G4Media.ro

Emil Boc, despre cheltuielile Sălii Polivalente de zeci de mii de lei…

Emil Boc, despre cheltuielile Sălii Polivalente de zeci de mii de lei pentru haine de fițe, băuturi fine și crose de golf: „I-aș da managerului o diminuare de 30% din salariu pentru o lună pentru că nu a avut maturitatea necesară să își ajusteze cheltuielile în vremuri de restriște”

În ședința Consiliului Local de miercuri, primarul Clujului Emil Boc a fost chestionat despre achizițiile dubioase făcute din banii societății „BT Arena” (societate municipală înființată de Primăria Cluj pentru a administra noua sală polivalentă construită din fonduri publice).

Managerul societății, Ionuț Rusu  (foto sus) este membru PNL (provenit din vechea gardă a PDL), numit în funcție pe linie politică încă de la înființarea societății „BT Arena”.

Mai multe zile la rând, primarul Emil Boc a evitat să emită un răspuns legat de dezvăluirile apărute în presă privind cheltuielile nejustificate realizate de conducerea „BT Arena”.

În ședința Consiliului Local, acesta a fost luat la întrebări atât de consilierii PSD, cât și de consilierii USR PLUS.

Potrivit actualdecluj.ro, Emil Boc a răspuns că i-a cerut președintelui Consiliului de Administrație, Petru Călian, să verifice autenticitatea facturilor și documentelor prezentate în presă dar și a cheltuielilor făcute de către societatea „BT Arena” și să îi prezinte un raport.

Boc spune că i-a sugerat șefului CA să-i aplice managerului Ionuț Rusu o sancțiune de 30% din salariu pe o lună, ca măsură „pentru lipsa de maturitate în cheltuirea banului public în vreme de restriște”.

„Am primit și eu această sesizare pe grupul de presă. Am procedat instituțional, conform legii, l-am sunat pe președintele Consiliului de Administrație și l-am rugat să să verifice autenticitatea documentelor și legaltiatea achizițiilor pentru corecta informare a opiniei publice. M-a asigurat că va convoca Consiliul de Administrație și va verifica. Punctul meu de vedere personal dacă îl vreți, nu știu dacă sunt legale sau ilegale aceste cheltuieli. Dacă sunt ilegale, constatate de Curtea de Conturi sau Consiliul de Administrație, să i le impute managerului. Dacă sunt legate, tot consider ca sunt inoportune, multe dintre ele. Însă oportunitatea o decide managerul. Dacă aș fi eu în locul Consiliului de Administrație și i-am spus și președintelui CA, i-aș da managerului o diminuare de 30% din salariu pentru o lună pentru că nu a avut maturitatea necesară să își ajusteze cheltuielile în vremuri de restriște, aceasta în ipoteza în care achizițiile nu sunt pe profilul Sălii Polivalente. Pe oportunitate trebuie ca fiecare om care are un pix cu bani publici în mână să se gândeasca bine cum îi cheltuiește. Se vede de la o poștă că se puteau abține acolo de la niște cheltuieli”, a spus primarul Emil Boc.

Boc a mai adăugat că oricum Curtea de Conturi va stabi dacă chetuielile făcute au fost legale sau nu, la fel și Consiliul de Administrație și că el s-a referit la partea de oportunitate când a propus sanțiunea cu cei 30% din salariu pe o lună de zile.

Consilierii USR PLUS au arătat că e nejustificat ca primarul să vorbească părintește de lipsa de maturitate în cazul unui manager pus să conducă o societate publică a Consiliului Local când de fapt ar trebui să se discute oportunitatea ca el să nu mai fie manager, mai ales dacă se ia în discuție lipsa sa de discernămând în cazul cheltuirii banului pubic.

„După ce va fi gata raportul Consiliului de Administrație, directorul ar trebui să vină în fața Consiliului Local să ofere explicații”, au mai cerut consilierii USR PLUS. Ei au fost susținuți și de consilierii PSD care au reamintit că în 2019 directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a ieșit în fața lor la ședința de Consiliu Local pentru a arăta că a fost un an greu și că de aceea are nevoie de un buget de spirjin în 2020, când sala polivalentă a fost pe pierdere.

Citește și

DOCUMENTE Băuturi fine, crose de golf, haine de firmă, printre achizițiile Sălii Polivalente din Cluj. De Paște, directorul a călătorit cu avionul pe banii companiei / Biroul de presă: ”Toate achizițiile, pe bază de documente justificative”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Daca taceai..
  Cum sa mai fie asta intreg dupa ce a fost siluit ani de betiv?

 2. Daca era prins furand vreun userist (sau vreun pesedist) ce mai urla Boc… Asa, piticul fan al lui Pirtzu e „mucles”.

 3. Oaaa! Stati asa mai baieti! A venit Boc cu legea lui, potrivita contextului. 30% din salar pe o luna ca penalizare. Pai, eu bag gaura de sute de mii pe luna si apoi tre sa dau 30% din salariu pe o luna. Pai nu e misto legea asta a lui Boc?
  Mare potlogar nea Boc asta. Si destept foc. Are doar un cusur. Crede ca ceilalti sunt prosti, ceea ce nu se intampla. Ne dam si noi seama cand e vorba de furt si deturnare de fonduri.

 4. Dar vai.. domnul Poc… pardon, Boc.. chiar asa dur sunteți?? 30%? Pe o luna întreaga???
  Cata nesimțire sa ai sa zici ca ii iei 2000-2500 lei pedeapsa ca a făcut cheltuieli de mii sau zeci de mii de euro aiurea. Domnul Poc, ești penibil!

  • Asta voiam sa zic si eu, bine ca nu i-au dat si o medalie. Practic ne ia de prosti pe toti, crede ca nu stim sa calculam? Nici daca era o fabula nu iesea asa ridicol. Asta dezvaluie ca pandemia pentru PNL a insemnat: Liber la furat.

 5. interesant. numai o penalizare. o nimica toată pentru un băiat de băiat, director bazat. de beat.
  în privat era dat afară pentru cheltuieli protocolare excesive sau comportament neadecvat. alte rezultate exceptionale are domnule Boc directorul din subordine? sau un sine-curist?

  • Pai la un sef turnator, un subaltern sine – curist. Sunt multe dedesubturi de – a dreptul imputite la Cluujiji, dar mafia pune cu talent si osardie batista pe tambal. Nasul si finul sunt numai buni de Gherla, dar se pare ca omerta si cumetriile ii intarzie pe drum.

 6. Poftim „noul” PNL, parca asa-i zicea in Iulie 2014, cand s-a unit PNL cu fostul PDL, aproape disparut!!
  Ce spunea la acel moment prezidentialul Johannis:
  „“Îmi doresc ca VALORILE să fie respectate. Nu mai vreau ca intelectualii din ţara mea să fie UMILITI şi SFIDATI. Nu mai vreau ca diversele categorii sociale şi profesionale să fie puse pe picior de război, să fie instigate una împotriva celeilalte (…) Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi, mai ales, cred că este nevoie de mai multă sobrietate în exercitarea funcţiei de preşedinte”, a spus Klaus Iohannis.

  No, daca a crezut careva ca Boc e altfel cand e vorba despre un politruc cu proptele inalte de la partid, s-a convins acum: nu te atingi de aceste javre, puterea partidului e deasupra legii!
  Boc esti o jigodie, ca oricare politruc!
  Cine stie cate mizerii sunt si pe mosia ta!
  Toti o apa si-un pamant, PNL=PSD=aceeasi mizerie!
  Ati criticat timp de 3 ani de zile mizeriile PSDragnea si dupa octombrie 2019, cand ati venit la osul de ros, am VAZUT un popor intreg ca sunteti fix aceeasi mizerie!
  Sictir!

 7. l-a rupt,asa pedeapsa rar mai vezi ! putea sa primeasca ultima mustrare verbala !

 8. Vremuri de restriste pentru amarasteni si fraieri nu pentru bazatii din peneleu.
  Il veti pedepsi la fel de mult pe asta cum ati facut cu Chirica la Iasi.
  Nu ca nu ar fi caz de anchetat sau de concediere imediata cand cheltuielile personale de zeci de mii de euro sunt imbracate flagrant drept cheltuieli publice.

  • Mi se pare cam mult 30% pe toată luna,piticul lui Petrov are impresia că populimea e proastă

 9. La Cluj oricum nu mai există simțul masurii!

 10. Stai jos domnule Bloc, ideal ar fi plangere penală la Parchet.Vedeti cum politicienii promoveaza si încurajează infractiunile printre politicieni.Nu ne mai revenim.

 11. Boc, Boc,Boc,
  La usa bate,
  Facem noi asa o noua lege!
  La asa fărădelege!
  De recuperarea prejudiciului ai auzit Tov. BOC?
  Dar Curtea de Conturi Cluj de ce nu s-a autosesizat la jaful public?
  Sa impută paguba de la manager PNL.
  Auzi?
  Manager!
  Toata pleaca partidului in funcții manageriale!
  Cu scoala profesionala de tractoare!

 12. Al mai tare primare! Si cum primarele e pe masura alegatorilor, un anume mit incepe sa scartaie.

 13. Boculet, pe lângă ca esti fariseu mai esti si ji…ie!

 14. ce salariu are ala de penalizarea de 30% acopera paguba ?

 15. Rușine Boc un mascarici

 16. Oare la o firma privata se pot deconta crose de golf?
  Ca ce, ca scule?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.