G4Media.ro

Erdogan îl acuză pe premierul italian de „indecență și vulgaritate”, după ce…

Erdogan îl acuză pe premierul italian de „indecență și vulgaritate”, după ce Mario Draghi l-a catalogat drept un dictator, în contextul „Sofagate”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat miercuri „indecenţa şi vulgaritatea” afirmaţiilor şefului guvernului italian Mario Draghi, care l-a calificat drept „dictator”, în urma gafei protocolare a cărei victimă a fost preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul vizitei sale la Ankara.

„Declaraţiile prim-ministrului italian denotă o indecenţă şi o vulgaritate totale”, a declarat Erdogan, răspunzând unei întrebări adresate în cadrul unei întâlniri cu tinerii, relatează Agerpres, conform AFP.

„Într-un moment în care speram să ducem relaţiile noastre la un nivel mai avansat, acest individ numit Draghi le-a dat o lovitură”, a adăugat Erdogan.

Schimbul de replici între liderii turc şi italian intervine în urma deplasării la Ankara, de săptămâna trecută, a preşedintei Comisiei, Ursula von der Leyen, şi a preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

La momentul primirii lor de către Erdogan, Ursula von der Leyen a fost plasată de protocol pe o canapea, în timp ce Charles Mischel a fost invitat pe un fotoliu la acelaşi nivel cu Recep Tayyip Erdogan.

Acuzată că ar fi pus la cale acest afront, Turcia a respins orice critici, afirmând că nu a făcut decât să urmeze instrucţiunile furnizate de serviciile de protocol europene.

Însă drept reacţie la acest episod, cunoscut acum sub numele de „Sofagate”, Mario Draghi a denunţat joia trecută „umilirea” suferită de Ursula von der Leyen şi l-a calificat pe Erdogan drept „dictator”.

Aceste comentarii au provocat furia Ankarei, şeful diplomaţiei turce Mevlüt Cavusoglu acuzându-l pe şeful guvernului italian că face afirmaţii „populiste, ofensatoare şi nerezonabile”.

În plus, ambasadorul italian la Ankara a fost convocat la MAE turc.

Turcia şi Italia întreţin în mod tradiţional relaţii bune, cooperând strâns în mai multe dosare, precum Libia, notează AFP.

Sursa Foto: Facebook/ Recep Tayyp Erdogan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. nu si-au facut temele cu privire la protocolul diplomatic al Turciei 🙂 …au fost cazuri mai grave 🙂

  2. Erdogan inca nu e un dictator cu puteri depline, dar la asta viseaza.

  3. Pigdogan este un nebun ce se vrea sultan dar are dreptate, italianul este idiot si habar nu are de protocolul dipolmatic si ierarhia rangurilor. PS. Ursuluca si alte feminizde nu parrau ofebsate cand iranienii le-au pus batic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.