G4Media.ro

Emiratele Arabe Unite intenționează să mențină legăturile cu Israelul, în ciuda protestelor…

sursa foto: Facebook Benjamin Netanyahu

Emiratele Arabe Unite intenționează să mențină legăturile cu Israelul, în ciuda protestelor privind Gaza (surse Reuters)

Emiratele Arabe Unite intenționează să mențină legăturile diplomatice cu Israelul, în ciuda protestelor internaționale față de prețul tot mai mare al războiului din Gaza și speră să aibă o influență moderatoare asupra campaniei israeliene, protejându-și în același timp propriile interese, potrivit a patru surse familiare cu politica guvernului EAU, transmite Reuters.

Abu Dhabi a devenit cea mai proeminentă națiune arabă care a stabilit legături diplomatice cu Israelul în 30 de ani, în 2020, în cadrul acordurilor Abraham, negociate de SUA. Acest lucru a deschis calea pentru ca alte state arabe să își creeze propriile legături cu Israelul, încălcând un tabu privind normalizarea relațiilor fără crearea unui stat palestinian.

Numărul tot mai mare de morți în urma invaziei Israelului în Fâșia Gaza – lansată ca represalii la atacurile transfrontaliere din 7 octombrie de către gruparea teroristă Hamas, care guvernează enclava – a stârnit indignarea capitalelor arabe.

Președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, a discutat luna trecută cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu. Oficialii EAU au condamnat public acțiunile Israelului și au cerut în mod repetat încetarea violențelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...