G4Media.ro

Emil Boc, despre comasarea alegerilor: „A nu avea încredere că oamenii nu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Emil Boc, despre comasarea alegerilor: „A nu avea încredere că oamenii nu vor fi şti să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetăţeanului”

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, joi, despre comasarea alegerilor, că este ofensator pentru cetățeni să se spună că oamenii nu vor ști să aleagă între buletinele de vot, el amintind că, în 2009, când era premier, a organizat simultan turul întâi al alegerilor prezidenţiale cu un referendum şi nu a fost nicio problemă.

Primarul Municipiului Cluj-Napoca a declarat într-un interviu la Napoca Live că sunt deja nouă state din UE care în luna iunie organizează simultan alegeri europarlamentare simultan cu alegeri locale regionale, transmite News.ro.

”Noi trebuie să ne uităm şi să vedem dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanţă cu legea, este în consonanţă cu practica europeană, este posibil să se facă şi atunci, legal, este? Da, este! Se poate face? Alţii fac din Uniunea Europeană? Fac! Este posibil să se implementeze? Da!”, a precizat primarul Emil Boc.

El a arătat că, ”atunci când a fost prim-ministru, a organizat în 2009 simultan alegeri prezidenţiale, turul 1, cu un referendum şi n-a fost nicio problemă”.

”S-au organizat şi a fost foarte bine şi au mai fost şi în 2019, dacă vă amintiţi bine, referendum, odată cu alegerile. Deci aceste lucruri chiar noi în România le-am organizat, iar a nu avea încredere că oamenii nu vor fi şti să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o ofensă la adresa cetăţeanului”, a completat Boc.

Primarul din Cluj-Napoca a menţionat că, ”după 30 de ani democraţie, cetăţenii ştiu ce trebuie să facă atunci când merg la vot”.

”Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetăţeni, că ei nu vor şti să diferenţieze alegerile pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, haideţi să fim serioşi. Cred că după 30 de ani de democraţie, acest lucru, repet, îl ştie fiecare, iar cei care se opun, practic, dau un vot de blam cetăţeanului pe care nu-l consideră capabil să discearnă şi să facă alegerile potrivite”, a sus Boc.

Primarul a precizat că ”alegerile le face cetăţeanul în urna lui, acolo în cabina de vot”.

”Acea alegere o face cetăţeanul, că o face în iunie, ca o face în octombrie, tot cetăţeanul o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim şi timp, şi bani, atunci de ce să nu se facă? Dar, repet, e o decizie de oportunitate, pe care până la urmă cei de la nivel naţional o vor lua”, a mai spus Boc.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Într-o tara cu 60 % analfabetism functional , cam se poate bre nea Piticule . Da acu că-ți convine matale la partid hai ca merge !

  2. pai jumatate din votantii vostri nu stiu ce e aia „ofensa”.

  3. Primarul uita sa spuna ca va fi denaturat sensul alegerilor. Adica nu se va mai discuta deloc subiectele europene, poporul votand lista ca e „a lui domn primar”! Si uite asa vom trimite din nou papagali care se coboara din studiouri tv sa invete lumea cum este corect!

  4. Toate aleg3rile deodată pe parcursul a 3 zile. Eu mă descurc!