G4Media.ro

Emmanuel Macron a discutat cu oficiali arabi despre ”soluţia a două state”

sursa foto: Captură Google

Emmanuel Macron a discutat cu oficiali arabi despre ”soluţia a două state”

Preşedintele francez Emmanuel Macron, prim-ministrul Qatarului şi miniştrii de externe saudit, egiptean şi iordanian au discutat vineri seara, la Palatul Elysée, despre situaţia din Fâşia Gaza şi punerea în aplicare a „soluţiei a două state” între israelieni şi palestinieni, a anunţat preşedinţia franceză, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aceştia au abordat „toate pârghiile care ar putea fi activate pentru a obţine redeschiderea tuturor punctelor de trecere” către acest teritoriu palestinian şi au examinat modul de „creştere şi aprofundare a cooperării lor în materie de ajutor umanitar”.

Discuţia s-a concentrat de asemenea pe „punerea în aplicare efectivă a soluţiei a două state, singura modalitate de a garanta pacea şi securitatea statului Israel şi de a răspunde aspiraţiilor legitime ale palestinienilor”.

Emmanuel Macron a reiterat „opoziţia faţă de operaţiunile (israeliene) la Rafah, apelul său la o încetare a focului imediată şi de durată în Gaza, precum şi la eliberarea tuturor ostaticilor” duşi de mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza.

Franţa are încă doi cetăţeni printre ei, al treilea fiind găsit mort de armata israeliană.

De asemenea, preşedintele francez a „condamnat fără echivoc noile anunţuri privind colonizarea în Cisiordania” şi a subliniat „hotărârea Franţei de a întări sancţiunile în materie, inclusiv la nivel european”.

De asemenea, directorul CIA, William Burns, este aşteptat la Paris pentru a încerca să relanseze discuţiile cu Israelul privind un armistiţiu în Fâşia Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează