G4Media.ro

Epidemiologul american Anthony Fauci: Un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar…

Epidemiologul american Anthony Fauci: Un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar va fi insuficient pentru eradicarea bolii

Consilierul pentru noul coronavirus al Casei Albe Anthony Fauci a declarat joi că un vaccin pentru Covid-19 este la orizont, dar a avertizat că acesta ar putea fi insuficient pentru a contribui la eradicarea bolii, relatează CNBC, citată de News.ro.

Vorbind la un webinar găzduit de institutul de cercetări Chatham House, cel mai important expert în boli infecţioase din Statele Unite a respins ideea că oamenii ar putea deveni delăsători în urma progresului în asigurarea unui vaccin eficace pentru noul coronavirus.

”Cred opusul… chiar cred. Cavaleria vine, dar nu lăsaţi armele, continuaţi lupta, pentru că nu a ajuns încă. Ajutorul este pe drum, dar nu a sosit încă”, a spus Fauci.

”Pentru mine este mai mult un stimulent de tipul ‘Vă rog, nu cedaţi. Nu disperaţi, sfârşitul este aproape’, ca opoziţie la ‘Hei, putem pleca, nu vă mai îngrijoraţi’. Nu putem pleca. Trebuie să continuăm să dublăm măsurile de sănătate publică”, a adăugat acesta.

Expertul a făcut aceste afirmaţii la trei zile după ce Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor candidat are o eficacitate de peste 90% în prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor noi de infecţii cu noul coronavirus creşte puternic în Statele Unite, cu peste 100.000 pe zi. În primele 10 zile din noiembrie, în SUA au fost înregistrate peste 1 milion de cazuri noi.

Potrivit COVID Tracking Project, în Statele Unite sunt spitalizaţi 65.368 de oameni cu noul coronavirus.

În total, în SUA au fost înregistrate peste 10,4 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi peste 241.000 de decese asociate acestei boli.

”Mă îndoiesc că vom eradica această boală. Cred că avem nevoie de un plan, să o ţinem sub control cronic. Poate fi ceva care devine endemic, de care trebuie să ţinem seama. Sigur, nu va mai fi o pandemie pentru mult timp, pentru că vaccinurile vor schimba acest lucru”, a mai spus Fauci.

Sursa: News.ro

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Am gasit asta de curand, Fauci in 2017 despre pandemie:

  2. …era pe cand nu l-am vazut/ azi il vedem si nu e…
    Faucci, te-a lovit vreodata un conflict de interese!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.