G4Media.ro

Episcopii Bisericii Angliei refuză oficializarea căsătoriilor gay: Doctrina privind „sfânta căsătorie pentru…

Episcopii Bisericii Angliei refuză oficializarea căsătoriilor gay: Doctrina privind „sfânta căsătorie pentru cuplurile de același sex” nu se va schimba

Biserica Angliei a respins cererile de a permite clerului să oficieze căsătorii între persoane de același sex, dar propune ca cuplurile care s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile să își poată binecuvânta uniunea în biserică, potrivit The Guardian.

Biserica a publicat miercuri „planuri istorice” care prezintă o propunere de cale de urmat după decenii de diviziune amară și angoasantă cu privire la sexualitate. Propunerea, aprobată de episcopi în această săptămână, va fi prezentată luna viitoare la Sinodul General, organismul de conducere al Bisericii Ecumenice.

Dar biserica nu își va schimba doctrina existentă, conform căreia căsătoria poate fi doar între un bărbat și o femeie. Binecuvântările pentru căsătoriile civile vor fi voluntare pentru clerici, permițându-le celor care se opun din punct de vedere teologic să le refuze.

Biserica Angliei afirmă că „va oferi cea mai mare prevedere pastorală posibilă fără a schimba doctrina bisericii privind sfânta căsătorie pentru cuplurile de același sex, printr-o serie de proiecte de rugăciuni, cunoscute sub numele de rugăciuni de dragoste și credință, care ar putea fi folosite în mod voluntar în biserici pentru cuplurile care au marcat o etapă importantă a relației lor, cum ar fi o căsătorie civilă sau un parteneriat civil”.

Recomandările episcopilor îi vor dezamăgi pe militanții pentru căsătoria egală, care spun că poziția bisericii provoacă un rău imens persoanelor LGBTQ+ și nu este în concordanță cu opinia publică.

Episcopii Bisericii Angliei vor prezenta, de asemenea, scuze în cursul acestei săptămâni persoanelor LGBTQ+ pentru „respingerea, excluderea și ostilitatea” cu care s-au confruntat în biserici și pentru impactul pe care acest lucru l-a avut asupra vieții lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Tot nu-i lasă pe preoți să se însoare între ei.

 2. Foarte bine!!! Mai se gasesc si oameni normali, greu dar se gasesc!!!
  Intunecate timpuri traim!!

  • Voi, rușii sunteți cei normali? Voi, care comiteți genocid în Ucraina? Voi, care ați răpit 15000 de copii din Ucraina? Animale sălbatice sunteți.

  • a descoperit rusofilul @truth oamenii normali .. nevazand in cur.tea lui pe nebunul de putin

  • Parca homalaii erau impotriva bisericii opresive. Acum vor cununii religioase de la o institutie pe care o urasc?
   Aveti probleme phisice…

  • Putin le pasa de casatorie, scopul deviantilor este umilirea Bisericii.

 3. Ce-ai facut bobita cu chestia asta .
  Nu vor și pace medievali astia.
  Să-i pun la fum și obezi .
  Gregorian bivoleanu este tare zuparat.

 4. Biblia trebuie modificata in concordanta cu opinia publica!

 5. Ceea ce Dumnezeu cere de la noi nu sa schimbat și nici nu se va schimba vreodată. Ii problema lor unde și cum se căsătoresc nu a bisericii

 6. Binecuvântările pentru căsătoriile civile vor fi voluntare pentru clerici, permițându-le celor care se opun din punct de vedere teologic să le refuze.”

  Adica binecuvantarile respective (care nu sunt cununii!) vor fi facute din punct de vedere neteologic (fara valoare religioasa, deci), sau va deveni doctrina contradictorie? 🤔

  Pare ca pozelitismul bate dogma.

 7. Căsătoria este un bun al oamenilor. Respectiv Uniunea bărbatului cu femeia. Nu trebuie sa strice asta cu tâmpenii.. dacă vor neapărat pot insista cu altceva, sa inventeze altceva sunt de acord, și juridic și religios. Dar sa nu altereze căsătoria.

 8. Refuza casatoria g a y ca sa poata mol esta in continuare minori.