G4Media.ro

Episcopia Devei donează 250 de tablete educaţionale pentru elevii defavorizaţi din judeţul…

Episcopia Devei donează 250 de tablete educaţionale pentru elevii defavorizaţi din judeţul Hunedoara

Episcopia Devei şi Hunedoarei a cumpărat şi va dona 250 de tablete educaţionale elevilor din judeţul Hunedoara care provin din familii defavorizate şi care se află în anii terminali de studiu la gimnaziu sau liceu, pentru a-i ajuta să participe la cursurile online şi să-şi finalizeze studiile cu succes.

Valoarea celor 250 de tablete se ridică la 100.000 de lei, fondurile fiind asigurate de către Episcopia Devei.

„Episcopia Devei şi Hunedoarei a răspuns afirmativ apelului venit din partea Ministerului Educaţiei, referitor la acordarea unor instrumente informatice, respectiv tablete, pentru a susţine actul educaţional al elevilor din anii terminali, astfel încât aceştia să-şi poată finaliza, aşa cum trebuie, studiile. Demersul Episcopiei Devei şi Hunedoarei se adresează acelor elevi care provin din familii aflate în dificultate financiară, cu posibilităţi materiale precare. În acest context, au fost alocate 250 de tablete pentru susţinerea activităţii educaţionale online a acestor elevi”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul Gabriel Miricescu.

Lista cu elevii care vor beneficia de tabletele educaţionale a fost întocmită cu sprijinul Inspectoratului Şcolar şi al directorilor şcolilor şi liceelor din judeţul Hunedoara, astfel încât, în urma unei selecţii riguroase, ele să ajungă la copiii care nu-şi pot permite un asemenea obiect.

Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei a început distribuirea tabletelor, estimându-se că operaţiunea se va încheia până la sfârşitul acestei săptămâni.

Sursa foto: Episcopia Devei

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dacă e o știre oarecare despre Biserică rapid sunt zeci de comentarii, care mai de care mai pline de ură, dacă este o știre ca aceasta, care merită toată lauda, nu apar comentarii. Asta demonstreaza că există o categorie de oameni care urăsc gratuit Biserica. Dumnezeu să-i ierte!

  • Bineînțeles. De la Biserica te aștepți la fapte bune și implicarea în comunitate. Aceasta trebuie sa fie starea ei naturala. Bravo! Așteptăm și plata de taxe și impozite și ieșirea din anacronism.

  • Lumea comenteaza la stirile despre biserica pentru ca de obicei sunt despre abuzuri, popi luati cu elicopterele peste rand la tratament, bani publici sifonati in biserica si alte asemenea lucruri. A facut bine episcopia? Da! Se face primavara cu o floare? Nu!

 2. Felicitari pentru aceasta initiativa, ca e altfel si pentru toate celelalte initiative de acest gen.
  Si inca o data felicitari pentru amanarea impartasaniei in conditiile in care nu a isparut pandemia.
  E un pas important al BOR pentru a demonstra ca pune pe primul loc binele oamenilor si nu ignora anumite riscuri, nici daca ele ar fi fost doar de perceptie din partea celor mai putin credinciosi.
  Doamne ajuta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.