G4Media.ro

Episcopul Calinic Botoșăneanul a fost ales noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților,…

Episcopul Calinic Botoșăneanul a fost ales noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în locul lui ÎPS Pimen, mort în urma infectării cu COVID-19

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales, marți, pe Prea Sfințitul Calinic Botoșăneanul în funcția de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, transmite Basilica.ro.

Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a rămas vacant după ce Arhiepiscopul Pimen a murit, în urma infectării cu COVID-19.

Arhiepiscopul a fost ales prin vot secret. Pentru acelaşi post a candidat şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

PS Calinic Botoșăneanul s-a născut în Iași, în data de 18 noiembrie 1957. În anul 1984 a fost tuns în monahism cu numele de Calinic. În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu.

În 14 mai 1986 a fost hirotonit diacon în Catedrala mitropolitană din Iași de vrednicul de pomenire patriarh Teoctist, iar la 15 august, în același an, a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990 a fost numit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca.

În data de 25 martie 1991, PS Calinic Botoșăneanul a fost hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași, în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

sursa foto: Ziarul Lumina

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Serios ,mort de covid la 90 de ani.
    Ce va place sa exagerati cu gripa asta.

  2. Preotii sunt mult mai democratici decat infractorii parlamentari ce voteaza la vedere.

  3. Alt maimutzoi, acelasi circ de prost gust in regia BORaturii ortodoxe romane!

  4. Planeta maimutelor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.