G4Media.ro

Elveția va avea nevoie de 500.000 de muncitori în următorii 10 ani.…

Elveția va avea nevoie de 500.000 de muncitori în următorii 10 ani. Cele mai afectate sectoare sunt cele în care activează femeile

Elveţia va avea în următorii zece ani o jumătate de milion de locuri de muncă vacante, ca urmare a lipsei muncitorilor – cauzată de pensionări şi de schimbările structurale pe piaţa muncii – conform unei previziuni a UBS. Dar imigraţia nu ar trebui să fie singurul răspuns la deficit, arată raportul citat de publicaţia TheLocal.ch, citat de News.ro.

„Economiştii UBS se aşteaptă ca forţa de muncă să crească cu numai 200.000 de persoane în următorii zece ani, chiar şi cu o imigraţie netă de 60.000 de persoane pe an”, se precizează în raport, care este bazat pe statistici pe termen lung privind ocuparea forţei de muncă.

”Acest lucru nu este suficient pentru a acoperi cererea aşteptată pentru lucrători. În cazul în care creşterea ocupării forţei de muncă continuă aşa cum s-a întâmplat din 1960, Elveţia va avea un deficit de peste 300.000 de lucrători în următorii zece ani. Dacă cererea rămâne aceeaşi ca în ultimii 15 ani, cifra va fi de 500.000”, subliniază autorii raportului, citat de News.ro.

Totodată, sursa mai precizează că această criză a locurilor de muncă „se petrece în primul rând în sectoarele în care sunt în prezent angajate în principal femeile”, cum ar fi sectorul sănătăţii şi al asistenţei medicale.

„În viitor, bărbaţii vor trebui să-şi încerce din ce în ce mai mult norocul în acele ocupaţii care sunt tradiţional feminine”, se arată în raport.

Autorii raportului UBS declară că trebuie căutate şi alte abordări în afara fenomenului migrației pentru extinderea forţei de muncă, care să includă o integrare mai mare a şomerilor, o vârstă de pensionare mai flexibilă şi o şi mai mare creştere a participării femeilor pe piaţa forţei de muncă.

Citește analiza integrală aici.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. parca intre 50% si 80% dintre joburile actuale vor fi preluate de roboti sau AI. asa scrie prin presa progresista…astia de ce mai au nevoie de 500k de muncitori?! n-au citit noile „descoperir”?

  2. Si ce, n-avea unde sa-si posteze Elvetia anunturile de cautare de forta de munca (mama ce de „de” )?
    I-auziti mai romani, dati navala!

  3. Poa sa ia de la vecinii nempți, ca le-au venit 2 milioane de tineri musulmani dornici de munca si integrare, sa nu se mai cace pe ei…

  4. Da, Elveția să angajeze strănepoți ai naziștilor pe care, prin Crucea Roșie, i-a teleportat în America de Sud! Nu sunt de ordinul sutelor de mii, dar cîteva mii tot sunt!

    • “Teleportat”? Te-a tâmpit barna cu sf urile, este?

    • Mai pune mîna pe carte, Lt worf, sau mai întreabă pe cineva care știe! Curva elvețiană s-a dat tot timpul fată mare (neutră), cînd de fapt toți i-au tras-o pe bani! Toate animalele naziste au primit pe filieră elvețiană pașapoarte pentru iertarea păcatelor. Nu mai tîrziu de acum cîțiva ani, curva elvețiană striga că nu vrea să și-o pună cu românii și bulgarii! Acum vrea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.