G4Media.ro

Estonia urmează să ridice noi bariere la frontiera cu Rusia / Agravarea…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Border Committee of the Republic of Belarus (Госпогранкомитет Беларуси)

Estonia urmează să ridice noi bariere la frontiera cu Rusia / Agravarea crizei din Belarus determină întărirea infrastructurii de la graniță

Guvernul din Tallinn a anunțat, miercuri, că Estonia va ridica temporar noi garduri de-alungul frontierelor sale cu Rusia, scrie Politico, citată de Rador.

În cadrul unor manevre militare rapide, 1700 de rezerviști vor fi mobilizați pentru a ridica noi bariere la frontieră, dat fiind faptul că, la frontiera polono-belarusă, criza continuă să se agraveze.

Deși Estonia nu are granițe comune cu Belarus, Polonia l-a acuzat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, că el ar fi cel care ar orchestra fluxul migranților care încearcă să intre în UE – o acuzație pe care Kremlinul a respins-o.

„Ceea ce se întâmplă în Polonia, în Lituania și în Letonia necesită întărirea infrastructurii Estoniei de la frontieră”, ar fi declarat Elmar Vaher, șeful poliției și al gărzilor de frontieră, potrivit agenției Reuters.
Potrivit unei declarații a guvernului estonian, barierele vor fi amplasate „în jurul unor zone de la frontieră care au fost folosite anterior și de bandele de crimă organizată pentru a facilita migrația ilegală”.

Săptămâna trecută, ministrul estonian al apărării a avertizat ca actuala criză de la frontieră s-ar putea transforma într-o ciocnire armată. În consecință, o serie de țări vecine au declarat stare de urgență și au mobilizat trupe în apropierea frontierelor lor.

Guvernul (estonian) a mai adăugat că aceste manevre rapide din Estonia ar urma să dureze până pe data de 25 noiembrie, fiind menite să testeze capacitatea de ripostă rapidă a centrelor de comandă din cadrul forțelor naționale de apărare. Anterior, guvernul a dispus și înființarea altor sectoare cu bariere la frontiera rusească.

Sursa: Politico/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter