat un deranj. Vrei anarhie, sa nteleg? Aceasta postare n are de a face cu romanii si frustrarilor lor din pandemie. Este despre razboiul informational dus la greu de prietenii de la rasarit, prin trolli, idioti utili sau agenti platiti pentru destabilizarea Romaniei. Si, apropos, e vorba de “inteligentei” si nu “inteligentii”, roman verde ce esti!🤮

 10. Voi cei de mai sus ați jurat credință moscovei