G4Media.ro

Eugen Tomac, despre războiul din Ucraina: Ceea ce părea imposibil se întâmplă

Sursa foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Eugen Tomac, despre războiul din Ucraina: Ceea ce părea imposibil se întâmplă

Armata Ucrainei a reușit să câștige teren în fața soldaților ruși, care au fost împinși mai aproape de frontieră. Trupele ucrainene au ajuns la 50 de kilometri de granița cu Rusia, în regiunea Harkov.

Eugen Tomac a comentat la RFI România situația din Ucraina: ”Ceea ce părea imposibil se întâmplă și anume ca armata Ucrainei să poată pune în mare dificultate armata Federației Ruse. Observăm că înzestrarea armatei ucrainene de către partenerii Ucrainei în această luptă absurdă declanșată de către Putin dă roade. Acest lucru trebuie să ne pună și pe noi pe gânduri, pentru că avem obligația să înzestrăm armata română. Este clar că Rusia reprezintă un pericol pentru toată regiunea, nu doar pentru Ucraina”.

Eurodeputatul subliniază că președintele Rusiei și-a ratat toate obiectivele în războiul din Ucraina: ”Putin a rămas în logica Războiului Rece, este un om educat în timpul URSS în acest spirit al confruntării și nu a putut să-și depășească această condiție, motiv pentru care a și declanșat acest război absurd. De altfel, toată strategia lui Putin este una complet falimentară, pentru că în întreaga lui activitate la Kremlin și-a propus să oprească extinderea NATO”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „părea imposibil … ca armata Ucrainei să poată pune în mare dificultate armata Federației Ruse”
    S-a trezit Tomac din hibernarea de vara? Pai rusii au fost in dificultate din primele zile ale invaziei, cand au pierdut rapid parasutisii trimisi kamikaze la Kiev, apoi cand s-au impotmolit cu coloana spre Kiev si au trebuit sa se retraga.
    Singura actiune rusa din tot razboiul care nu a intampinat dificultati a fost invazia dinspre Crimea si asta datorita unor tradatori care au fost identificati si eliminati.
    Iar ce s-a intamplat in ultimele 4-5 zile nu se poate numi dificultate, rusii au fost nu numai invinsi, ci umiliti.
    Sper ca Tomac nu are vreun rol in Aparare sau politica externa…