G4Media.ro

Elveţia extinde considerabil obligativitatea certificatului sanitar COVID

Elveţia extinde considerabil obligativitatea certificatului sanitar COVID

Elveţia a decis miercuri să extindă folosirea obligatorie a certificatului sanitar COVID-19, în timp ce pandemia continuă să umple spitalele şi rata vaccinării este insuficientă, numai 52,35% din populaţia elveţiană eligibilă pentru vaccinare fiind imunizată cu schema completă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Începând de luni certificatul sanitar COVID-19 va trebui prezentat pentru accesul în baruri, restaurante, expoziţii, cinematografe sau evenimente sportive desfăşurate în interior.

Guvernul federal elveţian justifică aceste măsuri prin „situaţia tensionată care se menţine în spitale şi gradul foarte ridicat de ocupare a paturilor de terapie intensivă”, în timp ce numărul infectărilor creşte şi „procentul populaţiei neimunizate este în continuare prea ridicat pentru a împiedica un nou şi important val de contaminări”.

Până miercuri numai 59,01% din populaţia elveţiană eligibilă pentru vaccinare a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 şi 52,35% schema completă. Aceste procente sunt mult inferioare celor din Franţa vecină, unde instituirea certificatului sanitar obligatoriu pentru accesul în restaurante, cinematografe şi numeroase spaţii comerciale a avut un efect de intensificare a vaccinării populaţiei.

Certificatul sanitar COVID-19 oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.

Sursa foto: site Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. De fapt „vaccinarea completa” e un termen relativ..ea nu există, iar daca ne uitam la vecinii cu doza 4 tot nu funcționează, de la iluminatii din Israel dați ca exemplu pozitiv, ni se sugerează, ca de acum cam asa va fi viata ..un val..un vaccin..poate doua, intrebarea e la ce bun daca ele nu ajuta?? Asta cu te vaccinezi sa faci un puiuț de coviduț..e puerila

 2. 😂😂 pentru FANII mei..cu respect
  ALUPIGUS.

 3. ..” jos vaccinul american / sus vaccinul rusesc…”

 4. @010
  Zii sa mori de covidutz, asa-i că-ți ploua’ n guritza 😋😋😷🤣🤣

 5. Elveția a mai făcut ceva azi: a renunțat la lista colorata semafor a statelor fiindcă zice Confederația, oricum Delta este peste tot și nu are nici o relevantă respectiva lista care este pur statistica și se schimba frecvent. In schimb va cere pașaport de vaccinare sau dovada ca ai trecut prin boala oricui ca veni in Elveția și dacă nu au (decizia va fi luată pe 27 Septembrie și aplicată din 20)sa fie testate in 2-3 etape, pe banii testatului, fie 10 zile carantina obligatorie și testare pe banii testatului! A! Și in prezent nu poți intra in interior fără sa ai masca și sa îți dezinfectezi mâinile!

  • Decizia pe 17 și aplicare din 20. Scuze

  • Adica nu se stie ca esti bolnav (ca astia nu s in stare sa descopere asta) si iti vor cere un test de karkalate pe banii tai. Pana si hotzii au prezumptzia de nevinovatzie, dar in ziua de azi tu sanatos, esti de fapt bolnav daca nu prezintzi macar un test! Mi se pare ca politicienii sunt atat de prosti ca habar nu au ca istoria se repeta, si se cam joaca cu focul.

 6. Așa este! Ai dreptate dar este Elveția! Înainte de a lua măsuri Consiliul Federal are Ok ul elvetienilor!

 7. Chiar exista legea anti Covid votata in vara aceasta la referendum.