G4Media.ro

Estonia intenționează să boicoteze Jocurile Olimpice de la Paris, dacă li se…

Sursa foto: European Council

Estonia intenționează să boicoteze Jocurile Olimpice de la Paris, dacă li se va permite participarea sportivilor ruși și belaruși

Prim-ministrul Estoniei a lăsat să se înţeleagă vineri că ţara sa ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, dacă sportivii ruşi şi belaruşi vor primi permisiunea de a concura, relatează news.ro

„Participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este pur şi simplu o idee proastă. Boicotul este, prin urmare, următorul pas”, a declarat Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei.

„Rusia a ucis sute de sportivi ucraineni, inclusiv campioni olimpici şi campioni mondiali”, a spus doamna Kallas alături de omologii săi letoni şi lituanieni.

Acuzând Moscova că foloseşte sportul ca „instrument de propagandă”, Kaja Kallas a adăugat că printre sportivii ruşi sunt soldaţi. „Dacă vă uitaţi la medaliaţii olimpici de la Tokyo, 45 dintre ei erau de fapt membri ai armatei ruse”, a spus oficialul estonian.

După ce a „recomandat” excluderea ruşilor şi belaruşilor în urmă cu aproape un an, CIO a început în luna decembrie a anului trecut o serie de consultări pentru a organiza întoarcerea acestora, în numele „misiunii unificatoare” a sportului, cu condiţia ca sportivii să nu „susţină activ război în Ucraina”.

Conducerea de la Kiev a acuzat imediat CIO de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris dacă ruşii vor participa.

Moscova, la rândul ei, consideră că toate restricţiile trebuie ridicate şi că Jocurile Olimpice nu trebuie politizate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dupa ce se china o lume intreaga sa boicoteze rusia si pe planul economic ar fi penibil sa tot continui sa participe la concursuri cu europeni dupa ce ne-a ranit pe toti cu preturile.

  2. Foarte corect. Daca se va ubla cu jumatati de masura nu vor ajunge nicaieri. Normal era sa se interzica intrare in UE a rusilor cu unele exceptii gen urgente medicale.

  3. Clar. Nu mai are nici sens nici farmec olimpiada.

  4. Estonia are sportivi calificati? :-)))

  5. @raul:la ei numai căsătoriile si divorturile nu sunt digitalizate si informatizate!informeaza-te!au 50 de ani inaintea noastra!