G4Media.ro

Emil Boc susține că eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști e o greșeală:…

Sursa foto: Pexels

Emil Boc susține că eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști e o greșeală: Vom plăti pe termen lung / ”Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna”

Primarul Clujului, Emil Boc susține că eliminarea facilităților din sectorul IT este o greșeală, relatează Cluj24. Primar într-un oraș unde lucrează o mare parte dintre IT-iștii din România, Emil Boc spune că speră ca Guvernul să reconsidere acest aspect, care apare în lista cu modificările fiscale, pentru că altfel capacitatea acestui sector va fi afectată.

„În 2010, când situația era mult mai gravă, aceeași propunere am avut-o și eu pe masă și nu am recurs la eliminarea facilităților și s-a dovedit că am avut dreptate.

Nu putem fi competitivi cu Franța în agricultură, cu Germania în automotive, dar putem sta la masă prin sectorul de IT și inovare. Acest sector este capabil să dea soluțiile pentru slujbele bine plătite ale viitorului și soluțiile pentru tranziția verde și digitală.

Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna, a mai spus Emil Boc.

Acesta spune că eliminerea facilităților în acest domeniu este o greșeală și speră că încă se mai poate corecta ceva. Sper sa se schimbe, pentru că altfel vom plăti pe termen lung”, a spus Emil Boc.

Măsurile sunt publicate în transparență decizională, iar prim-ministrul urmează să-și asume răspunderea pentru toate modificările, în Parlament. Potrvit documentului IT-iștii care câștigă peste 10.000 de lei brut vor trebui să plătească impozit pe venit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. cine a votat 100% sa fie cu PSD si nu cu USR? cine? deci ciocu mic ca esti mic si trebuie sa te supui PEESEEEDEEE

  • Cam ăsta e jocul politic: o Românie înapoiată poate fi condusă și cu incompetenți.

 2. Eu lucrez in IT si am si peste suma care o sa fie impozitata. Nu e nici macar o problema pentru cine si-a negociat salariul in net. Nu exista angajator care sa poticneasca in 10%.

  • Greșești, corporațiile nu vor plusa, am fost angajat în mai multe corporatii si știu cum a fost.

  • In cazul meu nu a fost nevoie sa pluseze…se respecta contractul de angajare si ce sa vezi, o sa am si prima deja anuntata plus marire. La ce profituri fac majoritatea firmelor din IT, restul sunt doar scuze penibile si modalitati de a se descotorosii de oameni.

  • Pe fond aveti dreptate sunt diferente mari fata de ce se castiga in vest pe acelasi job,dar totusi la noi e o magarie:bugetarilor livse dau 1600 lei pentru vacanta daca au cel mult 8000 net,la profesori alti 1600 kei daca au max.13.000 net,iar la IT-isti sunt max.10.000 brut neimpozati!Cum o fi asta,iau de la bogati si dau la saraci?

 3. Emil Boc, adică PSD-PNL-UDMR-AUR, chelălăie că PSD-PNL-UDMR-AUR distruge mediul privat inclusiv cu votul lui Emil Boc?
  La fel de dezgustător ca Marcel Ciolacu care este indignat de facilități fiscale date de PSD, ca și cand de 34 ani USR ar fi guvernat! 🤮🤮🤮

 4. Da, mă, din cauza asta vor scădea prețurile și chiriile în Cluuj!

 5. Nu înțeleg de ce unii vorbesc când ar fi mai bine să tacă și să înghită!

 6. „Ia sa declar si eu ca sunt pro domeniu’ it ca sa primesc voturile anu’ viitor-Huuu guvernuu’ „