G4Media.ro

Emanuel Ungureanu (USR) publică o fotografie în care candidatul PNL George Tuță,…

Foto: Inquam Photos / George Calin

Emanuel Ungureanu (USR) publică o fotografie în care candidatul PNL George Tuță, fost ofițer SRI, apare alături de Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Laura Codruța Kovesi / Tuță: Resping vehement orice încercare de a îmi lipi numele de ancheta în care este vizat domnul Coldea

Deputatul USR Emanuel Ungureanu (USR) a publicat pe contul său de pe o rețea socială o fotografie în care George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, apare alături de generalii SRI în rezervă Florian Coldea, și Dumitru Dumbravă și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA. ”credeți că e bine ca foști ofițeri SRI, ca Tuță, fostul șef de cabinet al șefului SRI Hellvig, să facă politică?”, scrie Ungureanu. Tuță a respins într-o declarație pentru G4Media ”orice încercare de a îmi lipi numele de ancheta în care este vizat domnul Coldea”.

Reamintim că George Tuță a fost ofițer SRI în perioada 2016-2018, potrivit CV-ului său, unde el a trecut ”ofițer UM 0102” – adică o unitate militară SRI.

Imaginea a fost realizată de agenția foto InquamPhotos în 3 martie 2016, la o ședință de bilanț a DIICOT, unitatea de parchet care vizează criminalitatea organizată și actele de terorism și are o colaborare constantă cu SRI. La acel moment, Tuță era șeful de cabinet al directorului SRI, Eduard Hellvig.

”În prima magine de arhivă puteți remarca însă și figura unui fost ofițer SRI, pe nume George Tuță, candidat acum al PSD-PNL la Primăria Sector 1 din București, alături de cei doi foști șefi SRI Coldea și Dumbravă, alături de Codruța Kovesi. În mod cert, serviciile secrete românești și-au băgat coada în politică și după 1990, reflex moștenit de la Securitatea comunistă.
USR este SINGURUL PARTID din România care s-a opus vehement în Parlament proiectului de lege susținut de PSD-PNL ca SRI să poată să rămână cu ambele picioare în procesul de justiție! Propaganda PSD-PNL se chinuie în aceste zile să-l lipească pe Coldea de USR. Adevărul este cunoscut, la vilele de protocol ale SRI NU veți găsi la chermeze useriști, acolo și-au făcut veacul însă pesediști și peneliști de frunte! În consecință, credeți că e bine ca foști ofițeri SRI, ca Tuță, fostul șef de cabinet al șefului SRI Hellvig, să facă politică? Credeți că este normal că de mai bine de 365 de zile SRi nu mai are conducere civilă?”, a scris Ungureanu pe contul său de Facebook.

George Tuță este candidatul PNL, susținut de PSD, la Primăria Sectorului 1, și candidează împotriva primarului în funcție Clotilde Armand de la USR.

UPDATE: George Tuță a declarat pentru G4Media că ”nu am lucrat niciodată împreună cu domnul Coldea pe vreun subiect. Eu am activat în cabinetul directorului SRI în perioada 2015-2018, pe parte de transformare instituțională și de modernizare. Am fost inițial consilier al domnului Hellvig, ulterior șef de cabinet. Florian Coldea a fost trecut în rezervă în perioada în care și eu am activat în SRI. Resping vehement orice încercare de a îmi lipi numele de ancheta în care este vizat domnul Coldea. Este o manipulare penibilă încercată de contracandidații mei, îngroziți de faptul că pierd alegerile în Sectorul 1 din cauza propriei incompetențe”.

El a mai spus că ”fotografia la care face referire postarea este din 3 martie 2016, de la ședința de bilanț a DIICOT pe anul 2015, o activitate la care în mod tradițional participa directorul SRI. În albumul publicat de Inquam Photos se poate vedea că la eveniment a fost prezent directorul SRI, Eduard Hellvig, pe care l-am însoțit în calitatea mea de consilier. Am lucrat în cadrul Serviciului, la fel ca în Ministerul Dezvoltării sau în Parlamentul României și Parlamentul European având funcția de consilier al domnului Hellvig”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Păi, se poate fără sticleții care urmăresc doar binele celorlalți sticleți?

  2. S-a lipit singur.

  3. In alte tari pensiile speciale se dau fostilor ofiteri de servicii secrete tocmai pt ca dupa pensionarea lor nu au voie sa activeze in domenii precum politica, justitie si presa. La noi insa astfel de oameni zburda pe campii si cu pensii speciale si in politica si in presa si in justitie si in energie si pe unde mai vor ei.