G4Media.ro

Eugen Tomac cheamă firmele românești să fie parte în procesul împotriva Austriei…

Sursa foto: Daniel MIHAILESCU / AFP

Eugen Tomac cheamă firmele românești să fie parte în procesul împotriva Austriei pe tema Schengen și acuză guvernul că nu se sprijină demersul de la Curtea de Justiție a UE

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) a cerut marți tuturor firmelor care se consideră afectate de refuzul Austriei de a permite intrarea Românei în Schengen să devină parte în plângerea depusă pe acest dosar la Curtea de Justiție a UE.

”Acțiunile pe care le-am depus la CJUE ne permit să invităm persoanele juridice române să se alăture demersului nostru. Orice persoană juridică română care consideră că îi este afectată activitatea și îngrădită libertatea de mișcare a bunurilor în spațiul UE se poate alătura ca parte în proces. Companiile românești pot solicita, în cadrul acestui proces, inclusiv despăgubiri, întrucât le este îngrădit accesul pe Piața Unică Europeană printr-un abuz de putere din partea Austriei”, a declarat Eugen Tomac într-o conferință de presă.

El a criticat guvernul pentru că nu a acționat juridic împotriva Austriei după veto-ul din Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

”Întrucât statul român nu a reclamat acest conflict juridic și având în vedere că art. 263 din TFUE permite formularea acțiunilor la CJUE în nume propriu, am depus acțiunea în ultima zi în care decizia Consiliului JAI din 8 decembrie putea fi reclamată. Astfel, am deschis, la 6 februarie 2023, o acțiune la CJUE împotriva Consiliului UE în calitate de deputat în Parlamentul European”, a spus Tomac.

Europarlamentarul PMP a acuzat Austria că încalcă sancțiunile stabilite de UE împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, citând statistici Eurostat care arată că Austria și-ar fi dublat cifra de schimburi economice cu bunuri importate din Rusia de la începerea războiului.

”Putem spune, practic, că Viena alimentează zilnic regimul criminal de la Moscova cu peste 20 milioane de euro, măsură care este în contradicție totală cu politica de sancțiuni a UE. În aceste condiții, am sesizat Comisia Europeană și am cerut să fie demarată o anchetă, astfel încât Guvernul de la Viena să explice de ce ignoră politica de sancțiuni împotriva Rusiei și sabotează Uniunea Europeană”, a spus Tomac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Demersul lui Tomac este CORECT !

  2. Corect politic,dar total ineficient acest demers.