G4Media.ro

Eugen Tomac: ​PNL trebuie să se retragă de la guvernare după apariţia…

Sursa foto: PMP

Eugen Tomac: ​PNL trebuie să se retragă de la guvernare după apariţia pachetului de măsuri fiscale pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament / Marcel Boloş să-şi prezinte demisia

Eugen Tomac, preşedintele PMP, afirmă după punerea în transparenţă a pachetului de măsuri fiscale cu care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament că ​PNL trebuie să se retragă de la guvernare, iar ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, să-şi dea demisia, anunță News.ro. El spune despre măsurile fiscale publicate marţi dimineaţă că vor avea efecte dezastruoase pentru economia României.

„Este o catastrofă ceea ce propune în momentul de faţă Guvernul, pentru că nu au nici un fel de studiu de impact, nu există nici un fel de măsuri tranzitorii, în condiţiile în care legea fiscal-bugetară obligă Guvernul să implementeze orice fel de modificări cu termen de implementare şase luni”, a spus Eugen Tomac la RFI.

Preşedintele PMP cere PNL-ului să se retragă din Guvern. „Singurul lucru pe care-l poate face politic acum Guvernul este să se retragă PNL de la guvernare, iar domnul Marcel Boloş să-şi prezinte demisia. Un asemenea document este de neacceptat pentru un partid care promovează susţinerea mediului de afaceri şi proprietatea privată. Este inacceptabil acest compromis pe care-l face PNL-ul”, spune Tomac. El arată că ”singurul lucru pe care-l poate face PNL în momentul de faţă este să se dezlipească definitiv de PSD, pentru că este o asumare nefirească”.

”E ceva de necrezut că în România anului 2023, un partid pretins de dreapta se transformă peste noapte într-o anexă a PSD şi dă o asemenea lovitură economiei. Efectele vor fi dezastruoase pentru economia României”, arată Tomac.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor. De asemenea, majorează acciza la alcool şi tutun şi instituie impozitul special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare. Documentul a fost făcut public marţi dimineaţă de Ministerul Finanţelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. BS.Cu ochii la alegeri. Pune pe masă un pachet alternativ omule. Ușor de pe mantinelă.

  2. pai bre Tomac, nu ai inteles ca PNL a votat cu 99% ? nu ti-au transmis colegii de la PDL?

    da, o intrebare, ce plan aveti la urmatoarele alegeri , tot asa sa atacati USR-ul ca la utimele alegeri ? cum a venit ordinul de la colegii de la PDL/PNL?

  3. Logic ar fi înainte…

  4. PNL-ul nu guvernează pentru oameni (apropos de cei care i-au votat pentru asta) ci ei spera sa fure cât mai mult și sa aibă pierderi cât mai mici la alegeri. Singurii care ii pot ajuta sunt fraierii. Deci nu exista nici cel mai mic gând de ieșire de la guvernare, nu așa se gândește in politica mare de la București