G4Media.ro

Eugen Nicolicea, singurul deputat care a votat împotriva încetării mandatului de parlamentar…

Eugen Nicolicea, singurul deputat care a votat împotriva încetării mandatului de parlamentar al lui Octavian Goga, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare / Goga rămâne, deocamdată, parlamentar. A fost salvat de deputații PSD care au absentat masiv

Deputatul PSD, Eugen Nicolicea, unul dintre vârfurile de lance ale ofensivei lansate de Liviu Dragnea împotriva justiției și a luptei anticorupție, a fost singurul parlamentar care a votat marți împotriva încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat definitiv anul trecut la închisoare cu suspendare.

Potrivit listei de vot final, postată pe siteul Camerei Deputaților, încetarea mandatului de parlamentar al lui Goga a fost aprobată aproape în unanimitate: 152 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” (Nicolicea) și o abținere (Iarco Furic, minorități).

Totuși, mandatul lui Goga nu a încetat deoarece nu au fost suficienți deputați prezenți la vot. Trebuiau să fie minimum 165, dar s-au prezentat abia 152, ședinţa de vot a fost suspendată lin lipsă de cvorum.

Dintre cei 133 de deputați PSD, doar șase au fost prezenți la ședința de vot final. Absenți au fost însă și de la PNL (57 prezenți din 69), de la USR (24 prezenți din 27), de la Pro Europa (32 prezenți din 41) și de la UDMR (18 prezenți din 21).

La începutul şedinţei, liderii deputaţilor PNL şi USR, Raluca Turcan şi Stelian Ion, au solicitat ca proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului să fie supus primul la vot şi nu ultimul, cum era trecut în ordinea de zi, menţionând că există suspiciunea că parlamentarii PSD ar putea ieşi din sală şi să nu mai fie cvorum la adoptarea acestui punct.

„V-am solicitat să supuneţi la vot o propunere de procedură de a schimba ordinea proiectelor la vot. Încetarea mandatului să fie votată, astfel încât să nu avem emoţii că veţi părăsi sala. (…) S-a creat o ordine de zi într-un stil care poate fi interpretat. Invalidarea unui deputat a fost pus ultimul pe ordinea de zi, astfel încât la sfârşit să nu fie invalidat”, a spus Turcan.

„Am făcut o solicitare şi plenul trebuie să decidă în ce ordine se votează, nu staff-ul Camerei”, a spus şi Stelian Ion.

Deputaţii au decis cu 115 voturi „pentru” şi 110 abţineri ca proiectul de hotărâre privind vacantarea mandatului de deputat să fie trecut primul pe ordinea de zi. Însă, când proiectul a fost supus la vot, s-a constatat lipsa cvorumului.

Pe lista de vot se aflau 17 proiecte de lege.

Camera Deputaţilor ar fi urmat să se întrunească marţi, de la ora 14,30, pentru depunerea jurământului de către noul deputat PMP Alexandru Teacă, după ce plenul trebuia să ia act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Covasna, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Opoziția a solicitat în repetate rânduri urgentarea vacantării locului de deputat al lui Goga, dar și înlocuirea acestuia cu următorul pe listă, având în vedere că joi sunt programate dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Miza este că Octavian Goga a fost ales pe listele PMP, prin urmare el va fi înlocuit de un deputat al partidului condus de Eugen Tomac, ceea ce va înseamna un vot în plus în favoarea moțiunii și pentru demiterea guvernului.

Într-un reportaj realizat de jurnalistul Digi 24 Toma Petcu în iulie anul trecut după adoptarea modificărilor dorite de Liviu Dragnea la Codul Penal, deputatul Octavian Goga s-a numărat printre cei care, deși au votat amendarea actului normatv, nu au fost în stare să explice motivele pentru care au făcut-o.

Întrebați de reporterul Digi24 să enumere măcar trei prevederi importante ale actului normativ, o serie de votanți ai modificărilor efectiv nu au fost capabili să spună ceva coerent.

Fragment din reportajul Digi 24:

Reporter: Aţi votat ieri şi dumneavoastră alături de colegi, care sunt principalele modificări aduse la Codul penal?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Păi, principalele modificari… nu le ştiu care sunt!

Reporter: Abuzul în serviciu ar fi una dintre ele…

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da.

Reporter: S-a discutat mult în spaţiul public…

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da.

Reporter: Altele?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Altele…

Reporter: Nu vi le amintiţi acum?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu mi le amintesc.

***

După o jumătate de oră, domnul deputat revine. Spune că acum este pregătit pentru interviu.

***

Reporter: V-aţi documentat?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu m-am documentat, eu ştiam, dar atunci am… Sunt vreo două, trei chestii. Este abuzul, este introducerea termenului de prescripţie, deci dacă procurorii nu depun într-un an de zile, deci… Aşa… Ăăă… ce mai e, stai să mă gândesc (tace, dă ochii peste cap, se gândește etc.) Astea două le ştiu!

Reporter: Păi ce aţi făcut, domnule, am crezut că v-aţi uitat pe toate.

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Nu m-am uitat, dar mă duc şi mă uit şi vin înapoi!

Reporter: Hai, duceţi-vă şi uitaţi-vă!

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Da? Hai!

Reporter: Vă aştept. Cinci minute, zece?

***

Reporter: V-aţi lămurit?

Octavian Goga, deputat independent, afiliat PSD: Aşa, cât de cât! La cei cu denunţuri să fie puşi faţă în faţă mai puţin în cazul violurilor, şi cei cu…, aşa… Şi cam atât! Erau mai multe, dar… Erau cu ceva, dar…. Deci eu consider că este o treabă bună!

Vizionați reportajul integral pe digi24.ro

Foto: Deputatul PSD Eugen Nicolicea. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Gunoiul de nicolicea trebuie sa dispara cat mai repede din politica romaneasca.

 2. F frumos. Să vadă votanții ce fel de hoți și vânzători de țară ne conduc. Cele mai mizere scursuri ale societății se află acum în psd.

  • Oameni lipsiti de orice urma de bun simt,niste lichele de duzina,alde Nicolicea si multi altii,care au facut numai prostii si mizerii de multi,prea multi ani,dar…pana cand ?!

  • @Marius,300 de parlamentari este imens de mult,nu spun de 600,dar,chiar și așa,mi se mare la fel de sfidător,eu cred că 150 ar fi suficienti,bineînțeles,și unele ministere ar trebui „ajustate”printr-un fel de comasare,și nu doar.

 3. Nicolicea e cel mai tare. In locul Rovanei el ar fi trebuit propus pentru postul de Comisar European.

  • dar nu te lasi! pana nu mai aberezi un pic, nu te simti bine. cine dracu crezi tu ma ca te ia in seama? doar-doar oi irita userii pe aici. jalnica strategie. la mine tine, recunosc. din cauza ca sunt satul de voi. dar per ansamblu nu merita efortul.

  • Nu. Eu chiar sunt sinceri. n tara in care tara e condusa sub amenintarile si lamentarile istericoidale ale maimutelor de pe feisbuc, este refreshing sa vezi pe cineva care nu se lasa intimifat. Unul dintre acestia e Nicolicea. In America , cu Trump in frunte, republicanii nu se lasa deloc intimidati de stangistii de la #resist. Ii bestelesc pe unde apuca. La noi este putin leadership. De aia au si rins curaj maimutoii rezistenti.

  • chiar esti un dobitoc! SUGE-O!!!!
   adica asta APARA HOTI SI TU GASESTI NORMAL? FMM DE PROST CE ESTI!

 4. Măcar acest rebut politic rămâne consecvent mârlăniei de care a dat dovadă în permanență. El își păstrează trendul, cel ce l-a consacrat, mârlănia, impostura, josnicia, slugărnicia etc, aspecte ce l-au făcut cunoscut. Vedeți ce stârpituri, ce scursuri politice se ascund în spatele unor liste propuse de partide la alegeri? Cu atât mai mult ar trebui regândit sistemul electoral, să apară pe listă numele candidatului și nu lista pusă în fața alegătorului. Acuma, sincer, nu bag mâna în foc că n-ar fi fost ales chiar dacă i-ar fi apărut numele acestui sinistru individ pe buletinul de vot. În general, din păcate, alegătorii psdeului nu stau prea mult să gândească înainte de a puneștampila pe buletinul de vot, altfel nu ar vota acest simulacru, acest grup cu potențial infracțional imens. nicolicea, bacalbașa, ciordache, nicolae, mitralieră etc, ce bătăi de joc la adresa țării ăsteia!

  • @Andrei,cred că postacului troler Viktor nu trebuie să-i mai răspunzi,și nu numai tu,individul este,după toate „scrierile”pe site-ul acesta,un fost cititor „r.m”,un dobitoc patologic.

 5. Este evident ca pesedistii absenteaza. Cum ramane cu absenti de la PNL si USR? daca veneau toti atunci era cvorum.

 6. Stati, nu aruncati cu piatra ! La momentul votului Nicolicea nu avea de unde sa stie cum ca indragitul poet Octavian Goga e in acest moment oale si ulcele si ca nu compune versuri in Parlament! La fara frecventa e absolut normal sa se mai piarda cate un manual prin depozitelele curierilor ….

 7. PSD a învățat lecția
  ”Pentru ca răul să nu se întâmple, e suficient ca oamenii buni să stea acasă”.? zicea Comunitatea declic inca de anul trecut

 8. Următorul Parlament al României trebuie să fie alcătuit din 300 de indivizi FĂRĂ IMUNITATE !

 9. Va rog sa reformulați titlul, topica lui este foarte prost realizată. L-am citit de trei ori și de fiecare dată am înțeles că Nicolicea a fost condamnat la închisoare, nu Goga. Nu cred că sunt singurul…

 10. Priviti si va mirati din cauza unor scursuri ca si Victor traim cum traim

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.