G4Media.ro

UPDATE Epidemia de coronavirus: Singurul cetățean român din orașul Wuhan vrea să…

UPDATE Epidemia de coronavirus: Singurul cetățean român din orașul Wuhan vrea să fie repatriat

Cetățeanul român care se află în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România, transmite Ministerul de Externe.

În ceea ce privește ceilalți doi cetățeni români care se află într-o altă localitate din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing menține contactul în permanență cu angajatorul acestora și cu autoritățile chineze pentru identificarea unei modalități optime de repatriere având în vedere restricțiile impuse în zonă, mai precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul de Externe arată că este în legătură directă cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene și cu organismele europene relevante în vederea realizării unui schimb de informații în timp real și a întreprinderii măsurilor necesare în vederea repatrierii cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză.

UPDATE: Peste 600 de cereri de repatriere au fost înregistrate până acum, din următoarele țări: România, Polonia, Portugalia, UK, Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Olanda, iar UE va suporta 75% din costul de repatriere, anunță Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Cetățenii UE prezenți în regiune care doresc repatrierea o pot solicita în continuare, indiferent de naționalitate.

Când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul Mecanismului de protecție civilă a UE.

Uniunea Europeană a anunțat marți activarea Mecanismului de protecție civilă.

Foto: Ministerul Afacerilor Externe / InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dati-mi va rog adresa sa-i trimit un buchet de flori pentru iertare.

  2. Vlad , tu nu esti roman canalie ,nu stii ce inseamna sa fii izolat cate 2 sapt in apt tau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.