G4Media.ro

Eugen Tomac, lider al opoziției ADU: ”Marea prăbușire a candidatului unic/ Și-au…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Eugen Tomac, lider al opoziției ADU: ”Marea prăbușire a candidatului unic/ Și-au anunțat înfrângerea în București înainte să fi început campania/ Își consideră electoratul o masă captivă și incapabilă să judece”

Eugen Tomac (PMP), lider al opoziției ADU alături de Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cătălin Drulă (USR), a declarat, marți dimineață, că a început ”marea prăbușire a candidatului unic” și că alianța PSD-PNL ”și-a anunțat înfrângerea în București” încă dinainte să înceapă campania electorală.

Tomac a criticat în termeni duri faptul că PSD și PNL au ales să candideze împreună la europarlamentare și să susțină candidați unici în anumite situații, spunând că cele mai mari două partide își consideră electoratul o ”masă de vot captivă și incapabilă să judece”.

  • ”A început marea prăbușire a partidului unic. A căzut prima piesă şi ea va produce efecte exact ca într-un joc de domino (…) Declinul a culminat azi noapte cu decizia ridicolă de a-și anunța înfrângea în București înainte măcar să fi început campania”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai spus că ”partidul unic este disperat și va face tot mai multe greșeli”:

  • ”Partidul UNIC este disperat și va face tot mai multe greșeli. Ei știu că Nicușor Dan și Dreapta Unită vor câștiga alegerile. Partidul UNIC PSD-PNL s-a prăbușit cu 15% în sondaje. Disperarea și frica de vot l-a adus pe Iohannis și supușii săi în situația de a acționa cinic, arogant și fără scrupule, așa cum se întâmplă în toate dictaturile ce-și urăsc propriii cetățeni și libertatea. Partidul UNIC își disprețuiește propriul electorat pe care îl consideră o masă de vot captivă și incapabilă să judece. A fost suficient ca un singur candidat să spună: “nu mă retrag, luați voi decizia”, pentru a se declanșa prăbușirea, și așa inevitabilă”, a mai spus Eugen Tomac.

Context

PSD și PNL au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja, au declarat pentru G4Media.ro surse politice de la vârful coaliției. Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile. Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

Liderii PSD și PNL au luat decizia după aproape 14 ore de negocieri.

Este al doilea proiect independent eșuat al coaliției PSD-PNL după retragerea candidaturii în fruntea listei la europarlamentare a Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene. Ea s-a retras după trei zile de la anunțarea candidaturii.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a plecat, luni seara, de la ședința coaliției PSD-PNL, care a avut loc la Guvern, după cinci ore de discuții cu liderii coaliției. Potrivit surselor G4Media.ro, Cîstoiu le-a spus din nou că mandatul lui este pe masa coaliției, dar că așteaptă să decidă ei dacă îi mai susțin sau nu candidatura la primăria Capitalei.

Ședința coaliției a început în absența lui Cîrstoiu la ora 10 diminieața, dar după 13 ore nu s-a ajuns la nici un rezultat. Potrivit surselor G4Media.ro, liderii coaliției ar fi încercat să-l convingă să se retragă singur din cursă, însă Cîrstoiu ar fi refuzat în mod constant această variantă.

Cătălin Cîrstoiu se află de mai bine de o săptămână în centrul unui scandal, fiind acuzat de incompatibilitate. Potrivit unei investigații HotNews.ro, medicul Cârstoiu a continuat să acorde consultații la clinica privată deținută de soția sa deși legea interzice managerilor de spitale de stat să desfășoare orice altă activitate în afară de cercetare /cadru didactic. Cârstoiu este managerul spitalului Universitar de Urgență București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „Își consideră electoratul o masă captivă și incapabilă să judece”
    Electoratul usl-ist e o masa captiva și incapabila sa judece. Va vota fie firea fie piedone.

  2. Dar directorașul cel viteaz și stăpân pe Anemona rămâne așa directoraș liber la dat consultații pe toate șanțurile, după cum el explica?!?
    Pare „incompactibil”, să-l compactilizeze cineva!

  3. ADU popcornul Eugene.