G4Media.ro

Eugen Tomac, în cadrul unei intervenții în Parlamentul European, a făcut apel…

Sursa Foto: G4Media.ro

Eugen Tomac, în cadrul unei intervenții în Parlamentul European, a făcut apel la cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot, duminică, pentru a scăpa de influența Moscovei

Eurodeputatul român Eugen Tomac a făcut apel marţi, în cadrul unei intervenţii în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, ca cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei. Acesta a mai spus că UE trebuie să-şi regândească întreaga arhitectură pentru combaterea dezinformării.

„Eu cred că ne aflăm în plin război, un război cu arme non-militare, pentru că ceea ce se întâmplă în prezent ştim foarte bine. Ei creează ştiri false, ei dezinformează, ei manipulează, Putin suspendă oricând drepturile omului atunci când interesul i-o dictează, subminează democraţia şi răspunsul nostru trebuie să fie foarte dur”, a spus eurodeputatul ales pe lista Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi care face parte din grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

El a subliniat că, în opinia sa, trebuie regândită întreaga arhitectură a Uniunii în ceea ce priveşte apărarea în faţa dezinformării.

„Avem nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării şi apărarea democraţiei. Avem nevoie de un fond de un miliard de euro pentru apăra presa liberă din statele asociate şi statele membre”, a mai spus Tomac.

„Trebuie să luptăm pentru că mă uit că pe 11 iulie sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat Uniunii Europene. Putin personal a creat partide şi 20 de instituţii media prin care încearcă să ţină acest stat în zona sa de influenţă. Trebuie să facem mai mult şi fac apel pe această cale către cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei”, a conchis eurodeputatul PPE.

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sa combatem dezinformarea cu fonduri de 1 miliard prin care sa dezinformati cu ce va convine voua?Toti vedem si simtim ce a devenit UE,un clan,o dictatura in care dicteaza o mana de oameni soarta cetatenilor europeni.Cetatenii sant intrebati ceva?Conteaza parerea lor?UE modificata si limitata la liber schimb si libera circulatie,fara imigranti din Asia,Africa

  2. Foarte bun indemnul.
    Libertatea este foarte importanta.